Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Прандели е добар трењер само дебил може да мисли другачие. И кој е боље итаљански трењер од него Алегри? Анчелоти, Капело, ај и Конте мада тапа е Конте оваа сезона. У топ 5 итаљански трењери е Прандели и дај не замарајте више.

Еден многу јак теоретичар на заговори во темата кладилница еднаш ми даде многу јак совет: Игнорирај ме.

Замисли го послушав. Можеш да го направиш истото.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 22:14 ---

@Boom Shakka Lakka

Гледаш каде е потценувањето на Италија? Ете го убаво стокмено во првиот пасус на Стефан. Јас не тресам од мене дека беа потценети, туку стварно беа потценети од јавноста и тоа како.

Инаку до каде е Ламела :icon_lol:? Инат бев и тогаш, ама погледни што му се случува на играчот кој ти го нарекуваше иден шампион. Еве истото важи и за Стефан во врска со Икарди. Па како ми се погодивте двајцата така во еден пост :D

За вториот болд си многу грешка. 3-5-2 апсолутно успеа против Шпанија и тоа на ДВА натпревари во рок од една година. Тоа не е воопшто мал доказ. Сигурен сум дека не си обрнал внимание или не се сети со кои формации играше Прандели против Шпанија, во спротивно немаше да го пишеш ова.

напротив, човекот во првиот пасус ти кажува дека со тој ростер толку се силите . и ти остај ја јавноста, таму можеш да слушнеш свашта, сигурно Јоаким Лев и Рој Хоџстон на фудбалерите им кажувале приказки пред натпреварите со Италија или па заедно си правеле журки во соблекувалната .. било кој противник кој дошол до 1/8,1/4 и 1/2 неможеш да го потцениш, а не па кога се работи за Италија .. тука слободно можеме да кажеме дека кај Прандели одат сите заслуги за стигнувањето до финале .. италијанската репрезентација играше така паметно и организирано што и по 180мин да се играа Англија и Гемранија немаше да имат шанси за победа, тоа беше класична тренерска лекција ..

За Ламела, сеуште си стојам на зборот дека е роден шампион и тоа ќе го докаже во иднина, ќе видиш дека ќе испаднам во право:)

И тогаш сигурно не сум ти кажал дека си инат, друга е ситуацијата, како што се сеќавам, само ти реков дека времето ќе покаже кој испаднал во право, но рано е да судиш;)

Абе убаво ви вика Мондонико, у која категорија е меѓу 5 најдобри италијански тренери, моментално или евер?
Ако е евер тогаш нема што да бара таму покрај Липи, Анчелоти, Капело, Трапатони, Саки..

Моментално да, у 5 најбољи е пошто конкуренција му се младите Конте и Алегри, Мацари и Манчини.

Добар е Прандели бе... ;)

Иако вака гледано од моја страна, помалку се сложувам и со двете тези кои ги застапувате.Од една страна , Прандели направи своевидна револуција во репрезентацијата.Баш му се погоди она смена на генерации ( која реално требаше да дојде многу порано некаде таму по Еуро 08) со него Италија почна да игра фудбал во вистинска смисла на зборот.Финалето реално беше изненадување,никој сериозно не ја сфаќаше Италија , мада тоа неретко било така па многупати на некој тоа му се удрило од глава.
Е сега факт е дека понекогаш изгледа тактички незрел,не велам дека е , туку така изгледа.Оваа Италија моментално се додека го има овој ростер на играчи е ко создадена за 3-5-2 .А сега он шо пробува да изведе нешто друго тоа е негова ствар,може и ќе успее али ако се сменат некои од главните играчи.

Сума сумарум, моментално Прандели е во најдобрите Италијански тренери,тоа е факт, а дали ќе влезе во hall of fame , е тоа ќе видиме догодина на Светското, евентуално во понатамошната тренерска кариера.

напротив, човекот во првиот пасус ти кажува дека со тој ростер толку се силите . и ти остај ја јавноста, таму можеш да слушнеш свашта, сигурно Јоаким Лев и Рој Хоџстон на фудбалерите им кажувале приказки пред натпреварите со Италија или па заедно си правеле журки во соблекувалната .. било кој противник кој дошол до 1/8,1/4 и 1/2 неможеш да го потцениш, а не па кога се работи за Италија .. тука слободно можеме да кажеме дека кај Прандели одат сите заслуги за стигнувањето до финале .. италијанската репрезентација играше така паметно и организирано што и по 180мин да се играа Англија и Гемранија немаше да имат шанси за победа, тоа беше класична тренерска лекција ..

За Ламела, сеуште си стојам на зборот дека е роден шампион и тоа ќе го докаже во иднина, ќе видиш дека ќе испаднам во право:)

И тогаш сигурно не сум ти кажал дека си инат, друга е ситуацијата, како што се сеќавам, само ти реков дека времето ќе покаже кој испаднал во право, но рано е да судиш;)

Рома убаво знае што направи кога го продаде Ламела. Сепак мора да признаеш дека сега засега времето мене ми го дава правото :sneaky:

Заебанција на страна ако велиш дека заслугите за стигање до финалето одат сите заслуги кон Прандели, тогаш исто така сите заслуги одат и за поразот од 4-0 во финалето. Кога нешто се прави, треба да се направи до крај. Такви основни грешки направи во финалето што уште не ми се верува. Киелини на лев бек, влегувањето во игра на недоволно физички спремниот Мота и одбраната 4ка. Да загубеше Италија со добра игра (на пример како оваа година против Шпанија на пенали) и со достоинство ништо немаше да кажам. Но, пораз од 4-0 (нагласувам со големи основни грешки) не може да помине. Овде сепак станува збор и за очекувања. Најголемиот дел од вас не очекувал од Италија ништо на тоа првентство, а јас очекував прво место, посебно после првиот натпревар во групата. После разочараа со игрите против Хрватска и Република Ирска, за во нокаут фазата повторно да се вратат со добри игри. Финалето беше голем ладен туш, што уште не сум го заборавил.

Ај сменете муабет, доста беше за тренерите, од денеска почнува ново коло па да прокоментираме што очекуваме од денешните утакмици.. Еве јас мислам дека наполи ќе киксне ...

Ај сменете муабет, доста беше за тренерите, од денеска почнува ново коло па да прокоментираме што очекуваме од денешните утакмици.. Еве јас мислам дека наполи ќе киксне ...
--- надополнето: 21 декември 2013 во 03:38 ---

Доказ дека Прандели не е крив туку кривци се дефанзифците на чело со Бонучи ... Првиот гол Киелини дозволи да биде поминат и во подоцнежниот тек на акцијата ќе забележите дека стрелецот на голот ама баш ич не е чуван од страна на својот чувар (Бонучи) кој си трчкаше ... Вториот гол, Бонучи и Абате дозволија да им втрча Жорди Алба кој трчаше дури од својот шеснаесетник па се до шеснаесетникот на Буфон и си даде гол.. Третиот гол ама баш ич Абате не се залага и не го маркира Торес, и Бонучи кој повторно си трчка ... Четвртиот гол повторно кривец Бонучи заедно со тој 15ката (не знам кој е ) .. Конечно , се виде колку е успешна формацијава со 4ка назад ...
--- надополнето: 21 декември 2013 во 03:45 ---
Еве ја и difesa e tre... И запазете каква улога има Џакерини ;)

200 луѓе му кажуваат, он пак. ИНАТ невиден...

Добро бе друже, па негов став си е да го ебам, што па ти си запнал :pos:
Ако 200 луге му кажуваат немора да значи дека се во право.
И на Прандели 20 милиони му кажуваа да не го става Џакерини на куп на конфедерации, ама растури дечкото :X3:
--- надополнето: 21 декември 2013 во 12:59 ---
@TheWhiteMamba пошто те гледам вака по споредбиве, ај молим те кажи ми кој е боље Видал или Симеоне?

Не сум го гледал Симеоне, а ако сум го гледал не се секавам најдобро искрено, така да, не би можел да правам споредби. :)

Абе ти смеј се колку сакаш, ама ти наведов класичен пример за тоа. :P

Смешно ми дое ептен, 200 луѓе му кажуваат а не значи дека се во право. :D Како бе така, една глава попаметна ли е од 200? :D

Не сум го гледал Симеоне, а ако сум го гледал не се секавам најдобро искрено, така да, не би можел да правам споредби. :)

Eпа очигледно не со гледал ни Камбијасо у најбољи години.. Намерно ти стаив таква споредба од играчи кои се во разлика од години и играле во различен период..
Камбијасо кога беше убедливо најјак деструктивец у свет Видал играше у Леверкузен и беше сеуште детиште.. Моментално многу јасно дека е боље од стариот и тромавиот Камбијасо. :D
--- надополнето: 21 декември 2013 во 16:03 ---
Абе утре се игра Дела Мадонина, ни тема сте отвориле ни ништо. :facepalm:

Рома убаво знае што направи кога го продаде Ламела. Сепак мора да признаеш дека сега засега времето мене ми го дава правото :sneaky:

Заебанција на страна ако велиш дека заслугите за стигање до финалето одат сите заслуги кон Прандели, тогаш исто така сите заслуги одат и за поразот од 4-0 во финалето. Кога нешто се прави, треба да се направи до крај. Такви основни грешки направи во финалето што уште не ми се верува. Киелини на лев бек, влегувањето во игра на недоволно физички спремниот Мота и одбраната 4ка. Да загубеше Италија со добра игра (на пример како оваа година против Шпанија на пенали) и со достоинство ништо немаше да кажам. Но, пораз од 4-0 (нагласувам со големи основни грешки) не може да помине. Овде сепак станува збор и за очекувања. Најголемиот дел од вас не очекувал од Италија ништо на тоа првентство, а јас очекував прво место, посебно после првиот натпревар во групата. После разочараа со игрите против Хрватска и Република Ирска, за во нокаут фазата повторно да се вратат со добри игри. Финалето беше голем ладен туш, што уште не сум го заборавил.

муабетите за Ламела сега за сега одат во твоја полза, но велам рано е :)

точно Прандели е крив, но само за тоа што играше со 4ка во одбрана, но тоа не го прави просечен тренер и КРАЈ!:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom