Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
Ќути беее,па јас на секој менаџер земам вундеркидси,едноставно уживање е да ги гледаш како се развиваат и од сезона во сезона се Се појаки и појаки :D

Овој Кореа го имав во Интер додека играв и почна одлично да се развива,а и на сите форуми што сум читал,го фалат сите неговиот развиток,затоа и го препорачувам :D

И за Мусачо бев скаут :pos:

Ја Мусачо си го договорив за без пари.
fabulous-kid-arm-swing.gif

--- надополнето: 28 ноември 2013 во 20:05 ---
Што е бе ова со повредиве у пичку матер, секоја утакмица по еден играч ми се повредува. :mad:

Што е бе ова со повредиве у пичку матер, секоја утакмица по еден играч ми се повредува. :mad:

Е баш ради тие повреди (ги имав ептен многу во првата сезона во Евертон, посебно крилата, се дешаваше во исто време по 2-3 крила да ми се јабана, се обезбедив добро за оваа сезона со играчи, па нека има и за резервите. :D Секако, тие ќе добиваат шанса во куп утакмици ова, она. Еве ги сите трансфери во новата сезона, добра претумбација, што знам дека не е „здраво“ за тимот, али тојето, баш ме интересира како ќе изгледа. Вака на хартија е супер, освен нападот кој малце „смрди“, но верувам во Берарди (и поради фактот што даде 26 гола во Серија А во првата сезона), Видра е исто добар играч со потенцијал, а Јелавиќ ваљда ќе експлодира кад тад. Btw, овој што го позајмив од Спартак Москва го вратив, се пишманив. :D И после 2-3 дена, се повреди на 2 месеци. :icon_lol:

Ќе имам слатки маки со составов гледам јас. Иначе според досега одиграното (ок само 2 официјални утакмици) Ванијама (или како и да се чита) е ѕверотиња!

Attachments

• Everton_ Transfers Transfer History.png
    Everton_ Transfers Transfer History.png
    249,4 KB · Прегледи: 30
Неможам да ја погодам никако формацијата скам со тројца дефанзивци али мн шанси за гол се отвараат и некако не ми штима играта не ми лежи на око :unsure: пробав неколку формации и нема резултат :)

Неможам да ја погодам никако формацијата скам со тројца дефанзивци али мн шанси за гол се отвараат и некако не ми штима играта не ми лежи на око :unsure: пробав неколку формации и нема резултат :)

Ја кога би играл со 3 у одбрана вака нешто би играл..

------------- GK..

----BPD---CD----CD----

WINGER---BBM--DLP---BWM---DEF.WINGER...

----- DLF----POACHER...

Ова ми е нешто слично на Монтела, десниот стопер е некој како Ронкаља, Томовиќ, Кампањаро.. десното крило е баш класично десно крило со напаѓачки карактеристики (Квадрадо, Хоакин, Кандрева)... левото крило е уствари бек (Пасквал, Нагатомо).. останатото си знаеш..

Сеа според некоја моја замисла формацијава би требало на моменти да изгледа 4-3-3 со тоа што левото крило се враќа на бек а десниот стопер на десен бек, десното крило бега напред и заедно со ДЛФ ствараат дуо позади поачерот (Квадрадо-Роси... Гомез)

И таму у тим инструкшнс стави, retain possesion, exploit right flank, и друго таму што си сакаш.:)

Ја кога би играл со 3 у одбрана вака нешто би играл..

------------- GK..

----BPD---CD----CD----

WINGER---BBM--DLP---BWM---DEF.WINGER...

----- DLF----POACHER...

Ова ми е нешто слично на Монтела, десниот стопер е некој како Ронкаља, Томовиќ, Кампањаро.. десното крило е баш класично десно крило со напаѓачки карактеристики (Квадрадо, Хоакин, Кандрева)... левото крило е уствари бек (Пасквал, Нагатомо).. останатото си знаеш..

Сеа според некоја моја замисла формацијава би требало на моменти да изгледа 4-3-3 со тоа што левото крило се враќа на бек а десниот стопер на десен бек, десното крило бега напред и заедно со ДЛФ ствараат дуо позади поачерот (Квадрадо-Роси... Гомез)

И таму у тим инструкшнс стави, retain possesion, exploit right flank, и друго таму што си сакаш.:)

Моменрално играм со некоја измислена формација сеа з сеа е добро ми ја прати DeviAngel као 4-4-2 али ја преравив нее со тројца назад али бар има добра игра за око убава :vozbud::vozbud::vozbud:S.S. Lazio_ Tactics Team-3.png

леее инструкцииве, да сум фудбалер никад нема да запамтам што треба да правам

Moре добро е тргна напред :) само незнам напагачите као да ги наместам и шо инструкции зш некако слабо функцонирааат на сила даваат голови :)
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 01:11 ---
Aбе некој спомна дека направил кајгана лига ли нешто така не сум сигурен да играме преку steam оnline требало 30 клуба или грешка сум

Moре добро е тргна напред :) само незнам напагачите као да ги наместам и шо инструкции зш некако слабо функцонирааат на сила даваат голови :)
--- надополнето: 29 ноември 2013 во 01:11 ---
Aбе некој спомна дека направил кајгана лига ли нешто така не сум сигурен да играме преку steam оnline требало 30 клуба или грешка сум
малце ми нема логичност hassle opponents да е заедно со be more disciplined :D ако ги притискаш, многу е голема веројатноста да прават фаули иако ненамерно :d

и добро бе оваа играва нема никаква логичност како прво. На сејвот на колегава од работа, Гигс менаџер на Ливерпул и отпаднале од лига. Ок знам дека е смешно ама дај бе...глупост до глупост, како прво треба да направат да е немогуче легенда на ривалски тим да е на функција, поготово во Англија. А мене ми вика you should consider the fans' contempt towards this player за Ешли Дајв стоката што сакав да го земам на фрее само зошто дајвна еднаш против нив пред две сезони :tapp:

и ми понудија и Арсенал работа дека Венгер најави пензија, како што пишав, одам и таму на интервју, 3 милиона негде трансфер буџет :pos: работава само со ПСЖ или Сити играј, тие па секоја сезона нови 11 имаат, како Кам маркет се секој јуни за кој сака играчи, само ете проблемот е што тие што сакаат да ги шитнат се money grabbing cunts.

малце ми нема логичност hassle opponents да е заедно со be more disciplined :D ако ги притискаш, многу е голема веројатноста да прават фаули иако ненамерно :d

и добро бе оваа играва нема никаква логичност како прво. На сејвот на колегава од работа, Гигс менаџер на Ливерпул и отпаднале од лига. Ок знам дека е смешно ама дај бе...глупост до глупост, како прво треба да направат да е немогуче легенда на ривалски тим да е на функција, поготово во Англија. А мене ми вика you should consider the fans' contempt towards this player за Ешли Дајв стоката што сакав да го земам на фрее само зошто дајвна еднаш против нив пред две сезони :tapp:

и ми понудија и Арсенал работа дека Венгер најави пензија, како што пишав, одам и таму на интервју, 3 милиона негде трансфер буџет :pos: работава само со ПСЖ или Сити играј, тие па секоја сезона нови 11 имаат, како Кам маркет се секој јуни за кој сака играчи, само ете проблемот е што тие што сакаат да ги шитнат се money grabbing cunts.

Гледаш дека тоа стварно го немам приметено hassle opponents да е заедно со be more disciplined сега ке го средам ајде валњда со новиот пач ке се смента многу работи инаку у италјанскава лига има најмалце правила али па нее толку интересна нема интервјуа за разговор нема мемориални натпревари нема ништо као навиен сум куп лига и лига на шампиони башка нема мн прес конференции прашања од новинари и слични работи а сум приметл дека на секој менаџер се едни исти градби се стадионите да да сменеа малце три четирив ида има само oliмpico e vo forma na krug da ka\eme ovie kocka go napravile a а и добро е да има опција да самите навивачи достават предлог за кои играчи би сакале да ги видат во клубот се разбира во рамки на буџетот :) си има мн недостатоци ама ајде ке ги средат и уште нешто тепам со 4-0 асистенот вика немам ништо посебно да кажам и автоматски им пага морал на игралите немаат логика некои работи ај да не го дрвам веке :)

пречат вакви ситници за кои е евидентно дека се 5 минути работа што викаме ние. :)))

а и оние одговорине за прес конференции, кога ќе те праша нешто за противничкиот менаџер, мислам дека библијата е пократко дело од еден таков одговор.

пречат вакви ситници за кои е евидентно дека се 5 минути работа што викаме ние. :)))

а и оние одговорине за прес конференции, кога ќе те праша нешто за противничкиот менаџер, мислам дека библијата е пократко дело од еден таков одговор.

Eпа за тоа и одбегавам прес конференции баш ради тоа Да би ја правел ја би ставил и сам да одредуваш колку пари да биде влезница за утакмици зш мене мие мерак кога повеке навивачи има него на полу празен стадион незнам дали си приметил кога има она ден за наивавчите у стил по пола пари ке бида влезниците така нешто дека и тогаш не се пуни до крај стадионот али барем секогаш на тој ден победувам значи и самата публика си има влијани,би ставил да има сам да одбираш припрми каде скаш да правиш да има приемр казснување за некоретно навивање да играш пред празни трибинида имаш состанок со лидерот на навивачи да видиш они што бараат да можеш да пушташ поплаки за судиите и да има човек што ке бара спозори да преговара итн и уште многу работи едноставно баш као у реалност а тоа се ситници као што кажа самиот устваари што се змараме гледаш дека ни една фм првично не искочила као што треба се е со багови пичкаму матер за џабе плата зимат тие што ја прават :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Па more disciplined всушност е играчите почесто да се држат до тактикава. Пример ако имаш ставено hassle opponents со more disciplined тоа ќе го прават цела утакмица. Ако место more disciplined ставиш more expressive, тогаш играчите нема толку да ги почитуваат твоите инструкции и ќе „играат со своја глава“. Ова вторава опција се препорачува на некои интелигентни фудбалери, кои во даден момент знаат како да искористат некоја шанса, иако инструкциите се сосема спротивни од тоа.

Дечки дај кажете како да ги поднесам напагачиве и што инструкции да им наместам ептен се тапа дај нека пише некој што игра со двајца напагачи што му функционираат добро

Дечки дај кажете како да ги поднесам напагачиве и што инструкции да им наместам ептен се тапа дај нека пише некој што игра со двајца напагачи што му функционираат добро

дај прво кажи што напаѓачи имаш... еве ја со Шефилд Јунајтед првата сезона у трета лига играв со полушпиц креативец (Аli Karimi) али некогаш и со 2 шпица едниот (DLF некогаш и F9) duty=support (Jose Baxter), а другиот зависи од играчот некогаш AF ili Target Man дека ми играа Iaquinta и Мpenza, после го земав L.Lita на позајмица за 5-6 утакмици и ми играше како Poacher и тогаш ми идеше може најбоље... Jose Baxter 14 гола и 10 асистенции, Мpenza 12 гола и 2 асистенции, Iaquinta 5 гола и 2 ас. (повреден ми беше долг период) и Лита за 6 утакмици 4 гола. Оваа сезона како DLF некогаш SS или лево крило едноставно се игра Camillo Ciano (звер играч за втора лига) и на 14 утакмици има 5 гола и 7 асистенции, Lita на 12 утакмици 9 гола а испод просек напаѓач е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom