Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.107
Поени од реакции
37.570
Веројатно сум единствен човек на форумот што нема гледано ниту еден дел.
Значи јас и Zedd сме тие шо ги немаме гледано X-Men. Ама ја си ветив за зимово, маратон правам со нив.
Тројца сме! ;)
Koлку не, јас сега дознав дека режисерот имал таков син. Silver Linings го гледав јас два пати и заслужено се збореше, затоа што беше апсолутно фиилгуд филмче на годината, мислам дека хајпот ти ја засенил објективноста и си му влегол со недостижни очекувања.

Ми ги зеде зборовите од уста. :rolleyes:

G

grande-juve

Гостин
Дајте филмови историски, во такви филмови се заљубив нешто, а можеби е и ради тоа што ужасно досадно ми е да учам историја, а преку филм ќе научам нешто :place:
Patton (1970)
Schindler's List (1993)
All the President's Men (1976)
Lawrence of Arabia (1962)
A Royal Affair (2012)
Downfall (2004)
Kon-Tiki (2012)
Russian Ark (2002)
Spartacus (1960)
Hotel Rwanda (2004)
The King's Speech
JFK
The Untouchables
The Killing Fields
Munich

H

HoT IcE

Гостин
Го изгледав. Not bad. But just that.
Не сум некој фан на вакви спори, морбидни филмови без некоја дискусија. Мада мора да се признае дека поентата во филмот беше пренесена добро, можеби и тоа беше целата финта со филмов, морбидно, без дискусија со тензија да се пренесе проста поента.
Шо знам, пак ќе речам, нејќам вакви филмови, си изгубив сатипол на мех филм.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.018
Поени од реакции
6.936
Дајте филмови историски, во такви филмови се заљубив нешто, а можеби е и ради тоа што ужасно досадно ми е да учам историја, а преку филм ќе научам нешто :place:

Lord of the Rings trilogijata poz

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
И на мен са ми омилени (наjвеке постарите) но секогаш треба да имаш предвид дека тоа не са документални филми и често са историски некоректни.
Некои от тие кои, на мен са ми биле интересни:
Tora! Tora! Tora! (1970)
Cast a Giant Shadow (1966)
Живые и мертвые (1964)
The Vikings (1958)
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
List of historical drama films

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Го изгледав. Not bad. But just that.
Не сум некој фан на вакви спори, морбидни филмови без некоја дискусија. Мада мора да се признае дека поентата во филмот беше пренесена добро, можеби и тоа беше целата финта со филмов, морбидно, без дискусија со тензија да се пренесе проста поента.
Шо знам, пак ќе речам, нејќам вакви филмови, си изгубив сатипол на мех филм.
Извини брат не стигнав на време да те спасам. Срање е филмот а постов твој е тешење за изгубеното време. wot нека ти ги врати парите :)
--- надополнето: 10 декември 2013 во 00:46 ---
Филмот за кој ти ме рецкаш цело време нејкам ни името да му го спомнам затоа што уште се чувствувам измамен.
Не е до филмот :гик:
--- надополнето: 10 декември 2013 во 00:48 ---
бтњ, нели VLJ ќе се враќаше на форум, во најава? Или треба со погача и вино да го каниме? :)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
ако сака некој да гледа документарен филм со скијање по екстремни планини, нека го гледа Into the Mind. Прекрасни снимки има.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
ако сака некој да гледа документарен филм со скијање по екстремни планини, нека го гледа Into the Mind. Прекрасни снимки има.

Zbori li nekoj inace, nesto naracija ima li? Simnat m e, izvrtev ama ne sum u dokumentarci mood. Samo pejsazi i muzika li e?

Kajgana Shop

На врв Bottom