Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Oна,треба да претпостави кои се неговите намери и треба да помине еден огромен период пред да ја ''напумпа'' мада и самиот процес не го прави него ништо ослободен од вината,иако он ја искористил нејзината глупавост.За болна не знам за каква болест се работи,болеста не е оправдување за ништо.Како може да ја забремени а да не е психички спремна за тоа ? исто како да кажеш рипа од авион со падобран иако не е психички спремна за тоа.. плус ако не е како му дава да ја забремени (освен ако не е силување)?

Значи според тебе, секоја една девојка што има секс сака да остане бремена, иначе зошто би имала секс воопшто?

Огромен период? Па секојдневно сведочиме на голем број разводи, мажот си оди без трунка совест ја остава жената сама со деца, а што останало за у бремена состојба.

Член од мојата фамилија МОРАШЕ да абортира, хипертензија беше во прашање, притисокот до 200 и скокаше, состојбата и беше лоша до тој степен, што според твојава логика требаше да ја оставиме да умре?

Значи според тебе, секоја една девојка што има секс сака да остане бремена, иначе зошто би имала секс воопшто?

Огромен период? Па секојдневно сведочиме на голем број разводи, мажот си оди без трунка совест ја остава жената сама со деца, а што останало за у бремена состојба.

Член од мојата фамилија МОРАШЕ да абортира, хипертензија беше во прашање, притисокот до 200 и скокаше, состојбата и беше лоша до тој степен, што според твојава логика требаше да ја оставиме да умре?

За првото,не е така,бременоста е сосема различна од желбата за секс.Бременоста е многу комплицирана и тешка одлука,сексот во денешно време не е,потешко се одлучуваш дали да купиш кока кола или фанта одколку дали да имаш или да немаш секс (не зборам за тебе,зборам општо)

Тоа не го оправдувам,оставањето,и тоа не е маж туку кукавица и идиот.Срам за машкиот род,и брат да ми е истото ќе му го кажам ако го направи тоа без ниедна ДОБРА ИЛИ ГОЛЕМА причина туку онака од кејф.

Не,секогаш има исклучоци.Алудирав на тоа дека има мајки,кои се во краен степен на канцер а бремени во 9ти месец,сепак раѓаат или ја продолжуваат бременоста и го раѓаат детето иако знаат дека породувањето им е последното нешто во животот односно нешто како самоубиство.Сакав да кажам секој е различен,има различни карактери што би направиле нешто толку посебно што другите неможат ни да замислат.Пак ќе кажам секогаш има исклучоци,но тие многу и се злоупотребуваат.Во денешно време ако си болен готово,треба се да заврши а камо ли бременост.Тоа мислев.

Не знам дали си ме прочитал, но и јас ги осудувам оние што свесно се впуштат од причина што ги мрзе, не знаат што сакат а после абортираат. Прво, затоа што мразам неодговорност, второ затоа што многу жени сонуваат да станат мајки, но природата не им го дозволила тоа. А на оние со здравствени проблеми кои си го ризикуваат сопствениот живот за да родат дете,свечено им доделувам орден за глупоќа.

Не знам дали си ме прочитал, но и јас ги осудувам оние што свесно се впуштат од причина што ги мрзе, не знаат што сакат а после абортираат. Прво, затоа што мразам неодговорност, второ затоа што многу жени сонуваат да станат мајки, но природата не им го дозволила тоа. А на оние со здравствени проблеми кои си го ризикуваат сопствениот живот за да родат дете,свечено им доделувам орден за глупоќа.

Мислеше дали сум ги читал општо твоите постови до сега ? инаку за другото се сложувам,и јас го делам истото мислење освен за последниот дел.Според етиката секој живот е важен,и секој треба да се спаси доколку е можно.Ете ќе алудирам на мојот пример со канцерот,апсолутно ги подржувам таквиите,што има тука глупо ? тие и онака се мртви,барем да продожлат нечив живот..

Мислеше дали сум ги читал општо твоите постови до сега ? инаку за другото се сложувам,и јас го делам истото мислење освен за последниот дел.Според етиката секој живот е важен,и секој треба да се спаси доколку е можно.Ете ќе алудирам на мојот пример со канцерот,апсолутно ги подржувам таквиите,што има тука глупо ? тие и онака се мртви,барем да продожлат нечив живот..

Значи самата бременост може да предизвика здравствени проблеми кај една жена, ако нејзиниот живот е доведен во ризик, многу нормално е да абортира, и нема место за осуда. Може ладно звучи, но прво ние да сме живи и здрави. Таа може пак да остане бремена, во краен случај ако не е возможно, ќе си посвои.

Значи самата бременост може да предизвика здравствени проблеми кај една жена, ако нејзиниот живот е доведен во ризик, многу нормално е да абортира, и нема место за осуда. Може ладно звучи, но прво ние да сме живи и здрави. Таа може пак да остане бремена, во краен случај ако не е возможно, ќе си посвои.
Тигер што во случај ако жената која е трудна и поминале веќе 6 и повеќе месеци од бременоста и тогаш дознава дека е болна и ѝ е ризик по нејзиниот живот да роди? Што тогаш треба да прави според тебе?

Па сега да.. само сепак мислам дека треба да биде максимално внимателна тие 9 месеци а и пред нив,да ги намали ризиците кои довледуваат до тоа.Инаку ги немам читано твоит постови,но не размислуваш лошо.Ако ништо друго барем културна си :D

Тигер што во случај ако жената која е трудна и поминале веќе 6 и повеќе месеци од бременоста и тогаш дознава дека е болна и ѝ е ризик по нејзиниот живот да роди? Што тогаш треба да прави според тебе?

Хируршки зафат за отстранување причината што го загрозува животот на мајката.

Имало уште лекоумни што дискутиаат со Ghost.. фино.

Сакаш да кажеш ти во МЕНСА работаш па од апсект на професионална деформација кажуваш кој е лекоумен,интелегентен,паметен и така натаму ? шкорпион би ти рекол what is this shit...

Wot висок крвен притисок со хируршки зафат ќе отстраниш? Има лекови и медицински постапки кои трудниците не смеат да подлежат на нив. И ај да не се вреѓаме, дај да дискутираме како луѓе. Може?

Сакаш да кажеш ти во МЕНСА работаш па од апсект на професионална деформација кажуваш кој е лекоумен,интелегентен,паметен и така натаму ? шкорпион би ти рекол what is this shit...

Незнам што би рекол, на блок ми е. А што има врска тој со ова? Или и хомосексуалците почнаа да забременуват, па ете, и тие имаат право на мислење тука?

Пази на големите зборови, ладно е, ќе прегрееш, merely remarking upon дискусија со неписмен човек. Значи не вреѓам, буквално незнаеш како/каде се користат интерпункциски знаци.

Аналогно, како може неписмен да резонира за покомплексни теми. Ваквите гледаат само црно и бело. Живот и смрт. Хамбургер и чизбургер.

Wot висок крвен притисок со хируршки зафат ќе отстраниш? Има лекови и медицински постапки кои трудниците не смеат да подлежат на нив. И ај да не се вреѓаме, дај да дискутираме како луѓе. Може?
Со тебе, секако. :)

Не ми е толку позната медицината, за жал, повеќе стручно ми е правниот дел.
Мојата (не)информираност е дека е возможно макар било шести месец, т.е легално ако животот на жената е во опасност.

Незнам што би рекол, на блок ми е. А што има врска тој со ова? Или и хомосексуалците почнаа да забременуват, па ете, и тие имаат право на мислење тука?

Пази на големите зборови, ладно е, ќе прегрееш, merely remarking upon дискусија со неписмен човек. Значи не вреѓам, буквално незнаеш како/каде се користат интерпункциски знаци.

Аналогно, како може неписмен да резонира за покомплексни теми. Ваквите гледаат само црно и бело. Живот и смрт. Хамбургер и чизбургер.

Мојата (не)информираност е дека е возможно макар било шести месец, т.е легално ако животот на жената е во опасност.

Сигурно ти кажал нешто виситнито па си го блокирал.Ти сега и виде дека сум неписмен а??? цццццццццц којјааа легендаа сиии !!!! ем знае кој колку е интелегентен ем видовит знае кој колку школо завршил !!!! ццццццццц кој цар сии ејјј !!!!!! ауууууууууууу ејјјј царрр !!! ВАААНЃООО ТИ ЛИ СИ ??????? није ваљда :eek:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Е тоа не бев сигурна, правно до кога е дозволено, дали е 6 месец. Ама дали мора или изборот е на самата жена? Како е законската рамка по ова прашање?

Е тоа не бев сигурна, правно до кога е дозволено, дали е 6 месец. Ама дали мора или изборот е на самата жена? Како е законската рамка по ова прашање?

Моето мислење немаше правна основа, само реплицирав со личен став на прашањето што со жена која е 6-ти месец а бебето е ризик по нејзиниот живот.
Само знам, од општа култура, дека после истекот на рокот за нормален абортус, е дозволено само кога жената е во опасност потпишано од доктор.
Мислам дека е за/до било кој месец, животот на жената секогаш е во прв план.

Оперативен зафат. Животот на жената е најважен во случајов.
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 11:47 ---

Имаш некој проблем ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom