Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
kako ke gi fatat budalite, ako na carinikot zena mu mu dala nokeska togas verojatno site pratki ke pominat, ja imam patiki naracano 2x2para converse pa ne mi gi carinea, imam nekolku pati naracuvano po 120 dolari pa nemam ni carina ni danok, se zavisi kako se raspolozeni toj den

леле, колку само ми требаше информацијава деновиве за тоа како се вика сајтов
фала боби:D

Дали можи да се купва од Mакедонија (со Visa Electron) од Амазон?
Поточно сакам да купам игри (дигитална дистрибуција) .

Можи ако е издадена од НЛБ Тутунска.
Ако е издадена од друга банка јави се и прашај.

Јас имам купувано со Виза Електрон од Уни Банка на Амазон.

Sega mu e majkata za kupuvanje onllajn. Ima milion zdelki/popusti, black friday doagja. Kje bide strashno:D.

Здраво дечки .
Благодарение на вас, се упатив во купувањето преку интернет и многу сум ви благодарен.
Сакам да ве прашам во врска со една моја пратка. Пред точно еден месец направив неколку порачки од AliExpress, оние праки кои ми беа пратени преку China Post Air , ми пристигнаа пред 5 дена, тие можев да ги следам, имаше информации каде се пристигнати и каде се препратени и беше се во ред.
Остана уште една пратка, Камера која кошта 45 долари, пратена е преку Singapore Air Post. На страната за следење го пишува ова веке цел месец.
27-10-2013 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
04-11-2013 Despatched to overseas (Country code: MK)

Здраво дечки .
Благодарение на вас, се упатив во купувањето преку интернет и многу сум ви благодарен.
Сакам да ве прашам во врска со една моја пратка. Пред точно еден месец направив неколку порачки од AliExpress, оние праки кои ми беа пратени преку China Post Air , ми пристигнаа пред 5 дена, тие можев да ги следам, имаше информации каде се пристигнати и каде се препратени и беше се во ред.
Остана уште една пратка, Камера која кошта 45 долари, пратена е преку Singapore Air Post. На страната за следење го пишува ова веке цел месец.
27-10-2013 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
04-11-2013 Despatched to overseas (Country code: MK)

Се ти е во ред со тракингот, на пат е кај да е ке пристигни, последните месец-два сите уреди кои содржат батерии се бааги забаени заради новите мерки кои се на сила, некои компании како хонг-конг пост воопшто не примаат такви уреди а останатите кои примаат се ограничени на само 1 батерија по пакет и не само што се пребукирани туку и секоја пратка мора низ посебни терминали да помини каде има специјални скенери, каде се проверува и колкав капацитет има батеријата (има лимит до 100мА или нешто така). Нареден апдејт на тракингот ке ти биде "
Receive item at office of exchange (Otb)
" и "sent item to domestic lokation" или "sent item to customs" (ако решат да ја царинат) што значи дека камерата е пристигната во Скопје, Македонија. Биди трпелив :свиркам:

Sega mu e majkata za kupuvanje onllajn. Ima milion zdelki/popusti, black friday doagja. Kje bide strashno:D.

Bo саботата на амазон една азиска продавница, 5 телефони neverlock iphone5s:400$, 5c-300$, s4-305$, s3-200$, и хтц имаше еден ама не обрнав внимание, сите телефони се продадеа за поммалце од 5 мин, а спремам се 5s да го земам, и на крај ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom