A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
намерно ги гасат квалитетниве телевизии од аналогна за сите да се префрлат на дигиталната за полесно гасење ако не платиш сметка. Нема да ја укинат ама ќе останат дм сат коперникус и остало срање.

Стара фора е ова.
Оваа и плус она горе дека се ослободуваат фреквенците за поголем сообраќај се главните причини за гасење на аналогната.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Бев пред некој ден во Близу и прашав за хаде ресивер , јас моментално имам дигитална телевизија со 130 програми , но сакам хаде да си ставам .Одам таму и дечкото ми вика за ова на телевизорот дома треба да имаш DVB-C tuner и CI -slot .
DVB-C tuner имам ,ама за ова CI slot не пишува нигде ни во проспектот ,а и незнам како изгледа тој слот .Имам sunny sn032lm23-t1 некое турско телевизорче хаде реди ,32 има 3 слотови хадеемај ,усб,антени,веге-а ,скарт секави чуда ама нигде не видов да има таков слот. Има некој што користи хаде ресивер , и ако има да ми каже каква е ситуацијата кај него (мислам како користит хаде ресивер).

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Бев пред некој ден во Близу и прашав за хаде ресивер , јас моментално имам дигитална телевизија со 130 програми , но сакам хаде да си ставам .Одам таму и дечкото ми вика за ова на телевизорот дома треба да имаш DVB-C tuner и CI -slot .
DVB-C tuner имам ,ама за ова CI slot не пишува нигде ни во проспектот ,а и незнам како изгледа тој слот .Имам sunny sn032lm23-t1 некое турско телевизорче хаде реди ,32 има 3 слотови хадеемај ,усб,антени,веге-а ,скарт секави чуда ама нигде не видов да има таков слот. Има некој што користи хаде ресивер , и ако има да ми каже каква е ситуацијата кај него (мислам како користит хаде ресивер).
CI slot изгледа како слот во кој можеш да ставиш две кредитни картички. Треба да го имаш за да ја ставиш картицата што ги декодира каналите. А ти барај си ХД рисивер да ти дадат, во тој случај не е важно дали имаш dvb-c тјунер и слот, ќе се поврзеш со телевизорот преку HDMI.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Чим телевизорот ти има дигитален ресивер ќе имаш и HD канали, така е кај мене. Пребарај ги пак каналите, а во регион таму во сетинзите, намести Словенија.

Модулот изгледа вака и 99% имаш влез во телевизорот од страна, еден голем отвор, тенок и 5-6 cm долг, ама немаш потреба од модулот.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
CI slot изгледа како слот во кој можеш да ставиш две кредитни картички. Треба да го имаш за да ја ставиш картицата што ги декодира каналите. А ти барај си ХД рисивер да ти дадат, во тој случај не е важно дали имаш dvb-c тјунер и слот, ќе се поврзеш со телевизорот преку HDMI.
100% може да се поврзе со хадеемај ?
Чим телевизорот ти има дигитален ресивер ќе имаш и HD канали, така е кај мене. Пребарај ги пак каналите, а во регион таму во сетинзите, намести Словенија.

Модулот изгледа вака и 99% имаш влез во телевизорот од страна, еден голем отвор, тенок и 5-6 cm долг, ама немаш потреба од модулот.

Има многу влезови ама нигде не пишува за карта ваква .Фала ви многу сепак.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
100% може да се поврзе со хадеемај ?

Има многу влезови ама нигде не пишува за карта ваква .Фала ви многу сепак.
@khz777 еве ти два линка: првиот со објаснување за модулов: http://blizoo.mk/images/Root/downloads/manuals/CA_Module.pdf , а во вториот види во списокот дали го имаш твојот телевизор, ако го немаш, нема да можеш да си земеш: http://blizoo.mk/ca_tv.html

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
@khz777 еве ти два линка: првиот со објаснување за модулов: http://blizoo.mk/images/Root/downloads/manuals/CA_Module.pdf , а во вториот види во списокот дали го имаш твојот телевизор, ако го немаш, нема да можеш да си земеш: http://blizoo.mk/ca_tv.html
Па мунгоусес вели дека може и со хадеемај да се поврзам со нивниот ресивер >?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Чим телевизорот ти има дигитален ресивер ќе имаш и HD канали, така е кај мене.
Не мора да значи дека секаде е така. Дигиталниот рисивер може ама и немора да е HD.
100% може да се поврзе со хадеемај ?.
100%. Нормално, со ХД рисиверот. Пројди од некој салон на близу и види го, ги имаат изложени.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не мора да значи дека секаде е така. Дигиталниот рисивер може ама и немора да е HD.100%. Нормално, со ХД рисиверот. Пројди од некој салон на близу и види го, ги имаат изложени.

99% му е HD :)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Па мунгоусес вели дека може и со хадеемај да се поврзам со нивниот ресивер >?
Јас викам да си се водиш по списоков што ти го дадов,ако го нема таму, за џабе време и пари ќе фрлаш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Другарче го зема тој телевизорот од AMC za 9.990 ден. Quart 32" со DVB-T/C. Сега зема и дигитална телевизија од Blizoo, пакетот за 999 ден. и му дадоа CA Module.

Прашањето:

Кога мести држава Германија за барање на дигитални канали, наоѓа накај 10 дигитални.
Кога мести држава Финска, наоѓа околу 20.
На Словенија, наоѓа накај 28-30.

Според Blizoo, треба да има 42 аналогни (тие ги наоѓа секако), плус 120 дигитални и некои 12-14 HD.
Ги нашол ли некој сите овие канали преку CA модулот?

Еднаш пробавме и со фреквенции, рачно да ги пишеме, така само 10 наоѓа. Кога ставаме на AUTO, наоѓа повеќе, ама не повеќе од 30, а треба над 100 да најде...

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Му се случило на некој да има гага телевизии (сите канали шо се на дигитална од blizoo ) плус HD ? Имам сони бравиа кој што ми е поврзан само на аналогна, неам ресивер, а во пакетот што го плаќам за дигитална (ресиверот го користам во друга соба) е нај основен со 30тина програми. Сеа на овој тв, коа си стегнам на 'Digital TV' на даљинско си ги имам сите 130тина канали од blizoo, сосе HD , е сеа понекогаш сецкаат овие попопуларниве sk1 sk2 sk prime итн... Али воглавно си е 5ка. Гарант е некоја заебанција од нивна страна пошто знам пред околу 2 месеци еден другар зеде 32'' LG мислам, тој е на друг провајдер , и тој исто така ги има сите програми + некој HD а плаќа смешна цена за некој мал пакет....

Има некој слично искуство ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Му се случило на некој да има гага телевизии (сите канали шо се на дигитална од blizoo ) плус HD ? Имам сони бравиа кој што ми е поврзан само на аналогна, неам ресивер, а во пакетот што го плаќам за дигитална (ресиверот го користам во друга соба) е нај основен со 30тина програми. Сеа на овој тв, коа си стегнам на 'Digital TV' на даљинско си ги имам сите 130тина канали од blizoo, сосе HD , е сеа понекогаш сецкаат овие попопуларниве sk1 sk2 sk prime итн... Али воглавно си е 5ка. Гарант е некоја заебанција од нивна страна пошто знам пред околу 2 месеци еден другар зеде 32'' LG мислам, тој е на друг провајдер , и тој исто така ги има сите програми + некој HD а плаќа смешна цена за некој мал пакет....

Има некој слично искуство ?
Јас ги имам сите од пред некој ден, уште не знам зошто. Телевизорот најверојатно ти има DVB-C/T дигитален тјунер, затоа ги наоѓа. А зашто се отклучени, не знам.

Член од
12 септември 2008
Мислења
746
Поени од реакции
533
Јас ги имам сите од пред некој ден, уште не знам зошто. Телевизорот најверојатно ти има DVB-C/T дигитален тјунер, затоа ги наоѓа. А зашто се отклучени, не знам.
Се надевам некој вработен од blizoo да го чита ова и да пријави па да го средат :cautious: . Штета што нема превод :|

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Се надевам некој вработен од blizoo да го чита ова и да пријави па да го средат :cautious: . Штета што нема превод :|
Моментално кај другар средувам да има дигитални канали, преку CA модулот. Финтата е што и СО и БЕЗ модулот, истите канали ги наоѓа :) Само наоѓа некои 20-30, а не 120 колку што треба. И ја прашувам таа, што е разликата дали имам модул или немам? Вика без модулот, не ги наоѓа каналите :)

Викам моментално, без модулот ги најде истите канали што ги најде и модулот :) Вика не е можно тоа :) И секако нема другаров 130 дигитални, да ги мочам уста овие неписмениве. Демек до утре ќе сределе нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom