СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Па еве ова е класичен пример колку корист може да има човек од тој искривен национализам, у моментот на седмо небо беше, сеа липа у перница, тоа е тоа простачко и ограничено размислување кое егзистира на овие простори, а што е најтрагично денес спортот најмногу е користен за промоција на дебилизмов.

^Еве им материјал за :drk: на партизано-ѕвездашите

А ја ко симпатизер на ФК Динамо Врање се рачунам?

Иначе, сосема заслужена казна, за било кој да е би го кажал ова, макар е и некој од македонска, српска или било која репрезентација. Политиката (каде спаѓа и национализмот) надвор од фудбалот, па ако треба и поригорозни мерки...за жал, таа се' повеќе влегува во фудбалот, во оние задкулисни игри.

Нека им биде сеа водич на трибина во Бразил :) сигурен сум дека со него ќе бидат најгласни.

Кој дебил значи:facepalm:
--- надополнето: 17 декември 2013 во 11:00 ---
Бар ‘За Бразил‘ да пееше, вака му ја исполнија желбата овие од ФИФА

Ima zabrana da prisustvuva duri i na stadion.
Svetskoto samo na tv ke go gleda.
Ќе биде главен организатор во Загреб да гледаат што поголем број на луѓе... meeh сепак не е исто и интересно, ме заеба :D
Како и да е се надевам после казнава и случајов дека ваквите работи во фудбалот ќе бидат минимализирани и ќе се случуваат што поретко или никогаш :)

Сеа ќе биде фора 10-20.000 Хрвати сред Бразил За Дом да скандираат....а не дека такво нешто нема да се случи :D
--- надополнето: 17 декември 2013 во 12:22 ---
„За дом“ и навивачите продолжуваат „спремни“. Вака нешто беше мислам, а „За дом спремни“ е од времето на Анте Павелиќ и НДХ (усташите).

http://en.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremni Еве што поточно е.

Да го прочиташе тоа што го постираше ќе видеше дека е уште од пред прадедо му на Павелиќ да бил во гаќите на неговиот татко.(y)

Сеа ќе биде фора 10-20.000 Хрвати сред Бразил За Дом да скандираат....а не дека такво нешто нема да се случи :D
--- надополнето: 17 декември 2013 во 12:22 ---

Да го прочиташе тоа што го постираше ќе видеше дека е уште од пред прадедо му на Павелиќ да бил во гаќите на неговиот татко.(y)

Искрено немав време да го читам, само му го пратив пошто се заинтересира човекот. Јас имав такво мислење, ок, сум бил грешка. Али на тоа ме асоцираше пошто тогаш е кулминацијата на тоа движење кое знам дека е од доста порано.

Како и да е, не е тоа релевантно во случајов. Мислам дека и ти, колку да си пристрасен, треба да признаеш дека казната е заслужена. Иако според мене, ако споредам ваква казна со казна за некој хорор старт, ова второво некогаш многу благо се казнува (веројатно се оди од немањето намера или слично). Да не продолжувам оф-топик, темава служи за сосема трети работи. :)

Како и да е, не е тоа релевантно во случајов. Мислам дека и ти, колку да си пристрасен, треба да признаеш дека казната е заслужена. Иако според мене, ако споредам ваква казна со казна за некој хорор старт, ова второво некогаш многу благо се казнува (веројатно се оди од немањето намера или слично). Да не продолжувам оф-топик, темава служи за сосема трети работи. :)

Како е заслужена казната кога во афект скандира нешто што обично скандираат навивачите и кога воопшто не ни мисли да вреѓа со тоа,иако индеиректно тоа се случува за што се извини после ? Башка што ова не се случува на утакмица него после нејзе и што за многу луѓе тоа воопшто не е нацистички поздрав и не ги асоцира на нацизам.

Го направија дека е некој фашиста и неонацист и му ја ебаа кариерата,а воопшто немаше ни сослушување да се слушне неговата страна.Па дури и негови бивши соиграчи Срби кажуваат дека веројатно во занес и афект го кажал тоа и дека не мислеш ништо лошо и дека не е фашист човекот.

Работата е дека се надува приказната,новинари желни за сензационализам низ Европа и политичари Срби од Хрватска ја напумпаа приказната и сега лошиот нацист мора да служи за пример.Совршен жртвен јарец кој сам си се намести за колење. Хрват (на кои низ призмата на усташтвото гледаат како на некои екстремни десничари од кои треба да бегаш.....не дека и не е вистина тоа до некаде :D) ,веќе познат е низ светот ради 3 жолти и старт врз Сулејмани, си зема сам улога на негативец кој треба да се казни. Си најдоа нов Ди Канио,само што овој стварно и нема таква политичка ориентација и такви намери.

На крај од причата едино битно е дека пред светот што сака ваква приказна добрата ФИФА драконски казни ноторен фашист и покажа дека со сите сили се бори против расизам и неонацизам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom