Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Е не, ко твојата....упс!
Ќе приложам извадок од текст на Слаткар, посветен за Пеџа.

... но дечко и не е со неа, има бизнис причина,
диско топка, во кафана чука малолетни пичиња...

Се трљаш на малолетни? СЕ ТРЉАШ НА МАЛОЛЕТНИ ?!

Ќе приложам извадок од текст на Слаткар, посветен за Пеџа.

Се трљаш на малолетни? СЕ ТРЉАШ НА МАЛОЛЕТНИ ?!

Полека бе напален, смири се.

Или си лупнал некои апови, за да останеш вака доцна?

Полека бе напален, смири се.

Или си лупнал некои апови, за да останеш вака доцна?
Ја 1/3 од годината седам до 6 саат сабајле. Такви сме ние младите.

--- надополнето: 3 декември 2013 во 01:20 ---

Не Пеџа, мислам дека доста беа заебанции... озбилно да те прашам сеа...

Стварно ја знаеш Јана Бурческа?

Ја 1/3 од годината седам до 6 саат сабајле. Такви сме ние младите.

--- надополнето: 3 декември 2013 во 01:20 ---

Не Пеџа, мислам дека доста беа заебанции... озбилно да те прашам сеа...

Стварно ја знаеш Јана Бурческа?

Така така, седи до 6 сабајле, после ќе бидеш стечаец!

Него, не ја знам. Треба да ја знам? :sneaky:

Така така, седи до 6 сабајле, после ќе бидеш стечаец!

Него, не ја знам. Треба да ја знам? :sneaky:
Имаше некој муабет на ПЛ темата пред некој месец. Ќе ти кажев дека ќе легнам ако се заколнеш дека ќе ми ја местиш да ја легнам неа. Али ништо тогаш :unsure: Знаеш ваљда која е?

Имаше некој муабет на ПЛ темата пред некој месец. Ќе ти кажев дека ќе легнам ако се заколнеш дека ќе ми ја местиш да ја легнам неа. Али ништо тогаш :unsure: Знаеш ваљда која е?

Ја знам бе Рики, ја знам :)

Ја знам бе Рики, ја знам :)
Па шо прашуваш дали ТРЕБА да ја знаеш, зашто не би требало? Нормално дека треба (ова ко вицевине муабетот :D )

Епа ај иди упознај ја и мести ми ја, ќе те направам богат човек, ќе станеш член на официјалниот бренч на Ливерпул во Македонија ;)

Леле шо моабети падналеundefined

Абе @RickyLFC9 сериозен ли си со музикава ?Ова слушаш по дома? Нема да ти чуваме више место на собиранки ако е такаundefinedundefined

Леле шо моабети падналеundefined

Абе @RickyLFC9 сериозен ли си со музикава ?Ова слушаш по дома? Нема да ти чуваме више место на собиранки ако е такаundefinedundefined

Абе мислев дека сите на форумов знаат дека слушам "лоша" музика, изглеа не сум бил доволно јасен само у фан клубов.

http://forum.kajgana.com/threads/Бобан-Рајовиќ.71350/

Уживам во шабанариите на Аца Лукас, Синан Сакич, Дејан и Саша Матич и тн. Кафанските ко од Харис Џинович, Тома Здравкович и Мирослав Илич знаат да ми ја земат душата. Обожавам и балкански забавни песни од Цвија, Елитни Одреди, Бобан Рајович, Жељко Самарџич, Фламингоси, Северина, Саша Ковачевич и тн. Буквално речиси све што е на балканскиве простори, а општо се смета за контроверзно, мене ми се допаѓа.

Ја си го слушам тоа општоприфатеното "српско" односно балканска музика, без разлика дали е забавна, фејк раперска, народна, кафанска, староградска или шабанска. Во песните на Бобан Рајович, Тони Цетински и Жељко Самарџиќ пронаоѓам мелодии и песнички кои се баш за во она "everyday mood", орасполужувајќи ме или разочарувајќи ме со вистинскиот приказ на работите, истовремено потсетувајќи ме на случки од реалноста, добри или лоши. Сличен ефект имаат и песните на Аца Лукас, Саша Матич и Дејан Матич, само што на овие целта повеќе им е да те напатат повеќе, али не е на одмет пошто и кај нив се наоѓаат реалистични елементи од секојдневието на луѓето. Башка иако текстовите им се песимистички, самиот начин на опејување на работите те прави да си среќен за тоа што имаш за што да жалиш. На Харис Џинович и Синан Сакич песните ме тераат кога сум у кафана се што ми е стаклено у рака да го акнам од земја под итно (откако ќе го испијам нормално). Тука се и Елитни Одреди и Цвија кои ги прават песните на кои најдобро се журка, заедно со Анабела (Funky G) и Рада Манојлович. Рибља Чорба те тера да затвориш очи, да ги кренеш рацете и да пееш со песните, а Фламингоси предизвикуваат дур седиш и слушаш да ја правиш таа глупа насмеана гримаса на фацата и да си ги потпевнуваш песните. Вреди да се спомнат и С.А.Р.С, Београдски Синдикат, Дадо и Шако Полумента, Ацо Пејович, Миле Китич, Шабан Шаулич, Саша Ковачевич, Владо Георгиев, Жељко Јоксимович и тн и тн. :)

Слушам и други ствари, Еминем, Ина, Слаткар, Питбул, Рики Мартин, Кање Вест, па и Македонски од коа бев мал, Нокаут, Магија, Тоше, Куку-Леле и тн.

Јако а? :D

Сеа јасно е?

Ауу тонч undefined

Весељак си бил голем ти,мора да праиме кафана една од фан клубов али не вака на утакмица туку навечер да чуеме како ги владееш песниве у живо.
undefined

Абе пеџа и драгонски се смирија или лажат на бекстејџ?

Гледам провокација ти е една од поомилените, и мене ми беше у средно да ти кажам. У Сонгев брег на една србинка Весна и го пеев рефренот - U oci me gledas opako, a to mi prija
gledas me, a ne das, to je provokacija .. и се подаде undefined
undefined

Ауу тонч undefined

Весељак си бил голем ти,мора да праиме кафана една од фан клубов али не вака на утакмица туку навечер да чуеме како ги владееш песниве у живо.
undefined
Ја сум секогаш расположен за кафана. Ја и Томи поготово со ракија каква тики-така праиме, Аспас и Ален ќе ни подзавидат. Инаку многу сакам да пеам, али се срамам, ми треба алкохол за да се расположам. Али многу сакам да пеам нешто од Синан Сакич, сакам да ја кренам кафаната на нозе со "Пијем на екс". Се надевам ќе биде еден ден :)

Гледам провокација ти е една од поомилените, и мене ми беше у средно да ти кажам. У Сонгев брег на една србинка Весна и го пеев рефренот - U oci me gledas opako, a to mi prija
gledas me, a ne das, to je provokacija .. и се подаде undefined
undefined
Аааа ова не сум го знаел. Да знаеш дека ова многу ми значи, заработи многу поени кај мене :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom