Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Оперативен зафат. Животот на жената е најважен во случајов.
На веќе оформено дете? Пошто над 6 месеци од бременоста мислам дека се смета како дете, не како фетус. И медицински и правно. Ај ќе најдам податоци деновиве, ќе пуштам овде.

На веќе оформено дете? Пошто над 6 месеци од бременоста мислам дека се смета како дете, не како фетус. И медицински и правно. Ај ќе најдам податоци деновиве, ќе пуштам овде.

Најчесто се става бебето во инкубатор и се гледа да се спасат и детето и мајката. Со 6 месеци не е едноставно, но е изводливо да преживее бебето. Значи не се прави абортус, туку постои можност да се спасат и двата живота.

Најчесто се става бебето во инкубатор и се гледа да се спасат и детето и мајката. Со 6 месеци не е едноставно, но е изводливо да преживее бебето. Значи не се прави абортус, туку постои можност да се спасат и двата живота.
Знам тоа. Само не знам баш колкави шанси има тоа бебе, на кое се уште не му се развиле сите органи и функции на истите, да преживее.
Значи изборот е да го носиш до крај, а животот да ти е на ризик поради тоа. Или да го родиш во 6-7 месец од бременоста, каде неговиот живот е на ризик, а твојот веќе не е. Или па уште полошо, да абортираш, да ги фрлиш во вода тие 6 месеци како ништо да не било, бидејќи утре пак ќе можеш да бидеш трудна и да имаш друго дете. Што би одбрала ти?
Тигер премногу остро ги осуди жените кои би го жртвувале својот живот, за да живее нивното дете. Тоа сакав да ја прашам неа, што во ваков случај? Кога плодот е веќе дете, а на мајката тогаш и откриваат дека и носи ризик по здравјето, тоа што е трудна. За мене е крајно себично да одбере да абортира или пак да го роди пред време, ако постои огромен ризик детето да не преживее.

Искрено ме сецна со ова, што после 6ти месец. Затоа што кога пишував погоре, мислев за во рана бременост.

Оправдувам. Не сметам дека е убиство и сметам дека ако дојде до несакана бременост треба да се абортира. Не е поентата само да се роди, треба да си физички и психички способен за тоа.
Но, не велам дека абортусот е контрацепција. Пред било кој да почне со секс треба да се информира убаво.

И исто така сметам дека ако родителите дознаат дека во бременоста има компликации и дека има големи шанси бебето да се роди со деформитет или пак веќе е откриен, треба да се абортира. Со тоа ставаме печат, не сакам да се осудам ниту моето дете ниту себеси да го поминам целиот живот во борба и измачување, посебно кога се нема доволно услови да се обезбеди се што му е потребно да тоа дете за колку, толку нормален живот.

Во тој случај се етикетира како Глупача во краен статиум на лудило,прави дете кое сака да го убие.Стварно човечкиот ум се измени доста,еволуираше во нешто што не е познато во светот на живите организми и суштества.Нешто монструозно.
За тебе сите се глупачи ..така да нема потреба од дискусија со тебе.

За тебе сите се глупачи ..така да нема потреба од дискусија со тебе.

хахахахах :D блиску беше но сепак погрешен заклучок,имам среќа да познавам припаднички на понежниот пол кои на секого би му предизвикале воодушевување дали посебно со карактер,изглед или комбинација на тие две и други работи.Ама да направиш свесно бебе,и да го абортираш.. не знам стварно дали има поголемо злосторство од тоа.. да е предмет,пример маса,ја правиш,земаш секира и ја кршиш,ама маса е,а бебе.. убиваш живо суштество,живот..

хахахахах :D блиску беше но сепак погрешен заклучок,имам среќа да познавам припаднички на понежниот пол кои на секого би му предизвикале воодушевување дали посебно со карактер,изглед или комбинација на тие две и други работи.Ама да направиш свесно бебе,и да го абортираш.. не знам стварно дали има поголемо злосторство од тоа.. да е предмет,пример маса,ја правиш,земаш секира и ја кршиш,ама маса е,а бебе.. убиваш живо суштество,живот..
Никаде не наведов дека е океј свесно да направиш бебе и да го абортираш.

Никаде не наведов дека е океј свесно да направиш бебе и да го абортираш.

Да ама ти ме праша памтиш ?јас не реков дека е океј, јас само ти одговорив на твоето прашање,заборавив дека ти баш тоа ме праша.Крајно ретардирано е да забремениш со некој со кого не сакаш да останеш па дури и јас лично да сум инволвиран и општо било кој.Се работи за живот,и не смееш така да постапуваш,правиш дете па после АЈ ЌЕ АБОРТИРАМ ГОЛЕМИ ЧУДА,тоа е живот и со тоа не смее да се игра (не би требало ни од морален,етички,религиозен смисол),освен ако не си ментално заболен односно монструм па намерно ДА СОЗДАДЕШ ЖИВОТ за после исто така намерно да го ОДЗЕМЕШ.Лудило..

@GhostLeader

По темиве се утепа од фалење дека си имал висок IQ. Планираш да напишеш барем еден пост што ќе го докаже тоа?

Да ама ти ме праша памтиш ?јас не реков дека е океј, јас само ти одговорив на твоето прашање,заборавив дека ти баш тоа ме праша.Крајно ретардирано е да забремениш со некој со кого не сакаш да останеш па дури и јас лично да сум инволвиран и општо било кој.Се работи за живот,и не смееш така да постапуваш,правиш дете па после АЈ ЌЕ АБОРТИРАМ ГОЛЕМИ ЧУДА,тоа е живот и со тоа не смее да се игра (не би требало ни од морален,етички,религиозен смисол),освен ако не си ментално заболен односно монструм па намерно ДА СОЗДАДЕШ ЖИВОТ за после исто така намерно да го ОДЗЕМЕШ.Лудило..
Каде тоа сум те прашала?Би те замолила да наведеш.

@GhostLeader

По темиве се утепа од фалење дека си имал висок IQ. Планираш да напишеш барем еден пост што ќе го докаже тоа?

Искрено да ти кажам,најмногу нешто во животот што мрзам е да се фалам,со било што од најмало до најголемо.Бев предизвикан да го кажам тоа,за жал паднав на глупава провокација.Ако не сум во право,повели на културен начин речи Не се сложувам со тебе за ова,мислам вака и вака,ти што мислиш ? немора секаде да се бара лична интелегенција,школување и така натаму,тоа се комплекси на ниски вредности,одма те прашуваат тука ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА КОЛКУ ТИ Е ? кажав и сеа.. цел живот тоа ќе се спомнува..
--- надополнето: 5 декември 2013 во 17:38 ---
Каде тоа сум те прашала?Би те замолила да наведеш.

Страна 327 од истава тема.

Искрено да ти кажам,најмногу нешто во животот што мрзам е да се фалам,со било што од најмало до најголемо.Бев предизвикан да го кажам тоа,за жал паднав на глупава провокација.Ако не сум во право,повели на културен начин речи Не се сложувам со тебе за ова,мислам вака и вака,ти што мислиш ? немора секаде да се бара лична интелегенција,школување и така натаму,тоа се комплекси на ниски вредности,одма те прашуваат тука ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА КОЛКУ ТИ Е ? кажав и сеа.. цел живот тоа ќе се спомнува..

Па како онда јас знам дека ти си прошол еден куп жени, раштркани од тука до Русија (мислам дека беше)?
И нешто не се сеќавам некој да те праша колку ти била интелегенцијата. Како сам да си ги кажа овие работи.

Чудно :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom