Кладилница (Генерална дискусија)

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.125
Поени од реакции
13.460
@Stefan
Јас се сложувам со тебе Стефан, има и местење ама има и изненадувања. Пример еве денеска Псж не беше тој Псж со Ајачио, тогаш се трудеа абе топката ја гризеа ама не сакаше едноставно. Денеска додека не примија гол едноставно ги болеше уво. Дали не беа мотивирани доволно поради тоа што им е сирурна ноакут фазата и првото место или си имаа некој дил, тоа никогаш нема да дознаеме.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.892
Поени од реакции
67.541
Знаете мене која ми мирисаше на местенка викендов? Севиља-Селта. Погледнете хајлајтс и ќе видите за што зборувам. Обично не зборувам многу местенки-неместенки али оваа ептен смрдеше.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 02:06 ---

Дарко ај објасни ми ти каква игра би бил фудбалот доколку нема изненадувања? Според тебе никој никогаш не треба да киксне и сите фаворити секогаш треба да победуваат.

Kaко не би смрдела, Севиља губи со гол разлика, и не напаѓаат...
Една шанса имаа од корнер за цело второ полувреме.
Секој нормален тренер би им влегол во терен да ги зашлака што се додаваат од центар до бековите...

Кој тоа работел за кладилница ? И за која кладилница ? Дај малку објасни подетално. Ти ќе паѓаш цел живот на спортска со вакво плитко размилување.
Да не сакаш и местото на договорот да ти го кажам?
Секој ден сме сведоци на договорени натпревари, тој докази бара.:facepalm:

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Знаете мене која ми мирисаше на местенка викендов? Севиља-Селта. Погледнете хајлајтс и ќе видите за што зборувам. Обично не зборувам многу местенки-неместенки али оваа ептен смрдеше.
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 02:06 ---

Нека не те чуди за Шпанско. Скоро секое коло има по 2-3 матни.

Дарко ај објасни ми ти каква игра би бил фудбалот доколку нема изненадувања? Според тебе никој никогаш не треба да киксне и сите фаворити секогаш треба да победуваат.
Ама ја немам замерки за изненадувања. Имало еден куп. Изненадување е напаѓа фаворитот, пробува да дае гол и не му иде, ќе пројде една контра и после ќе се затвори аутсајдерот у бункер-игра и тоа е тоа. Или па ќе запнат као луди тие шо се аутсајдери едноставно ќе го изненадат фаворитот со пожртвуваност и борба и ќе се случи изненадување. Ама некои се премногу апла за да ги кажеш изненадувања. Едноставно фаворитот не сака гол да даде. Или свесно отвара простор кон неговиот гол. Иако има капацитет да дае 2-3 гола, не дава. И не гледајте статистика од утакмици на резултати или флешскор или кај и да е. Статистиката лаже (едно време играв у живо на типови базирани на гола статиситка и затоа сум у некој дебел минус на бет365). Удар на гол може да биде оноа БАШ УДАР(силен, со 100% сила), а може и да биде мека тренинг топка.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Секој ден сме сведоци на муабети од неинформирани , неискусни и исфрустрирани луѓе дека секој ден има договорени и наместени натпревари.

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Не бе, не ми е јасно . Значи 5 те најголеми кладилници кои не се 5 те најголеми за твоја информација се здружиле тајно (за што нема ниеден доказ секако) и отишле кај кој во ПСЖ ? Ибра? , шеикот ? Голманот на ПСЖ? Тиаго ? И ? Шо понатаму ? Како ја наместиле ? Колку пари дале на пребогатиот клуб ПСЖ? Дај малку твое мислење како тоа ПСЖ ја наместил оваа текма. Ако малку размислиш ќе видиш дека е глупости се што си пишал и затоа не заглавувај повеќе.
Целиот клуб, 1 играч, 2 играчи, 3 играчи, тренер, тренер+играч. Има еден куп варијанти. А немој да се лажеш пребогат ПСЖ. Тој шеикот веќе заработил и не сака појше? Зашо бе не тргне по Македонијава наша или по некоја сиромашна држава и не дава ако има доволно. Никој нема доволно. Човечкото око е ненаситно. Колку и да имаш, ќе сакаш поише.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Ама ја немам замерки за изненадувања. Имало еден куп. Изненадување е напаѓа фаворитот, пробува да дае гол и не му иде, ќе пројде една контра и после ќе се затвори аутсајдерот у бункер-игра и тоа е тоа. Или па ќе запнат као луди тие шо се аутсајдери едноставно ќе го изненадат фаворитот со пожртвуваност и борба и ќе се случи изненадување. Ама некои се премногу апла за да ги кажеш изненадувања. Едноставно фаворитот не сака гол да даде. Или свесно отвара простор кон неговиот гол. Иако има капацитет да дае 2-3 гола, не дава. И.
Ама ти не си ја ни гледал ПСЖ и одма врескаш се е наместено :facepalm:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.862
Поени од реакции
116.114
Kaко не би смрдела, Севиља губи со гол разлика, и не напаѓаат...
Една шанса имаа од корнер за цело второ полувреме.
Секој нормален тренер би им влегол во терен да ги зашлака што се додаваат од центар до бековите...

Да не сакаш и местото на договорот да ти го кажам?
Не само тоа, дали виде каков гол примија? Голманот на Севиља му ја подаде топката во нозе на играчот на Селта, али она буквално му ја подаде, не беше нешто ненамерно па да речеш еј згрешил.

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
На времето изигравме 2-2 со Англија у Саутемптон и таа наместена беше.
Да не праиме муабет против Холандија у Скопје, исто 2-2.
Смрди тука нешто.
Сигурно сега у Андора се расправаат за местенки нешто као со Македонија 1-0 местена, 1-1 местена така.. хахаха

Член од
14 април 2012
Мислења
32.892
Поени од реакции
67.541
Секој ден сме сведоци на муабети од неинформирани , неискусни и исфрустрирани луѓе дека секој ден има договорени и наместени натпревари.
Или си стварно саркастичен, или глуп.

Фенербахче и Галатасарај одиграа 173 прелаза во последните 5 години.
Динамо Загреб никогаш нема да изгуби од Локомотива кога ке му се потребни бодови, па макар стави и зграда како влог.
Манчестер пред 2-3 години му ја пушти последната на Вест Хем за опстанок во ПЛ.

Не ми се верува дека го дискутираме муабетов. Некој е сериозно неинформиран.

Мислам, каде со овој памет дека се е чисто во фудбалот? Каде?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.892
Поени од реакции
67.541
Не само тоа, дали виде каков гол примија? Голманот на Севиља му ја подаде топката во нозе на играчот на Селта, али она буквално му ја подаде, не беше нешто ненамерно па да речеш еј згрешил.
Смрди таа утакмица како расипана риба.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Целиот клуб, 1 играч, 2 играчи, 3 играчи, тренер, тренер+играч. Има еден куп варијанти. А немој да се лажеш пребогат ПСЖ. Тој шеикот веќе заработил и не сака појше? Зашо бе не тргне по Македонијава наша или по некоја сиромашна држава и не дава ако има доволно. Никој нема доволно. Човечкото око е ненаситно. Колку и да имаш, ќе сакаш поише.
Значи договорот е бил некаде накај 68 минута ќе им пуштиме гол на Андерлехт (откако пред тоа ќе промашиме намерно дузина шанси) и веднаш потоа во следниот напад Ибра ќе шутира во голманот од кој ќе се одбие во стативата и пак ќе стигне до нозете на Ибра и ќе израмни на 1-1. Да не е сомнително нели 0-1 .:facepalm:. И затоа ќе си молчиме сите кои сме вмешани во ова.:D
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 02:36 ---
Или си стварно саркастичен, или глуп.

Фенербахче и Галатасарај одиграа 173 прелаза во последните 5 години.
Динамо Загреб никогаш нема да изгуби од Локомотива кога ке му се потребни бодови, па макар стави и зграда како влог.
Манчестер пред 2-3 години му ја пушти последната на Вест Хем за опстанок во ПЛ.

Не ми се верува дека го дискутираме муабетов. Некој е сериозно неинформиран.

Мислам, каде со овој памет дека се е чисто во фудбалот? Каде?
Види , праевме муабет за оваа вечер .Ја никаде не реков дека НЕМА наместени утакмици .

Член од
23 август 2010
Мислења
39.862
Поени од реакции
116.114
Дека се мести на големо нема збор, ама ова денес не знам дали беше наместено, јас искрено не верувам во тоа.
ПСЖ се во страшна серија, го истресоа Андерлехт претходното коло 0-5 на гости, понекогаш доаѓа и до презаситеност кај фудбалерите...

Член од
1 февруари 2009
Мислења
681
Поени од реакции
188
Значи договорот е бил некаде накај 68 минута ќе им пуштиме гол на Андерлехт (откако пред тоа ќе промашиме намерно дузина шанси) и веднаш потоа во следниот напад Ибра ќе шутира во голманот од кој ќе се одбие во стативата и пак ќе стигне до нозете на Ибра и ќе израмни на 1-1. Да не е сомнително нели 0-1 .:facepalm:. И затоа ќе си молчиме сите кои сме вмешани во ова.:D
--- надополнето: 6 ноември 2013 во 02:36 ---

Да се надеваме дека не си толку глуп, туку само тролаш.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Човек , само сакам да ти кажам дека ПСЖ - Андерлехт НЕ е наместена !

Kajgana Shop

На врв Bottom