- Член од
- 21 декември 2011
- Мислења
- 568
- Поени од реакции
- 294
Некој да сподели искуство so Cape Cod ако бил какво е местото , може ли да се заработи , опции за втора работа ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Додека не го земеш социјалниот број, не си играј.Знае ли некој од тие што имаат такво искуство што би било доколку јас кога ќе отидам на работно место (смештај си обезбедувам сама, со асистенција на работодавецот), ми текне да ја оставам работата што сум ја пријавила од агенцијата и се вработам на некое друго место, во истата околина? Има ли некој искуство со откажување на договор едно друго?
Не го бива Вестерли брат, не дека сум работел таму, ама сум бил а и имам другари шо беа таму, нема баш втора работа. Мало е местото и нема туристи и летни работи. Не верувај ништо на агенциите, посебно не на Викинг.Аплицирав преку Наром Травел за работа во Ocean house, Westerly, Rhode Island. Некој ако има да сподели искуство од ова место, ми рекоа за смештајот 100$ неделно има еден оброк и плус еден оброк на работно место, а работата е платена 9.50$. Од агенцијата ми рекоа дека од учесниците лани што биле 80% нашле и втора работа, бидејќи многу лесно се наоѓало најчесто по баровите на плажа.
Зависи каде на Кејп, ама генерално може да се заработи солидно, глеј само да не не некое запустено место.Некој да сподели искуство so Cape Cod ако бил какво е местото , може ли да се заработи , опции за втора работа ?
Не не, ама општо еве отпосле ми текнува дека не сакам да работам веќе таму и дека сакам да одам на друга работа. Ме интересира каква е процедурата за давање отказ.Додека не го земеш социјалниот број, не си играј.
Си го пакуваш куферот и си одиш.Не не, ама општо еве отпосле ми текнува дека не сакам да работам веќе таму и дека сакам да одам на друга работа. Ме интересира каква е процедурата за давање отказ.
Не не, ама општо еве отпосле ми текнува дека не сакам да работам веќе таму и дека сакам да одам на друга работа. Ме интересира каква е процедурата за давање отказ.
Од тие што остануваат што работат претежно ? (освен камион)
Не ти треба интернет на работа, ќе си имаш во куќата каде што ќе бидеш сместен. Па и таму ако немаш во starbucks и mcdonalds имаш супер брз интернет.Или пак обратна верзија, он да ти даде отказ.
Другар што направи е остави пиво во соба намерно, го виделе, го пријавиле и му дадоа отказ...
cige
исто и мене ме интересира, ако може некој да сподели какви опции има за интернет