FA & Capital One Cup

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување
Не ли ви е досадно да исправате криви дрини? Значи мора да разберете дека Јунајтед е клуб "too big to fail", исто како и Арсенал.
Ние истово го зборевме и само ќе ни кажеа: Лидс, Нотингем Форест...

Епа... Лидс, Нотингем Форест...

Ние истово го зборевме и само ќе ни кажеа: Лидс, Нотингем Форест...

Епа... Лидс, Нотингем Форест...

Колку што знам Лидс пропадна пред се оти беа во никаква финансиска состојба, за разлика од Манчестер. За Форест не знам, оддамна било. :)

Колку што знам Лидс пропадна пред се оти беа во никаква финансиска состојба, за разлика од Манчестер. За Форест не знам, оддамна било. :)
Ама сепак пропаднаа :)

Ама сепак пропаднаа :)
Ма немој не ме јеби рики сеа, Јунајтед за 2013 има 360+милиони профит, а челзи едвај две (1, 6милиони £ мислам беше), ти знаеш што може да се направи со тие пари? Уште еден Шити и еден кардиф

Добро де, Ливерпул не пропадна на пример.

Мада, пак не гледам поврзаност со Јунајтед.
Абе сакам да ти кажам шо ми е поентата. Колку сака нека е голем некој клуб, сите можат да пропаднат. Сеа дали финансиски, дали пошто не одржале чекор при смена на менаџери, лошо раководоство од газди и тн. не е битно. Битно секој може да пропадне, исто колку што секој може да се крене. Не постои нешто како "Too big to fall", барем според мене. Све може да се случи.
--- надополнето: 6 јануари 2014 во 00:16 ---
Ма немој не ме јеби рики сеа, Јунајтед за 2013 има 360+милиони профит, а челзи едвај две (1, 6милиони £ мислам беше), ти знаеш што може да се направи со тие пари? Уште еден Шити и еден кардиф
Објаснив погоре еве :)

Абе сакам да ти кажам шо ми е поентата. Колку сака нека е голем некој клуб, сите можат да пропаднат. Сеа дали финансиски, дали пошто не одржале чекор при смена на менаџери, лошо раководоство од газди и тн. не е битно. Битно секој може да пропадне, исто колку што секој може да се крене. Не постои нешто како "Too big to fall", барем според мене. Све може да се случи.

Може ама и неможе. Јунајтед е име, Јунајтед е бренд и Јунајтед има пари од големите спонзорски договори. Голем кур ако згрешиле со менаџерот, ќе го фрлат, ќе најдат нов за 2 години на крај краева, ако не оди ич нормално. Ќе фрлат пари и ќе донесат јаки играчи. И тоа е тоа денес во фудбалот. :)

--- надополнето: 6 јануари 2014 во 00:16 ---

Објаснив погоре еве :)
Пак грешиш, ете ти објасни манутдчампионс

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Ваљда Рики сака да каже дека ништо не е вечно. Пропаѓале и поголеми брендови од Јунајтед.

Само што, за да се случи тоа, мора неколку години да се носат погрешни одлуки, што не верувам дека ке се случи.

Ваљда Рики сака да каже дека ништо не е вечно. Пропаѓале и поголеми брендови од Јунајтед.

Само што, за да се случи тоа, мора неколку години да се носат погрешни одлуки, што не верувам дека ке се случи.

Ќе звучам како амди бајрам али гајле ми е:D , Манчестер Јунајтед е Кока Кола во фудбалот и затоа нема да пропадне.

Пропаѓале, ама сигурно сеа од една лоша полусезона нема да пропадне Јунајтед. :) Како што кажа за тоа требе повеќе време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom