Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Во денешно време младите гледаат класици, тешко да им се погодат на родителите :)

Иначе за тие што го пропуштиле, едно сосема просечно филмче кое вреди да се види поради глумата посебно на Џозеф Гордон како год да му се изговара презимето... кој глуми негативец и морон. Неколку одлични актери во филмов и еден многу лош. Се на се, солидна крими драма, 6/10. http://www.imdb.com/title/tt0443559/

Филмот нема врска со погоре наведените.

zid.jpg

Капетан филипс добро филмче ,убаво направено ,добра приказна, ке биде номиниран за некој оскар ,америте сакаат вакви филмови во кој црнчиштата се лошите во приказната.
Не сум расист(многу) али ова е еден од најодвратните ликови некад виден на филм,како би го корнел со моторцангли ,уф уф за мерак
barkhad_abdi.jpg

7ца за филмот

Капетан Филипс, крајните 15 минути, т.е. глумата на Хенкс, го направија далеку подобар филм....така што од надпросечен стана доста добар филм според мене. Му давам 7.5.

Јебига глумата беше одличнa, ептен се соживеав, Хенкс од шарки ме извади иако до тој момент буквално глумата беше за неколку класи на пониско ниво, онака не ми беше многу многу грижа за капетанот.

E сега малце негативности, класика Амерички моменти.....стереотипи, пропаганда, али тоа е. Се на се филм кој вреди да се гледа, нема дилема тука.

go izgledav American Beauty.. i seriozno ovaj film zasluzvit oskar? vas kako vi se dopadna? prosecna drama... ili krijat nekoja skriena poraka filmot ? :O

5 godini te cekam brat, mi se smaci da im objasnuvam. Odam na odmor, od sega ti prezemas obvrska da im vrakjas sekade kade sto go falat toa gjubre od film. ;)

5 godini te cekam brat, mi se smaci da im objasnuvam. Odam na odmor, od sega ti prezemas obvrska da im vrakjas sekade kade sto go falat toa gjubre od film. ;)

Одбери полош филм, be a man.
Into The Wild или American Beauty?
Не прави трикови со одговор од типот - Only God Forgives, држи се до наведените два :)

The Fifth Estate и не е така лош филм. Далеку од добар ама воопшто не ми беше лош. Интересен филм со феноменални актери. Сепак сеуште мислам дека не треба да се прават филмови за recent events.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom