Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kako se odnesuva na -7 na primer ako dosega se soocila so takva temp toshibata?Мислам дека си ја преплатил оваа клима, ако земеш дека имаш 24-ки многу поефтини, оваа например http://www.tehnomarket.com.mk/products/09120855/hisense-as-24hr4sfjvg со исто одличен цоп од 3.6 за 24 бту.
Кај мене тошиба 13-ка точно мерено за 15 дена во 25кв.од 27.11 до 10.01 на температура во собата од 20-22, нон-стоп уклучена дење-ноќе, потроши 110 кв, дневно просек 7.3, на саат просек околу 300 вати, користење без економичен модел, нормално проветрување одвреме навреме по 15-20 минути без да се гаси. Нема многу ниски температури во овој период. Можеби не е ништо посебно, некој има можеби и подобри заштеди, но не ми е целта да се натпреварувам со некој туку да дадам објективна слика на работите. Во овој период сигурно добро функционираат и обичните клими и даваат добра заштеда и тие во однос на било кој друг тип на греење.

Kako se odnesuva na -7 na primer ako dosega se soocila so takva temp toshibata?
Na hartija gledani vivax bi bila poefektivna na poniski tepm? So mislish zq ova?
Na hartija gledani vivax bi bila poefektivna na poniski tepm? So mislish zq ova?
Можете ли да ја одстраните одводната цевка?
Ако можете - одстранете ја ?
Кај моите три клими цевките се одстранети
Izvadi ja odvodnata cevka, i izvadigi site gumi na tacnata da moze vodata da tece slobodno.
kaj mene e i drug problem sto krovot na ducanceto e previsok i samata postavenost na klimata taka da moram da go drzam ventilatorot na posledna treta sila da vozduhot bi se razmesuval podobro vo sprotivno ako e poslab protokot na vozduh vnatresnata se laze i misli deka postignala i go namaluva tempoto...

Ова е лошо за фасадата и за објектот воопшто. Посебно ако се работи за зграда, тогаш може и кај комшијата на тераса или на прозор да оди водата.
Звучи како добро решение, широка цевка нема лесно да се заледи/запуши. Во олук се споени цевките?
Vo kratki crti deka gree ne e na nivoto so Mitcubichi, Daikin I Toshiba, ama ne e ni eftino kinesko gubre. (Kolku pari tolku muzika)
Celta gi opravduva sredstvata.
Убаво.Не сум монтирал ништо сам, така ми ја донесоа без мое барање си стигна заедно со греачот, или пофалбаџиски кажано климата ми е Nordic варијанта т.е место -15 со греачов е до -20![]()

Немам податоци во упатството за потрошувачката на гречот, само има опис греачот при кои температури се укључува да грее. Појше од 100-200w не би требало да биде знам по сајтови вака што сум гледал кај што ги рекламираат кај бугарите или србија.Убаво.
И фала за одговорот, но не кажа дали знаеш за потрошувачката на грејачот.