Балкански X Factor

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Да не беше Тони, Маид ќе беше во финале, а Даниел ќе требаше да го враќаат во живот

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Да не беше Тони, Маид ќе беше во финале, а Даниел ќе требаше да го враќаат во живот
Дали ќе оди во финале или не исто се фаќа. Фифи ќе излезе меѓу првите, а Даниел ќе го добуткаат до некое си 3-5 место и на крајот ќе победи онаа Тамара ;)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.208
Поени од реакции
37.841
Дали некој знае која е песната што ја пееја дуото машкото и женското? И како се вика фраерот од бој бендот, тој што е највисок (и најубав:) )?
Песната:

А тој „фраерот“ се вика Армин Маликиќ, требаше да пее соло и ментор да му биде Емина Јаховиќ, ама со Кристина се смениле со Алекса Перовиќ (Кларк Кент), па така тој се најде меѓу групите, според мене - неправедно. Инаку тој студира медицина, него го викаа - докторе, па претпоставувавм дека и името на целиот бенд - Доктори го дале заради него.

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Кајмакоски не е ништо посебно и тоа што е Македонец не значи дека сите треба да запаѓаме во несвест по него. Ок секој си има право на свој вкус, но според мое мислење тој може да отпее само некои нежни песнички. Нека му дадат песна што бара висок вокал, па ќе видите. Има среќа што му се паднаа вакви песнички, само не знам како ќе продолжи понатака. Очигледно го туркаат заради гласови. Има убава боја на глас, ама силен вокал нема. Па споредете ги со Маид. Маид е 10000 пати подобар од него. Разликата е огромна. Но ајде нема везе, на сите нека им е со среќа. Мене ми е фаворит сосема друг. Овај Босанецот Лукијан и девојката од групата на Кики, Александра Бркович мислам се вика. Претераа со оваа Тамара, знае да глуми додека пее, има шарм и харизма ама некој посебен вокал нема. Малата Илма е подобра од неа. Джогани и плавушата кај Жељко гу пуштаат затоа што имаат познати родители. Најужасни беа вчера. Жељко докажа дека и тој не е праведен и ова е едно кич шоу. Според мене на местото од Фифи и Джогани требаше дуетот машко женско да влезе. А на местото од плавушата требаше Маид, всушност тој е најдобриот вп Х фактор.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Кајмакоски не е ништо посебно и тоа што е Македонец не значи дека сите треба да запаѓаме во несвест по него. Ок секој си има право на свој вкус, но според мое мислење тој може да отпее само некои нежни песнички. Нека му дадат песна што бара висок вокал, па ќе видите. Има среќа што му се паднаа вакви песнички, само не знам како ќе продолжи понатака. Очигледно го туркаат заради гласови. Има убава боја на глас, ама силен вокал нема. Па споредете ги со Маид. Маид е 10000 пати подобар од него. Разликата е огромна. Но ајде нема везе, на сите нека им е со среќа. Мене ми е фаворит сосема друг. Овај Босанецот Лукијан и девојката од групата на Кики, Александра Бркович мислам се вика. Претераа со оваа Тамара, знае да глуми додека пее, има шарм и харизма ама некој посебен вокал нема. Малата Илма е подобра од неа. Джогани и плавушата кај Жељко гу пуштаат затоа што имаат познати родители. Најужасни беа вчера. Жељко докажа дека и тој не е праведен и ова е едно кич шоу. Според мене на местото од Фифи и Джогани требаше дуетот машко женско да влезе. А на местото од плавушата требаше Маид, всушност тој е најдобриот вп Х фактор.
Треба да те земат тебе да бидеш петтиот член на жирито, со волку знаење :icon_lol:
Никој не те ни тера да "запаѓаш во несвест'' по него, твое мислење си е дека не е нешто посебен, а факт е дека има 700-800 гледања на јутуб и мислам дека е трети после девојчето и Тамара. Или тие гледања се се македонци? :icon_lol:
А Босанецот добро што си отиде, имал x factor :pos:. Перчоли 2.0 верзија. Самобендисан, заљубен у себе. Кога почна да збори како тоа му било криво што луѓето не виделе колку е добар или нешто слично :LOL:.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
одличен даниел, сега ја гледам неговата изведба. (y)

Член од
16 мај 2011
Мислења
158
Поени од реакции
85
Треба да те земат тебе да бидеш петтиот член на жирито, со волку знаење :icon_lol:
Никој не те ни тера да "запаѓаш во несвест'' по него, твое мислење си е дека не е нешто посебен, а факт е дека има 700-800 гледања на јутуб и мислам дека е трети после девојчето и Тамара. Или тие гледања се се македонци? :icon_lol:
А Босанецот добро што си отиде, имал x factor :pos:. Перчоли 2.0 верзија. Самобендисан, заљубен у себе. Кога почна да збори како тоа му било криво што луѓето не виделе колку е добар или нешто слично :LOL:.
Па да, Босанецот замина затоа што ова е "фер и праведно" шоу, каде ќерката на Луис со три погодени тонови ја пуштаат место него, за кој како што рече Жељко, цела Будва го слушна кога запеа без микрофон. И не е само силниот вокал, туку неговата професионалност, се заедно. Маид е професионалец за овие таму, професор по пеење може да им биде. А Македонецот го пуштаат заради гласови. Знаат дека цела Македонија ќе го гласа во полуфиналињата. Значи ќерката на Луис влезе зашто е ќерка на Луис и крај, секој што ја гледаше вчерашната емисија го знае тоа. Ете Жељко сам докажа колку е праведен и непристрасен во ова шоу.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Факинг гангам стајл има 1.000.000.000+ прегледи на јутуб, а тоа не се ни класифицира во музика...
Глупа е споредбата на квалитет со прегледи на јутуб...
Да, секој си има свое мислење. Еве и мене нашиот не ми праи ќеф, пред се поради тоа што премногу го исфорсираа сите. Од едно пеење го направија како он да го измислил пеењето. Не можам да кажам дека не знае да пее, ама еве ако ги споредиме него и Маид, Маид е каде каде подобар зошто е константно добар, а нашион на наша песна место чаши да се кршат од неговото пеење, се упрпа...
Сепак е ова само мое мислење.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
На сите вас што ви се свиѓа босанецот, да ве прашам што музика слушате?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.775
Поени од реакции
9.578
^^
Не е само гласот битен верувај. Тоа што тебе не ти се допаѓа таква боја на глас е прашање на вкус, зошто ако фатиме да дебатираме 5 души овде сите можеме да издвоиме различни преференции на боја на глас. Даниел има глас и не треба тука да има сомнеж, а сега како таа боја на глас му се допаѓа на некој тоа е веќе субјективно. Ти потенцирав не е само гласот важен за да бидеш во финале или да си победник на Х Фактор. Ти гарантирам дека постојат многу подобри вокали од сите финалисти кои се моментално, а притоа да ја немаат таа привлечна харизма која е доста важна во овие води. Гледам по нет баш, на Маид ова веќе му е некое шоу по ред каде што се пријавува и стигнувал до некоја подалечна фаза и не е анонимец барем за босанците, а притоа таму не може да изгради некоја кариера и покрај сета пажња што ја привлекол низ тие шоуа. Исти случај со Паунович од Операција Триумф, еве и нашиот Иван кој победи кај нас на Идол. И Иван има феноменален глас да не се лажеме, но го нема тоа што носи привлекување на публика. Можеби не е некој соодветен критериум, но отвори на каналот на Х Фактор Адриа на Јутјуб и направи разлика по гледаност, лајкови и коментари. Не е некој критериум, но се гледа пак таа еднаквост при изборот.

Жељко мислам ги избра тие што не се преценуваат себе и направи многу добар избор. Маид има одличен вокал, но не ми се допаѓа неговиот карактер, некоја слична перцепција што ја имам и кон Перчоли. Можеби сум грешка, но ќе каже времето. Еве мислам дека Маид се враќа со сигурност, како и тој рокерот од кај Емина, Милош мислам се викаше.

C

Castiel

Гостин
Најмило ми е за Браќата од кај нас што испаднаа....КОЈА БРУКА!!! не зборам за пеењето...им праат интервју и зборат на српски!! али бре идиоти како можеа другите наши на македонски да зборат ама не они се попаметни и на српски ќе цепаат....Демек така повеќе ќе ги сакаат...најмногу ме нервираат такви дегенерици...и најмило ми е што испаднаа....

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ах да, не заборавајте ова е хфактор каде не мора да си најдобриот глас за да победиш и станеш ѕвезда. Имате светски ѕвезди кој немаат глас а се ултра популарни, само како пример да ја земам мадона, кети пери..

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
На сите вас што ви се свиѓа босанецот, да ве прашам што музика слушате?
Homemade музиче од лажици по тенџериња :icon_mrgr:

Иначе да, кај му бил паметот на Иван коа си ги земал као приколиче брат му шо не знае а да каже...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.208
Поени од реакции
37.841
Најмило ми е за Браќата од кај нас што испаднаа....КОЈА БРУКА!!! не зборам за пеењето...им праат интервју и зборат на српски!! али бре идиоти како можеа другите наши на македонски да зборат ама не они се попаметни и на српски ќе цепаат....Демек така повеќе ќе ги сакаат...најмногу ме нервираат такви дегенерици...и најмило ми е што испаднаа....
Не ги оправдувам, и комплетно се сложувам со тебе. Ама тие и сами си кажаа дека се пријавиле на X Factor зошто сакале поголема маса на луѓе од Србија да ги види и да чуе за нив, па затоа и зборуваат на српски. Инаку живеат во Белград, и таму настапуваат по клубови, па претпоставувам дека се надеваат на поголема посетеност на нивните настапи. Во секој случај, и нивното, а и зборувањето на српски на сите други наши кандидати не е за пофалба!

Kajgana Shop

На врв Bottom