Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
Дај бе Мондонико мани се од форумов аман, од кога дојде ти не ми се отвара темава, ја препуни со постови мама и еба. Дај отвори си блог некој па писни му секој ден, остај не тука да се провоцираме на раат.

Дај бе Мондонико мани се од форумов аман, од кога дојде ти не ми се отвара темава, ја препуни со постови мама и еба. Дај отвори си блог некој па писни му секој ден, остај не тука да се провоцираме на раат.

Уствари Мондонико ве провоцира, само што вие тоа уште не сте го сватиле :icon_lol:

Туку тоа што се пишуваше, да не барам сега, како Камбиасо бил измислен за Видал или нешто слично :pos:, тоа беа сериозни муабети. :)

Си го гледал Камбијасо во најдобрите години? И друга работа, глупо е да се прави споредба помеѓу нив двајца затоа што се различен тип на играчи. Тоа ти е исто како да правиш споредба помеѓу Буфон и Вучинич, врска си нема едното со другото.

Абе Мондонико, па поинат човек од тебе не сум видел:)

Ќе истропаш 100 глупости, ама битно ќе си останеш на тоа дека Прандели во репрезентацијата ништо не направил и дека е тренер за среден клуб ..
Доволно ми е кога прочитав дека си пишал како Италија била потценета од другите и на сметка на тоа стигнала до финалето, мислам дека поголема глупост од овоа немам слушнато .. па на Светско или Европско неможеш да го потцениш и најголемиот аутсајдер во групната фаза, бидејќи знаеш дека немаш право на поправен и знаеш дека 90% од репрезентациите можат да ти скратат бод доколку не влезеш максимално во тие дуели .. незнам по која логика Англија и Германија би ја потцениле Италија нокаут фазите ? Глупо ми е да ти објаснувам, самиот знаеш дека не си во право;)
Друга работа велиш Италија и тогаш имаше квалитетна репрезентација, дај молим те, барем 4-5 репрезентации имаа целокупно поквалитетни состави(мене другарите ми се смееја и ми викаа "со Џакерини ли очекуваш Италија да направи нешто") .. значи Прандели е тој кој направи овој состав да изгледа силен, сите заслуги одат до него, тоа што дојде Италија до финале е целосна заслуга на Прандели и ти тоа неможеш само така да го премижеш и да велиш дека е тренер за просечен клуб, бидејќи ја води Италија во време кога репрезентацијата е во дефицит со ѕвезди од рангот на Дел Пиеро, Тоти, Малдини, Неста,Замброта, Инзаги и остали, а на располагање користеше играчи како Дијаманти, Маџо, Џакерини, Џилардињо со 30+години итн .. а па доколку го освоеше Финалето, тогаш реално трудот повеќе ќе му се вреднуваше и од оној на Липи во 2006година:)

Само да те видам како ќе зборуваш за него доколку стане во блиска иднина(1-2год.) тренер на Јувентус и направи силен состав со кој ќе освои ЛШ:icon_lol:

За мене искрено поголема бламажа ми е онаа на Конте и исапаѓањето на Јувентус од групната фаза во ЛШ од тимови како Копенхаген и Галата(кој мислам дека со години се нема пласирано во 1/8финале), отколку губењето на финалето на Прандели од премоќната Шпанија која веќе неколку години е без конкуренција на врвот и има ултра силен тим, наспроти Италија која не паметам кога имала послаби играчи во репрезентацијата(зборувам за периодот после 2006)
--- надополнето: 19 декември 2013 во 20:41 ---

не бе, супер е да има повеќе форумџии кои ќе дискутираат како што треба, отколку повеќето кои само провоцираат и вреѓаат:)

Па добро, ако изгубиш од Шпанија и Бразил со по 4-0 и не е некој преголем срам со оглед на тоа каде се тие две репрезентации а каде е Италија во моментов. Да, резултатот за големо име ко Италија е срамен, али момци, со тој ростер на играчи тоа е...

Појдете прво од италијанскиот фудбал, какво срање е првенството, а 90% од репрезентативците доаѓаат од тимови од Серија А, ма и повеќе од 90%. Барса и Реал секоја година играат минимум 1/2 финале во ЛШ, а таљаниве од февруари натака европски фудбал гледаат на ТВ. Башка формациите што се форсираат во тимовите од Италија се урнебес, како порачани се за екипи со офанзивен фудбал. 3-5-2 апсолутно нема никаква теоретска шанса да успее против ваквите репрезентации.

Стварно е греота да кажеш дека Прандели е просечен тренер, во ред, секој има право на свое мислење, али едно е кога е мислење, а друго е кога тоа скршнува од реалноста. Прандели со Дијаманти у тимот успеа да ја надигра големата Германија, и тоа надигрување во права смисла на зборот. Според мене човекот вади максимум од овој состав на Италија.

Прандели еднсотавно покажа што можи Италија кога игра со полна сила и во форма но и јасно и гласно покажа кон сите критичари кои се недостатоците на Италија. Даде шанса на сите играчи скоро во Серија А, повика од други националности да играат за Италија исто, таман сие човекот е некогаш тврдоглав ама тренер ако нема свој став и ако не го брани тогаш нема карактер заеби али сепак фелскибилност пред се.

Еден многу јак теоретичар на заговори во темата кладилница еднаш ми даде многу јак совет: Игнорирај ме.

Замисли го послушав. Можеш да го направиш истото.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 22:14 ---
Па добро, ако изгубиш од Шпанија и Бразил со по 4-0 и не е некој преголем срам со оглед на тоа каде се тие две репрезентации а каде е Италија во моментов. Да, резултатот за големо име ко Италија е срамен, али момци, со тој ростер на играчи тоа е...

Појдете прво од италијанскиот фудбал, какво срање е првенството, а 90% од репрезентативците доаѓаат од тимови од Серија А, ма и повеќе од 90%. Барса и Реал секоја година играат минимум 1/2 финале во ЛШ, а таљаниве од февруари натака европски фудбал гледаат на ТВ. Башка формациите што се форсираат во тимовите од Италија се урнебес, како порачани се за екипи со офанзивен фудбал. 3-5-2 апсолутно нема никаква теоретска шанса да успее против ваквите репрезентации.

Стварно е греота да кажеш дека Прандели е просечен тренер, во ред, секој има право на свое мислење, али едно е кога е мислење, а друго е кога тоа скршнува од реалноста. Прандели со Дијаманти у тимот успеа да ја надигра големата Германија, и тоа надигрување во права смисла на зборот. Според мене човекот вади максимум од овој состав на Италија.

@Boom Shakka Lakka

Гледаш каде е потценувањето на Италија? Ете го убаво стокмено во првиот пасус на Стефан. Јас не тресам од мене дека беа потценети, туку стварно беа потценети од јавноста и тоа како.

Инаку до каде е Ламела :icon_lol:? Инат бев и тогаш, ама погледни што му се случува на играчот кој ти го нарекуваше иден шампион. Еве истото важи и за Стефан во врска со Икарди. Па како ми се погодивте двајцата така во еден пост :D

За вториот болд си многу грешка. 3-5-2 апсолутно успеа против Шпанија и тоа на ДВА натпревари во рок од една година. Тоа не е воопшто мал доказ. Сигурен сум дека не си обрнал внимание или не се сети со кои формации играше Прандели против Шпанија, во спротивно немаше да го пишеш ова.

Си го гледал Камбијасо во најдобрите години? И друга работа, глупо е да се прави споредба помеѓу нив двајца затоа што се различен тип на играчи. Тоа ти е исто како да правиш споредба помеѓу Буфон и Вучинич, врска си нема едното со другото.

Друже, Видал претходниве 2 сезони под водство на Конте стана најкомплетен играч во средина у свет. Моментално само 3-4ца играчи мислам дека можат да се носат со него на таа позиција. Барем вие гледате Серија А и знаете, на други да го кажам ова ке се изнасмеат и у недостаток на аргументи ке кажат дека Серија А е послаба лига и од украинската и дека нема светски играчи таму. Дали Камбијасо некогаш го достигнал тоа ниво? Знам дека е многу корисен и се тоа и знам и дека Мурињо многу го фалеше, плус неговите најдобри денови се поминати.
Небитно, мене многу повеке ме изнервира тоа што човекот уште не заиграл у Серија А го споредуваа, не само него, туку и многу други играчи од Јуве.
А ти па споредбава ја направи баш Вучинич Буфон, не зезај, па не се до толку различни типови на играчи, па да неможеш да ги споредиш. :)

Еден многу јак теоретичар на заговори во темата кладилница еднаш ми даде многу јак совет: Игнорирај ме.

Замисли го послушав. Можеш да го направиш истото.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 22:14 ---

@Boom Shakka Lakka

Гледаш каде е потценувањето на Италија? Ете го убаво стокмено во првиот пасус на Стефан. Јас не тресам од мене дека беа потценети, туку стварно беа потценети од јавноста и тоа како.

Инаку до каде е Ламела :icon_lol:? Инат бев и тогаш, ама погледни што му се случува на играчот кој ти го нарекуваше иден шампион. Еве истото важи и за Стефан во врска со Икарди. Па како ми се погодивте двајцата така во еден пост :D

За вториот болд си многу грешка. 3-5-2 апсолутно успеа против Шпанија и тоа на ДВА натпревари во рок од една година. Тоа не е воопшто мал доказ. Сигурен сум дека не си обрнал внимание или не се сети со кои формации играше Прандели против Шпанија, во спротивно немаше да го пишеш ова.

Во финалето не играше со 3ка позади или јас сум грешка..? Нејсе, муабетот ми беше за подолги патеки, ете се виде и Јуве лани колку може со тројца позади да парира на најдобрите, се виде Интер колку може со таа формација да направи нешто во Серија А, иако Интер треба со резерва да се земе зашо се ретардирани.

Ако им налета репрезентација со добри крила рачунај под дифолт два комада јадат минимум.

Ама тука доаѓа и нешто друго до израз, а тоа е фактот што цела Серија А игра со тројца позади така да и јас ништо не би мењал, бидејќи ако смени со 4ка позади јас мислам дека би било полошо...

Друже, Видал претходниве 2 сезони под водство на Конте стана најкомплетен играч во средина у свет. Моментално само 3-4ца играчи мислам дека можат да се носат со него на таа позиција. Барем вие гледате Серија А и знаете, на други да го кажам ова ке се изнасмеат и у недостаток на аргументи ке кажат дека Серија А е послаба лига и од украинската и дека нема светски играчи таму. Дали Камбијасо некогаш го достигнал тоа ниво? Знам дека е многу корисен и се тоа и знам и дека Мурињо многу го фалеше, плус неговите најдобри денови се поминати.
Небитно, мене многу повеке ме изнервира тоа што човекот уште не заиграл у Серија А го споредуваа, не само него, туку и многу други играчи од Јуве.
А ти па споредбава ја направи баш Вучинич Буфон, не зезај, па не се до толку различни типови на играчи, па да неможеш да ги споредиш. :)

Па ако ти текнува и вие ни се смеевте за Снајдер и се пувавте за Диего па нешто друго испадна. Мене не ми е муабетот дека Видал е лош играч, него дека глупо е да ги споредуваш двајцата кога не играат иста позиција, или ајде да кажам стилот на игра им е различен. Некои тренери со две раце би го земале Камби во тим (не овој Камби, него Камби од пред 3 години), а некој Видал, се е до концепцијата на самиот тренер.

Во финалето не играше со 3ка позади или јас сум грешка..? Нејсе, муабетот ми беше за подолги патеки, ете се виде и Јуве лани колку може со тројца позади да парира на најдобрите, се виде Интер колку може со таа формација да направи нешто во Серија А, иако Интер треба со резерва да се земе зашо се ретардирани.

Ако им налета репрезентација со добри крила рачунај под дифолт два комада јадат минимум.

Ама тука доаѓа и нешто друго до израз, а тоа е фактот што цела Серија А игра со тројца позади така да и јас ништо не би мењал, бидејќи ако смени со 4ка позади јас мислам дека би било полошо...

Па ако ти текнува и вие ни се смеевте за Снајдер и се пувавте за Диего па нешто друго испадна. Мене не ми е муабетот дека Видал е лош играч, него дека глупо е да ги споредуваш двајцата кога не играат иста позиција, или ајде да кажам стилот на игра им е различен. Некои тренери со две раце би го земале Камби во тим (не овој Камби, него Камби од пред 3 години), а некој Видал, се е до концепцијата на самиот тренер.

Не туку во финалето играше со 4ка одбрана. Додека во групите кога заврши 1-1 и оваа година на Купот на Конфедерациите 0-0 играше со 3ка. Та што зборувам јас со денови бе, дека 4ка во репрезентацијата е докажано полоша варијанта, а Прандели со глава во ѕид удира со тоа што ја користи. А замисли покрај тоа Маџо мора да игра десен бек, а како крилен е 5 пати подобар. Монтоливо го играше зад напаѓачите во 4-3-1-2 и уште еден куп други глупости.

Не туку во финалето играше со 4ка одбрана. Додека во групите кога заврши 1-1 и оваа година на Купот на Конфедерациите 0-0 играше со 3ка. Та што зборувам јас со денови бе, дека 4ка во репрезентацијата е докажано полоша варијанта, а Прандели со глава во ѕид удира со тоа што ја користи. А замисли покрај тоа Маџо мора да игра десен бек, а како крилен е 5 пати подобар. Монтоливо го играше зад напаѓачите во 4-3-1-2 и уште еден куп други глупости.
исто како глупоста што тотално ја надигра германија која реално има дупло појак состав од Италија...дај не се инати сите исто ти викаат ти пак ко слеп за стап...

Ова може да го тегнеме до недоглед, а со оглед на тоа што пред нас претстои коло од Сериа А има сигурно подобри работи за дискутирање. Како на пример дербито во недела, кое искрено се надевам дека ќе се врати на старата слава и нема да биде како последното што беше неинтересно...

@TheWhiteMamba пошто те гледам вака по споредбиве, ај молим те кажи ми кој е боље Видал или Симеоне?

Какви глупости се изначитав последниве страници то чудо едно.Прандели бил просек,не бил вистински човек за Италија,и "најдоброто" направил фијаско на ЕП 2012.Човекот го вади максимунот од Италија,а во финалето на ЕП загуби од доминантната Шпанија, репрезентација која во својот тим има играчи како Чави,Иниеста,Бускетц,Фабрегас,Алонсо и др.Со просечни и надпросечни Прандели најпрвин успеа да се протне во релативно тешка група,па потоа ја елиминира Англија и приреди големо изненадување уништувајќи ја тактични силната Германија која заедно со Шпанија беше главен фаворит на ЕП 2012.Италија беше потценета со право бидејќи нема големи фудбалски имиња како пред неколку години (Тоти,Дел Пиеро,Канаваро и тн),а уште помалку ростер кој ќе се споредува со Шпанија,Германија,Холандија и др.Сепак Прандели направи голем успех пласирајќи се во финале каде се виде вистинскиот квалитет на репрезентацијата.

Дека е добар стратег Прандели се покажа во Фиорентина каде успеа да заврши пред Милан (тогашниот бранител на ЛШ),беше рамноправен противник на Баерн,но беа ограбени на мечот во Минхен каде ако добро се сеќавам најпрвин им беше поништен чист гол,а потоа примија гол од чист офсајт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom