Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
дај прво кажи што напаѓачи имаш... еве ја со Шефилд Јунајтед првата сезона у трета лига играв со полушпиц креативец (Аli Karimi) али некогаш и со 2 шпица едниот (DLF некогаш и F9) duty=support (Jose Baxter), а другиот зависи од играчот некогаш AF ili Target Man дека ми играа Iaquinta и Мpenza, после го земав L.Lita на позајмица за 5-6 утакмици и ми играше како Poacher и тогаш ми идеше може најбоље... Jose Baxter 14 гола и 10 асистенции, Мpenza 12 гола и 2 асистенции, Iaquinta 5 гола и 2 ас. (повреден ми беше долг период) и Лита за 6 утакмици 4 гола. Оваа сезона како DLF некогаш SS или лево крило едноставно се игра Camillo Ciano (звер играч за втора лига) и на 14 утакмици има 5 гола и 7 асистенции, Lita на 12 утакмици 9 гола а испод просек напаѓач е.

Eве погоре имам принтскрин од тактиката али не се снаогат напагачите баш најдобро ке гледам да завршам сезонава се борам за титула во првенство финале куп и лига шампиони ја тепав барса дома 3-2.ситеголови до сега што ги даде икарди се од корнер со опцијата краток пас до икарди и фура накај гол се на исти начин ги има дадено вака од игра мн ретко.да завршам сезона ке мењам формација бар пред почетокот на новата да се уиграат

Eве погоре имам принтскрин од тактиката али не се снаогат напагачите баш најдобро ке гледам да завршам сезонава се борам за титула во првенство финале куп и лига шампиони ја тепав барса дома 3-2.ситеголови до сега што ги даде икарди се од корнер со опцијата краток пас до икарди и фура накај гол се на исти начин ги има дадено вака од игра мн ретко.да завршам сезона ке мењам формација бар пред почетокот на новата да се уиграат

ја би пробал вака:

Dybala (F9) duty: Support - Icardi (AF) duty: Attack​
Felipe Anderson (AP) duty: Support​

пиши после како иде..

ја би пробал вака:

Dybala (F9) duty: Support - Icardi (AF) duty: Attack​
Felipe Anderson (AP) duty: Support​

пиши после како иде..

Брат морав да мењам формација се напнав ја сменив веке со 3 дефанзивци ми е сеа ке видам како иде ако не ке се вратам на старата и ке направам вака као што викаш да видам као ке иде

Каква победа ама ми се повредија Лазович и Лазари на по 1 месец двајцата .
Red Star v R. Madrid_ Overview Overview.png

Kонечно ја завршив мојата прва сезона во 14кава. Мојот тим Њукасл, на крај 3то место, обезбеден пласман во Лигата на Шампионите. Формација 4-2-3-1 со напаѓачка филозофија.

Што се однесува на лигава, прејака, цела сезона немаше постојан лидер, од 1 до 10 место нон-стоп се мењаваа екипите, на крај во последните отприлика 15 кола се издвоивме 5 екипи, Арсенал и Сити притиснаа на крај но сепак недоволно да се умешаат у борба за титула и место во ЛШ, на крај се радуваше Манчестер Јунајтед.
Нема да објаснувам многу многу еве ви слики видете, ако има прашања слободно. :D

Тимот:
9zqm.png

Трансфери:
djjj.png

Табела:
68az.png
Резултати 1 полу-сезона:
g7t4.png
Резултати 2 полу-сезона:
fcmg.png

Абе отворите теми, не за џабе ни дадоа цел подфорум!

Па планирав ама викам ај заеби.. Ама утре ќе си отворам една тема и таму ќе си постирам што играм и како играм, сите кариери што ќе ги имам на 14кава. :icon_mrgr:

Kонечно ја завршив мојата прва сезона во 14кава. Мојот тим Њукасл, на крај 3то место, обезбеден пласман во Лигата на Шампионите. Формација 4-2-3-1 со напаѓачка филозофија.

Што се однесува на лигава, прејака, цела сезона немаше постојан лидер, од 1 до 10 место нон-стоп се мењаваа екипите, на крај во последните отприлика 15 кола се издвоивме 5 екипи, Арсенал и Сити притиснаа на крај но сепак недоволно да се умешаат у борба за титула и место во ЛШ, на крај се радуваше Манчестер Јунајтед.
Нема да објаснувам многу многу еве ви слики видете, ако има прашања слободно. :D

Тимот:
9zqm.png

Трансфери:
djjj.png

Табела:
68az.png
Резултати 1 полу-сезона:
g7t4.png
Резултати 2 полу-сезона:
fcmg.png

против Кардиф и Сандерланд си изгубил 11 бода :)

quintero ne mozam da go zeam u arsenal, sve da i ebam na igrava so taa rabotna dozvola, edno 30 pati odbivaat u paket so zalbata, godina ipol ...
znae nekoj sto e frkava ili jok, isto i me interesira dali sea ke izlaga nov patch, ili ke se ceka kraj na Januar, ako e taka, mater da im ebam.

quintero ne mozam da go zeam u arsenal, sve da i ebam na igrava so taa rabotna dozvola, edno 30 pati odbivaat u paket so zalbata, godina ipol ...
znae nekoj sto e frkava ili jok, isto i me interesira dali sea ke izlaga nov patch, ili ke se ceka kraj na Januar, ako e taka, mater da im ebam.

Мислам има излезено нов пач 14.1.4 али само за тие оргинал што ја имаат кај и да е ке искочи по торенти и за нас

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Која сезона ова ?
ја успеав да го зеам у Вест Хем ко слободен играч па по 2 сезони им го шитнав на Сити за 60м.. Ама мислам дека беше 2015/16 сезона

Во право си Ултра, еве гледам кои измени ги направиле, значи го тргнале багот со корнерот и опцијата за краток пас кога еден играч има еден тон простор пред него и класичен зицер, средиле да нема толку многу безвезни шутеви од далеку иако е ставено да шутираат играчите што помалку, средени се некои багови со голманиве, да не излагаат надвор од шеснаестерец, некои твикови има кај бековите и ваљда и тоа им е наштелувано зашто огромен баг се сега, тотално бескорисни се во играта од одбрана, ќе видиме како стојат и супер голманите, и тоа у пакет со бековите се клучни два бага кои мора да ги средат.

Ви препорачувам одличен ефтин играч - Niklas Hult. За 1,5 милион евра може да го земете и нема да ве разочара сигурно. Како AML прави пуздер. Можеби нема некои јаки бројки во атрибутите но погледнете доле статистика.

kTFce14.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom