A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
15 јануари 2011
Мислења
371
Поени од реакции
497
Ми се јавија пред малку да ме известат дека можам ХД ресиверот да го заменам со картичка нормално ако имам можност на ТВ-то .... може некој да ми каже кои се предностите ако го заменам и како би идело околу снимањето дали преку влезовите за USB на телевизорот???

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.033
Поени од реакции
8.352
Ми се јавија пред малку да ме известат дека можам ХД ресиверот да го заменам со картичка нормално ако имам можност на ТВ-то .... може некој да ми каже кои се предностите ако го заменам и како би идело околу снимањето дали преку влезовите за USB на телевизорот???
Јас немам Близу ,ама да ти одговорам од тоа што знам

За снимање ,паузирање , премотување,заклучување на некој програм зависи до вградениот дигитален приемник (DVB-C tuner) на телевизорот.
Треба да имаш и CI (common interface) или CI+ интерфејс-приклучок на телевизорот во кој би се вметнал модулот ,a на модулот се вметнува картичката.
Најдов упатсво со слики на Близу сајтот
http://blizoo.mk/images/Root/downloads/manuals/CA_Module.pdf

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
До каде се со воведувањето на филмските канали? Дали ќе има збогатување и во други категории?

И да, што е разликата помеѓу scc и scr во преводот на некои канали, го забележав неодамна, но заборавам да прашам.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Изгледа до никаде нема никаква најава за нови канали ни филмски ни колажни ни забавни. Кога за годишнината не се убација нови канали нови понуди на пакети или зголемување на брзината на нетот не очекувам повеке ништо од нив. За пет месеци ми истекува договорот и имам озбилна намера да одберам некоја друга понуда.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Ќе има нови филмски канали за брзо..
Кога одприлика треба да ги пуштат...? До Нова Година ќе бидат?
А ај ако може објасни зошто на Виасат Хистори, ТВ 1000 се додадени МКД преводи, а не работат

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Кога одприлика треба да ги пуштат...? До Нова Година ќе бидат?
А ај ако може објасни зошто на Виасат Хистори, ТВ 1000 се додадени МКД преводи, а не работат
Јас ќе ти објаснам, најверојатно ги тестираат, а за превод одговорни се самите канали, што значи изгледа немаат сеуште преведено некои емисии/филмови за да може подобро да ги истестираат.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 19:44 ---
Ќе има нови филмски канали за брзо..
Иначе можно ли е да се HBO каналите, бидејќи од некои Х извори дознав дека за овие канали преговараат повеќе оператори во земјава, меѓу кои и некои поголеми кабелски оператори :)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Јас ќе ти објаснам, најверојатно ги тестираат, а за превод одговорни се самите канали, што значи изгледа немаат сеуште преведено некои емисии/филмови за да може подобро да ги истестираат.
--- надополнето: 4 декември 2013 во 19:44 ---

Иначе можно ли е да се HBO каналите, бидејќи од некои Х извори дознав дека за овие канали преговараат повеќе оператори во земјава, меѓу кои и некои поголеми кабелски оператори :)
Поднесено е барање до СРД за активирање на новите канали, наскоро ќе бидат пуштени. Нека биде изненадување. Иначе во врска со преводите се прават напори за сите канали кои се локализирани на македонски превод да бидат пуштени и на Близу.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Поднесено е барање до СРД за активирање на новите канали, наскоро ќе бидат пуштени. Нека биде изненадување. Иначе во врска со преводите се прават напори за сите канали кои се локализирани на македонски превод да бидат пуштени и на Близу.
Оооо, ова е добра вест. Иначе видов на СРД и имаат испратено еден куп барања, очекуваме нестпливо. :D

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
Што мислите, прават ли некоја дубара Близу... Ми се јавија пред некој ден да отидам да си го продолжам договорот кој ми завршува негде на крај од март и ми викаат ќе добиете во наредните 3/4 месеци попуст на претплатата. А кога се јавував за продолжување на договорот негде летото, да прашам кога можам да го продолжам, ми викаат мора да чекаш до март, неможе порано. Е сега се мислам дали да го продолжам или не, зошто како што читам викате ќе има нови канали кои претпоставувам ќе се доплаќаат за старите корисници, а за новите може и бесплатни да бидат. Што мислите вие ?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Што мислите, прават ли некоја дубара Близу... Ми се јавија пред некој ден да отидам да си го продолжам договорот кој ми завршува негде на крај од март и ми викаат ќе добиете во наредните 3/4 месеци попуст на претплатата. А кога се јавував за продолжување на договорот негде летото, да прашам кога можам да го продолжам, ми викаат мора да чекаш до март, неможе порано. Е сега се мислам дали да го продолжам или не, зошто како што читам викате ќе има нови канали кои претпоставувам ќе се доплаќаат за старите корисници, а за новите може и бесплатни да бидат. Што мислите вие ?
Договор кај ниту еден оператор не може да се продолжи предвреме. Можеш само предвреме да мигрираш на повисок пакет. Мој предлог, ако имаш можност и сретства да одиш на MaxTV, оди, но ако немаш толку пари за фрлање, остани си на blizoo :)

vXa

Член од
1 март 2009
Мислења
126
Поени од реакции
35
Може да се продолжи. На Т-Мобајл е 6 месеци пред истек (другар нон стоп така го продолжува), на ВИП е 3 месеци (јас се јавив, за мене да прашам). Јас се чудам, зошто првин во Близу ми рекоа дека неможе да го продолжам предвреме, а сега тие ми се јавуваат за продолжување. Секако дека несакам да ја испуштам можноста да го продолжам договорот и негде 2500 денари да платам помалце во тие две години, плус претплатата ми се намалува за 200 денари. Ама незнам што планираат да воведат новост. Пред две години кога го склучував договорот ги немаше спортклуб, а после 2 месеци ги воведоа во стандардниот пакет (поевтин од мојот за 100 денари), а доколку сакав јас да ги имам требаше да доплатам 100/200 денари. А сега да се префрлам не планирам, зошто најмногу користам интернет од пакетот, а со него сум генерално задоволен. Во овие две години дали сум имал 3-4 пати проблем со нетот, се си било во ред.

Член од
11 април 2013
Мислења
355
Поени од реакции
183
Можам да претпоставам кои канали ке се додадени во дигитална. Речиси сум 100% сигурен дека ке се HBO и HBO Comedy. Чим ги ставија One, а изгледа се преговара и другите да ги стават, тогаш гаранти и Близу ке ги има.
Гледам на сајтот на СРД, за брзо време ке биде пуштен и Сител во HD, за него веќе е добиено дозвола(http://www.srd.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1120:--62--&catid=85:2013&Itemid=421&lang=mk)

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Можам да претпоставам кои канали ке се додадени во дигитална. Речиси сум 100% сигурен дека ке се HBO и HBO Comedy. Чим ги ставија One, а изгледа се преговара и другите да ги стават, тогаш гаранти и Близу ке ги има.
Гледам на сајтот на СРД, за брзо време ке биде пуштен и Сител во HD, за него веќе е добиено дозвола(http://www.srd.org.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1120:--62--&catid=85:2013&Itemid=421&lang=mk)
Имаше една финта кога го воведоа оној пакет од +50 ден. Прво некои канали ги угасија (лов и риболов, моторс..) на нивно место овие ск3, ск голф,

Од 1.5.2013 година, каналите „Chasse & Peche“ и „AB Motors“ повеќе нема да бидат дел од програмската шема на Близу ДООЕЛ Скопје. Корисниците на Близу и понатаму ќе бидат во можност да следат канали од сличен карактер - новододадените „Fishing and Hunting“ и „Sport Klub Prime“, како и веќе постоечките „Eurosport 1“, „Eurosport 2“, „Sport Klub“ и „Sport Klub Plus“.
Близу е во постојана потрага по нови и интересни содржини и во иднина ќе се стреми кон збогатување на својата програмска шема со квалитетни канали за своите претплатници.
Воведување нови канали без ризик и дополнителни трошоци за опрема. Бриши некој канал, на негово место друг но со доплата. Оштетени се знае кои.

Дали и сега некои од постоечките сега ќе се угасат и на нивно место филмски пакет кој сигурно ќе биде со доплата?

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Јас од тие барања до советот не видов ниеден нов канал туку барања за продолжување на веке постоечките канали кој ги гледаме за нови канали ке чекаме на пролет.

Kajgana Shop

На врв Bottom