Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Aj edno pitanje :)
Ako ja kupam ovaa kniga http://www.abebooks.com/servlet/BookDetailsPL?bi=10445810189&searchurl=kn=windows+cissp za shipping mi veli 5.5 USD, znaci do doma donesen ke me cini 30 USD.
Se raboti za novi knigi a ne koristeni?
Interesno, od indija gi prodavaat?
Po obicna posta bezbedno mi e da mi stigne knigata?
Nema da imam dopolnitelni trosoci za carina i ddv?
Толку ќе те чини. Книгите се ослободени од царина и данок. Евентуално ако на царина го отворат пакетот ќе ти наплатат царинска евиденција околу 100 денари. Другото е се како што пишува.

Едно прашање, дали Амазон испорачува кај нас бебешка опрема?

напрај си акаунтче 2 мин стај адреса стај у корпа тоа што сакаш и после иди во корпата и пишува таму крајна цена и дали може да се испрати до таа адреса

Дај кажете некој сајт за нарачка на парфеми, со достава до македонија и се разбирс поефтини одколу кај нас у парфимерииве.
Дали е точно сега од скоро почнале нашиве цариници да лупаат на секој парфем до 100 € нарачан од нет + 15 % царина + 18% ддв?
Има ли скоро некој нарачано да го потврди ова

Sent from my SGS ||| mini using Tapatalk 2

Има некој проблеми со плаќање на DX ? Ми го покажува овој ерор
0x80044035: Not sufficient fund.

Па убаво ти пишува, немаш доволно чакати на сметка :D

Едно прашање.
Дали некој има купувано преку banggood,
мн ефтина облека имаат и бесплатна испорака.

п.с дали се плаќа царина на палто од 40$

А баш ме интересира некој искуство дали имал со USPS Tracking поштава или шо и да е, овие праткиве бааги се задржаа, и бројче за следење имам и се, едно другарче порача исто, преку таа пошта ете му стигна, а мојава као пешки да иди, да не ја пленат впошта :D

Уште едно прашање, ова лифчето што стига од пошта пиши за 5 дена ако не го подигниш го враќаат писмото/пратката, и поминаа веќе 6 дена работни, можно е да го имаат вратено :/ Тоа писменцето било напикано таму во сандачето и денес го најдов ... цццццццццццц

Ако сеуште некој порачува од интернет..или некој сака да порачи нешто aliexpress.com е безбедна страна..си порачувам веќе 2-3 месеци и без проблем си стигат пратките..имам повеќе од 500 евра истрошено на страната и до сега сум немал проблем..а и царина не плаќам ..си пишат кинезите помали цени на пратките и е ослободено од царина :D

А дали може да се порачваат работи од овие страниве со Maestro од Sparkasse.И ако можи дали земаат нешо провизија такви чуда.

Некој скоро да купувал парфем ??

Sent from my SGS ||| mini using Tapatalk 2

Добро бе мене не ми е јасно како можи наводно според страната www.intime.mk царина за патики од 60 евра (заедно со платена испорачка) да бараат згора 3500денари за царинење да ми бараат, што е овде проблемот јас стварно незнам, уствари иди јас да ги платам патиките а не царината на патикиве плус дупло да им даам пари, ако некој нешто знае нека каже побрзо :) Фала

Дечки има искуство некој со ова, сакам да купам звучници гледам дека тука се двојно поефтини за разлика од кај нас.
пр. Има кај нас што чинат по 150 евра а тука чинат 60-80.

Има шанса да се прати по пошта пакетот и колку би чинело, плус царина има нема ?
Фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom