A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Искрено, не сум проверил колку е бер-от. А антена треба, и у салон ми кажаа така. Ставаш антена у тв, ставаш картицава и тераш. Од она што можам да забележам е тоа дека е постабилно, не сецка сликата толку, мада еве вчера зезаше, ама тоа може да се должи и на мојата безвезе антена, постара е :D Дома кај моите со нова антена е супер!
Значи антената си останува. Јас мислев дека со модулите нема потреба од антена.

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
А сигнал како ќе добиваш т.е. примаш? :D

И дали најде чаре за USB-то.
Во право си. Но мојата желба за да се тргни проклетата антена е голема и имав надеж дека со модулите нема да треба антена.
А ова со УСБ-то најдов чаре. Чекај ПП. :D

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Во право си. Но мојата желба за да се тргни проклетата антена е голема и имав надеж дека со модулите нема да треба антена.
Ај шо убаво! Дај да го средам да му е*а г'зо стопанкин!

Член од
17 декември 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво Луѓе. Сакам да ве прашам нешто. дали некој од вас знае за што се корсити Ентернет Портот Кај Боом ТВ. Јас имам прашано и кај техничката подршка но не земав некаков одговор!!

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.861
Поени од реакции
10.231
Здраво Луѓе. Сакам да ве прашам нешто. дали некој од вас знае за што се корсити Ентернет Портот Кај Боом ТВ. Јас имам прашано и кај техничката подршка но не земав некаков одговор!!

претпоставувам за поврзување со рутер, со цел да можеш да ги користиш функциите за паузирање, снимање во живо и тн. Арно ама незнам дали One ги нуди тие опции ;)
--- надополнето: 18 декември 2013 во 00:27 ---

не сум во тек, за што чаре кажи да неимам фајде од то :D

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
претпоставувам за поврзување со рутер, со цел да можеш да ги користиш функциите за паузирање, снимање во живо и тн. Арно ама незнам дали One ги нуди тие опции ;)
--- надополнето: 18 декември 2013 во 00:27 ---
За тие опции се користи УСБ. :)

не сум во тек, за што чаре кажи да неимам фајде од то :D
Ни се зезна усб-то нешто ко пробвавме да снимаме и ни се преполови меморијата. :)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.861
Поени од реакции
10.231
За тие опции се користи УСБ. :)

Ни се зезна усб-то нешто ко пробвавме да снимаме и ни се преполови меморијата. :)

УСБ не е само за снимање?
За паузирање во живо демек може и за тоа?
ахам, и ја еднаш мислев дека се заеба ама се средува како што си пишал ти ;)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
Дечки СК3 иде у пакет со СК1,СК2 оние филмските или ке треба да се плака и за него посебно да се гледа,бидејки јас имам уклучено пакет од кога решија да се наплака за Спорт клуб 1 и 2 и за Синестар па не знам дали или Ск 3 е вметнат во овој истиов пакет или ке мора да плакам и за него..?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Дечки СК3 иде у пакет со СК1,СК2 оние филмските или ке треба да се плака и за него посебно да се гледа,бидејки јас имам уклучено пакет од кога решија да се наплака за Спорт клуб 1 и 2 и за Синестар па не знам дали или Ск 3 е вметнат во овој истиов пакет или ке мора да плакам и за него..?
Ти за тој пакетот без СК 3 плаќаш 149, а можеш да плаќаш 199 со истите + СК 3. Треба само да се јавиш на 181 и да им кажеш да ти го уклучат и после сметката ќе ти доаѓа 50 денари повеќе

Член од
25 октомври 2010
Мислења
738
Поени од реакции
705
Ајде и ја да прашам , сакам да активирам Family paket за 199 ден преку смс али порака прачќам од т-мобиле и не сум на претплата е сега ми стигна повратна порака али парите ми стојат у сметка и не се земени 199 ден , дали може да се активира тој пакет и од припејд број т- мобиле или морасамо од оне да имаш бр?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Ајде и ја да прашам , сакам да активирам Family paket за 199 ден преку смс али порака прачќам од т-мобиле и не сум на претплата е сега ми стигна повратна порака али парите ми стојат у сметка и не се земени 199 ден , дали може да се активира тој пакет и од припејд број т- мобиле или морасамо од оне да имаш бр?
Само број од ОНЕ

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
на ДИГИ ПЛУСМУЛТИМЕДИАСкопје, Потврда 18 со која регистрираниот програмски пакет како целина се дополнува со телевизискитe програмски сервиси:FOX и FOX Movies.
Извор
Што бе и овие ли ќе ги стават? На чие место? Мислам дека имаат премногу филмски и документарни.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Северина никогаш не изгледала подобро... :)

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Не знам дечки за вас, ама овој мојов бум, постојано ми сецка.
Особено со дигитализацијава. Да се приближам само еден метар до телевизорот, веднаш ќе почне да сецка. Како да е на сензор. На домашни програми, антената треба да е горе, а на странски програми, антената ја спуштаме надолу со роговите. Или како ќе го прифатат... Ептен ми оди на живци кога има натпревари во живо, за тогаш да не зборам... Некогаш пак е супер. Ние имаме три ресивери. А не е до антената, којзнае колку пати сме ги смениле. Додуша викаат нешто за надворешна антена, ама не сме испробале. На One сум уште од 2007/8 година. Размислувавме нешто да се префрлиме, за maxTV. Ама здравје, при крај на 2015. :icon_lol:
Всушност не, грешка сум. Од тогаш имаме интернет. А за телевизијата поима немам кога се приклучивме... Најверојатно кога искочи Баба Ратка.

Kajgana Shop

На врв Bottom