Football Manager 2014

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
Kako ziti se uspevate da zemete titula so 442 formacija ... daj kazete,se utepav od primanje golovi ...

Таа што ја користи DeviAngel е 4-4-2 мислам али добро поставена али ја не сум мераклија на такви стандардни формации али таа дава добри резултати
--- надополнето: 1 декември 2013 во 15:36 ---
Kako ziti se uspevate da zemete titula so 442 formacija ... daj kazete,se utepav od primanje golovi ...

Таа што ја користи DeviAngel е 4-4-2 мислам али добро поставена али ја не сум мераклија на такви стандардни формации али таа дава добри резултати

Море јас немам проблеми со 4-2-3-1.

FB(s)----CD(d)----CD(d)----FB(s)

---------BWM(d)-----BBM(s)-------

IF(a)----------AP(s)-------------IF(a)

---------------CF(a)-------------------

Инструкциите за тимот: Look for Overlap, Shorter Passing, Work Ball Into Box, Hassle Opponents, Exploit Flanks и тоа одбранбените да не ја лупаат напред туку да изградат игра.

За напаѓачот зависи каков тип на напаѓач имаш во тим, таква улога ќе му даваш, ама овој ЦФ е најдобар бидејќи ИФ се уфрлуваат и на средина па напаѓачот често прави и асистенции!

Инструкциите за тимот: Look for Overlap, Shorter Passing, Work Ball Into Box, Hassle Opponents, Exploit Flanks и тоа одбранбените да не ја лупаат напред туку да изградат игра.

За напаѓачот зависи каков тип на напаѓач имаш во тим, таква улога ќе му даваш, ама овој ЦФ е најдобар бидејќи ИФ се уфрлуваат и на средина па напаѓачот често прави и асистенции!
а тим филозофи тоа како ти е наместено? супер тактика си склопил сосе инструкцииве.

Најубаво дај принтскрин од инструкциите

Balanced и Fluid.

Ама ако играш со појак тим може и Control да ти биде.

Цело време играј со Control ако сакаш прилично слична Тики-Така да правиш.

Цело време играј со Control ако сакаш прилично слична Тики-Така да правиш.

Да ама играм со послаб тим и не секогаш е добро решение.

Иначе кога играм со послаби тимови или тимови кои играат бункер тогаш менувам во инструкциите. Го тргам Work Ball Into Box и наместо Shorter Pass -> More Direct Passing.

Што е проблемот што нема ефикасност толку шутеви еден гол мн пати ке ми се деси ни еден гол да не дадам а да примам бош гол некојLazio v Ternana_  Post Match.pngLazio v Ternana_ Stats Match Stats.pngLazio v Ternana_ Analysis Action Zones.png

отварајте теми бре, еве синоќа 3 се отвроија ајде уште да го развиваме подфорумот.

Уште ја фураш 4-4-2 тактиката

уште не запирам си сменав само некој играчи мн големи понуди му дадоја 2-3 сменав пред таја сезона и ете се фура. 25та дојде херта ха ФИФА списокот :) почнаја дами нудат ван перси, руни итн :) супер е

Кај мене 4-2-3-1 си функционира перфектно, мислам и дека тренингот го имам погодено, еве ви принтскрин од тактиката и тренингот..

zij0.png

Си гази формацијава, првите 15 минути обавезно давам гол. Константен пресинг, посед ненормален, шанси за гол еден куп.

Tренингот не ми го отвара пошто играчите се на одмор, вака ќе ви го објаснам.

На почетокот ставам Team Cohesion/Very High се додека формацијата не стане fully fluid, после ставам само Balanced/Average.
Oд другата страна Tactics Only цело време.
Тоа scheduling во средина што е, точката од слајдерот е ставена под CH oд schedulig зборчето.
Првото одштиклирано, второто штиклирано.

јас тренингот го оставам на асистеното ,одлично ги менаџира и ги диктира , си ститскам секој месец аск асистент ,да им додели на тренерите задача најдобро шо да ги вежба ,дали тактитка,напад,одбрана,менталитет итн ...

moze nekoj da pise za 2014menager kako da se igra posto se mi uklucuva timovi faci na igraci se ko so treba samo iminjata se drugi moze nekoj da mi kaze kako da go resam ovoj problem ?

Кај мене 4-2-3-1 си функционира перфектно, мислам и дека тренингот го имам погодено, еве ви принтскрин од тактиката и тренингот..

zij0.png

Си гази формацијава, првите 15 минути обавезно давам гол. Константен пресинг, посед ненормален, шанси за гол еден куп.

Tренингот не ми го отвара пошто играчите се на одмор, вака ќе ви го објаснам.

На почетокот ставам Team Cohesion/Very High се додека формацијата не стане fully fluid, после ставам само Balanced/Average.
Oд другата страна Tactics Only цело време.
Тоа scheduling во средина што е, точката од слајдерот е ставена под CH oд schedulig зборчето.
Првото одштиклирано, второто штиклирано.

што сеа,ме лажеш да почнам да играм ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom