НБА Сезона 2013/2014

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
на смрдежите не им е угодено пошто второ полувреме не свиреа у нивна корист...пацери

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Леле ретардирани екипи изгледа и втор екстра тајм ќе играат.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 03:51 ---
ЛЕЧЕТЕ СЕ НЕАРНИ САМО ЗА КАЈ ИВАН ИСЦЕЛИТЕЛ СЕ НЕ МИ СЕ ВЕРУВА КЕМБА ВОКЕР ИМ ДАВА БАЗЕРБИТЕРИ РЕТАРДИРАНИ ЛЕЛЕЕЛЕ
танкат за вигинс

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
танкат за вигинс
Не танкаат ретардирани се.
Башка да им ебам американската логика 10 екипи танкаат мислат сите ќе имаат прво место.. од тие 10 една ќе биде прв пик една втор пик другите 8 ќе останат со таквото во раце

Член од
23 август 2010
Мислења
39.937
Поени од реакции
116.420
Кембаааааааааа :vozbud::vozbud::vozbud:

Иначе Реј Ален е исто така поим за мудоња, да не заборавиме да спомнеме. Не можеше ништо да погоди во второто полувреме али затоа на крај кога највеќе требаше си брцна тројка и му донесе победа на Мајами. Искрено, имам многу високо мислење за Вогел како тренер, погледнете ја претпоследната акција на Индијана, одлично смислен напад но за нивна жал Џорџ го утна тајмингот и пасот отиде покасно од што требаше па Леброн стигна да пресече. Тоа е тоа, 1-1 помеѓу Мајами и Индијана сезонава, првото поглавје од новото ривалство е завршено, во натамошниот дел од сезоната следи правото лудило. :)

П.с. Не знам дали приметувате ама Леброн е како сталка во одбраната последниве натпревари, а особено денеска, само фигурира ко играч и ништо повеќе. Сепак ова не е според негова воља, човекот го мачат повреди, прво грбот а пред еден меч го повреди и зглобот. Се надевам нема да има вакви малери во останатиот дел од сезоната.

П.с. И Џорџ станал флопер. :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Леле Барњани каков бот:facepalm:
Сега уште едни продужетци поради Барњани,каков ботлак човече,не ми се верува :D

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Не танкаат ретардирани се.
Башка да им ебам американската логика 10 екипи танкаат мислат сите ќе имаат прво место.. од тие 10 една ќе биде прв пик една втор пик другите 8 ќе останат со таквото во раце
Следниот драфт се очекува да биде еден од најдобрите во историјата на НБА, слично како оној во 1984 и во 2003. Не е само Wiggins, тука е и Jabari Parker кој според многумина би можел да биде и прв пик, потоа Embiid, Exum, Randle, LaVine, играчи кои сите имаат шанси да се најдат што повисоко на драфтот, и кои сигурно ќе станат добри играчи.

Е сега ти кажи ми колку екипи од истокот имаат шанси да ги победат Мајами или Индијана во плеј-оф каде се игра до 4 добиени? Освен Њу Јорк и Бруклин кои не смеат да тенкираат бидејки немаат пикови на следниот драфт, друга екипа на истокот која би се спротивставила на Хит и Пејсерс моментално нема!

Иако и јас не се согласувам со начинот на кој се врши драфтот, каде екипите намерно губат за да имаат повисок пик, тоа е што е, па затоа подобро е да се најдеш во лотаријата за еден од најдобрите драфтови (каде мислам дека НБА ќе намести Вигинс да заврши во Торонто, како што беше случајот со Леброн и Роуз :) ), отколку да играш 4 натпревари во плеј-оф против Мајами, каде ќе се посрамотиш пред светот (види Милвоки минатата сезона).

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
@MkDon Е тоа е финтата што не ми се верува НБА да и помогне на екипа од Торонто. Сезонава пола лига танка, и во лигава сигурно има минимум 5 екипи што се бетер од нас и најверојатно би имале поголеми шанси да добијат подобар пик од нас. Што би се рекло се танка во надеж дека на пикот ќе се добие добар играч за еден да се игра во Плејоф нешто што може да го направиме и сега.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Леле ретардирани екипи изгледа и втор екстра тајм ќе играат.
--- надополнето: 19 декември 2013 во 03:51 ---
ЛЕЧЕТЕ СЕ НЕАРНИ САМО ЗА КАЈ ИВАН ИСЦЕЛИТЕЛ СЕ НЕ МИ СЕ ВЕРУВА КЕМБА ВОКЕР ИМ ДАВА БАЗЕРБИТЕРИ РЕТАРДИРАНИ ЛЕЛЕЕЛЕ

Свесен си дека Торонто сака да танка и дека заради тоа цела екипа освен Валанциунас е на распродажба така? Треба да се радуваш на вакви порази во две продолженија со buzzerbeater подобро од тоа здравје :P

едит: Сег видов дека имало муабет за ова подолу :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Свесен си дека Торонто сака да танка и дека заради тоа цела екипа освен Валанциунас е на распродажба така? Треба да се радуваш на вакви порази во две продолженија со buzzerbeater подобро од тоа здравје :P

едит: Сег видов дека имало муабет за ова подолу :)
Свесен сум ама не се сложувам со таа идеја. Првичниот план беше "Ќе видиме околу декември што ќе правиме ако не биваќ е играме ако не ќе танкаме". И видоа не ги бива ептен и сега решија за танкање. Сега кога се 8мо место на Исток (можеби и не се али пред некој ден беа :D ) Не се катастрофа од екипа како што тргнале ќе има едно 7-8 екипи со полош скор од нив, така да не ми се верува да бидат меѓу првите 2-3 пика на драфтот. А и да бидат. Мене секогаш ми бил дебилен хајпот за драфтот. Кога последен пат екипа што имала #1 пик освоила титула со тој играч во екипата ? А и еве и нека го земат Вигинс и нека стане играч подобар и од Џордан, џабе кога ќе дојде во тим ќе останат се подпросечни играчи со кој што одвај една рунда би се поминало.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
@MkDon Е тоа е финтата што не ми се верува НБА да и помогне на екипа од Торонто. Сезонава пола лига танка, и во лигава сигурно има минимум 5 екипи што се бетер од нас и најверојатно би имале поголеми шанси да добијат подобар пик од нас. Што би се рекло се танка во надеж дека на пикот ќе се добие добар играч за еден да се игра во Плејоф нешто што може да го направиме и сега.

Не е баш така. Моментално може да се каже дека има 2 екипи на западот (Јута и Сакраменто) и 4 на Истокот кои танкаат (Филаделфија, Милвоки, Орландо и Торонто). Во ситуација кога прогнозите се дека меѓу 6 и 8 потенцијални ѕвезди може да има на драфтот (подобри таленти од сите оние кои беа на минатиот), тоа е супер ситуација за танкање. Wiggins, Parker, Randle, Embiid, Smart. Exum, Gordon и Vonleh се сите се чини поголеми таленти од играчите кои ги има Торонто моментално. Евентуално Valanciunas е тука некаде со последниве. Нормално не значи дека сите ќе успеат, се случуваат повреди, паѓаат во глупави клубови кои ќе ги уништат и слично, ама така се поголеми шансите да се развие топ тим.

Целта е да се направи тим кој ќе биде конкурентен за титула а не да се влезе во плејофот. Само за да бидеш топовска храна на Мајами и Индијана и не е некој успех.

П.С. Не е јасна ситуацијата во Мемфис и Чикаго заради повредите. Може и тие да се приклучат во танкачите.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не е баш така. Моментално може да се каже дека има 2 екипи на западот (Јута и Сакраменто) и 4 на Истокот кои танкаат (Филаделфија, Милвоки, Орландо и Торонто). Во ситуација кога прогнозите се дека меѓу 6 и 8 потенцијални ѕвезди може да има на драфтот (подобри таленти од сите оние кои беа на минатиот), тоа е супер ситуација за танкање. Wiggins, Parker, Randle, Embiid, Smart. Exum, Gordon и Vonleh се сите се чини поголеми таленти од играчите кои ги има Торонто моментално. Евентуално Valanciunas е тука некаде со последниве. Нормално не значи дека сите ќе успеат, се случуваат повреди, паѓаат во глупави клубови кои ќе ги уништат и слично, ама така се поголеми шансите да се развие топ тим.
Е тоа е тоа :D :D

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Свесен сум ама не се сложувам со таа идеја. Првичниот план беше "Ќе видиме околу декември што ќе правиме ако не биваќ е играме ако не ќе танкаме". И видоа не ги бива ептен и сега решија за танкање. Сега кога се 8мо место на Исток (можеби и не се али пред некој ден беа :D ) Не се катастрофа од екипа како што тргнале ќе има едно 7-8 екипи со полош скор од нив, така да не ми се верува да бидат меѓу првите 2-3 пика на драфтот. А и да бидат. Мене секогаш ми бил дебилен хајпот за драфтот. Кога последен пат екипа што имала #1 пик освоила титула со тој играч во екипата ? А и еве и нека го земат Вигинс и нека стане играч подобар и од Џордан, џабе кога ќе дојде во тим ќе останат се подпросечни играчи со кој што одвај една рунда би се поминало.

Абе види и мене не ми се допаѓа системот кој индиректно мотивира танкање на по неколку екипи секоја сезона (особено на пролет), ама системот е таков каков што е. Тимовите треба да го искорстат колку што е можно во своја корист.

А на овие твои коментари би ти одоговорил едноставно: Која е последната екипа која освоила титула без ѕвезда? Која е последната екипа која освоила титула без топ 5 пик во своите редови?

Поминаа тие денови кога беше возможно да се драфтува топ играч со понизок пик. Сега тие примери (во последните 4-5 години) се многу ретки - подобрен е скаутингот. Освен Пол Џорџ, а и тој не беше баш низок пик (10ти) нема ниту еден. Индијана ако освои титула ќе биде донекаде исклучок, затоа што имаа многу среќа во драфтот, ама не и правило.

Плус не мора да значи дека пикот треба да стане ѕвезда кој ќе го води тимот до титула самиот по себе. Пиковите се трејдаат за други ѕвезди постојано. Поентата е како да си ја дадеш најдобрата шанса за да станиш тим кој ќе се бори за титула. А најдобрата шанса моментално, особено оваа сезона, е висок пик на драфтот. Гаранција за успех, во ској случај со ниедна стратегија немаш.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Никси имат голема среќа шо го имат Карамелата у тимот , да не е он ќе имаа 3 пати полош скор сеа.. Барњани морон .. 11 секунди до крај , имаш топка имаш предност и шо праеш ? Шутираш тројка , промашуваш и им даваш шанса на Бакс .. Дебил ..

Минатата со Визардс , оваа сеа со Бакси , се гледа од авион дека Никси и оваа година нишо не прават .. Посебно во кретенот на чело на тимот шо не знае да бара тајм аути коа највеќе треба.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.394
Поени од реакции
7.049
Никси имат голема среќа шо го имат Карамелата у тимот , да не е он ќе имаа 3 пати полош скор сеа.. Барњани морон .. 11 секунди до крај , имаш топка имаш предност и шо праеш ? Шутираш тројка , промашуваш и им даваш шанса на Бакс .. Дебил ..

Минатата со Визардс , оваа сеа со Бакси , се гледа од авион дека Никси и оваа година нишо не прават .. Посебно во кретенот на чело на тимот шо не знае да бара тајм аути коа највеќе треба.

Никси имаат таков тим, ЗАТОА ШТО го имаат "Карамелата" во тимот. Додуша и газдата има огромна вина заради тотално идиотските трејдови...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom