Goran Bt
локал патриот
- Член од
- 28 јуни 2009
- Мислења
- 9.301
- Поени од реакции
- 8.274
Ај не забавај по пишаното те знам кој си...нема потреба да се криеш не збораш нешто шо не си во право или пак не лажиш па да се криеш слободно кажи си кој си ете во порака немаше потреба и да го запоставиш прошлиот профил шо го имаше на кајгана ..ама не и битно работата е тука да пишиме збораме за Пелистер а не кој си или јас кој сум Монголот си има исписниците од сите странци владица мојсов и мацата односно тие шо тој ги донесе а дека сака да земи некој динар за тоа што вложил е факт како што е нормално да си бара нешто да си врати ...Не да го бранам нешто Гоце ама знам дека порано давал пари лично негови без да му се вратат и помагал на клубот иако не бил дел од него во управата ..Исто така дека годинава даде пари даде а колку се тие и како се давани ан рака на црно итн ..тоа ен знам ниту пак ме интересира ама тие играчи шо ги набројав се негови и само мал дел од буџетот на клубот се даваат за нив не за друго оти таков е договорот како и тоа дека официјано повредените имаа поглеми догвори до овие сега шо играа сепак тоа е најмалку битно ...Пелистерка да влези сите ние сакаме ама има некој што не сакаат а кои се тие исто така сите знеме на кого нема да му договара но тука пак да не се повторвам решава двојче а не тие или ние ...Горан имаш грешка во мислењето кој сум!!! Има време ке ме запознајш.Друга работа ИСПИСНИЦИТЕ СЕ ДАВААТ СО АМИН НА МОНГОЛОТ...па и пак ке ти речам имаш лоша проценка и во таа насока.Јас неможам да ги смислам дуо три ама и монголот си го гледа интересот без денар даен го растури клубот.В0 6 месеци 20 битолчани го напуштија Пелистер.Единствен моментален спас за клубот беше да влези пелистерка со унапред уплата на целата година и плус парите од општината плус да се задржи целиот кадар и со уште 3-4 засилувања да бидиме конкурентни.А ова сега шо се случва е ебавање во здрав мозок меѓу себе во паралелната управа.И една работа ке те замолам .....прашај некој било кој шо комуницираш зошто јавно на прес не излезат и да изнесат проблемите,зошто не ја постават јавно понудата од пелистерка па да знајме кој е крив кој не е.А ние си носиме заклучоци од по некоја информација шо ке ја добиеме.
Друга работа јас немам контакти од пред нова година со никој и немам намера да ги прашвам нив за понудата оти наводно не ја знаат и да ја знаат нема да ми ја кажат шо значи самите тие од Пелисерка и Стопанска Банка Битола требаше до сега да излезат на прес ако вистина го сакаат клубот да гхо земат да излезеја јавно да ја кажат понудата па после да знаеме дека вистина двојче не го дава клубот покрај добрите услови а вака само нагаѓаме шо и како е понудено иако имаше информации дека преговорите беа во завршна фаза и договорот бил аминуван од сите со сите потребни клаузули арно ама ете не бидна до сега а оти пак не може да знаеме за тоа трева двојче и тие од општината да кажат оти веќе е извесно дека со овај буџет сегашен од општината не може да се изелези на крај ...
Тешко нас на градот и клубот кога останавме да ни ја решаваат судбината двојче компанија и другите пратиски послушници со амин од скопје и пази да се крастиме да дојди Панделевски ,Камчев а со тоа главен на Пелистер да биде Мијалков како и во скопски Вардар !