A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Не добив ништо :)
Мора да добиеш, оди во салон или јави се на 089 011 011 ти следува ресивер не знам сега твојот случај што како било ама ти мора да добиеш ресивер или модул. Јави се одма на бројот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.638
Што е финтава со CBS Drama каналов...?
Толку неможеа близу да стават некој поасален канал. Ај што даваат филмови/серии од 70-те и 60-те, туку и целата програма е сихронизирана на Чешки јазик (?).

Зар некој го следи каналов...?

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Дојде нов месец помина годишнината на близоооооооо дали некој знае што планираат понатаму, мислам на нови канали побрз интернет, пониски цени и итн. Одамна нема некој нов пакет на услуги од нивна страна ако некој нешто знае нека пише. Беше во најава нов филмски пакет од тоа изгледа ништо.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Сега прочитав во коментар на фб, дека близу најавува како што се шушкаше во темава нов филмски канал, и тоа го најавуваат дека ќе биде во ХД.

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
me interesira dali blizoo imaat resiveri so hdmi priklucok zatoa sto jas imam resiver samo so dva skarta i za kablovska obicnoto aj koj znae koj e poupaten neka mi kaze pa ako imaat da idam da baram takov resiver zatoa sto na lcd-tv imam takov priklucok pozz

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
me interesira dali blizoo imaat resiveri so hdmi priklucok zatoa sto jas imam resiver samo so dva skarta i za kablovska obicnoto aj koj znae koj e poupaten neka mi kaze pa ako imaat da idam da baram takov resiver zatoa sto na lcd-tv imam takov priklucok pozz
Имаат.
ADB 2840C

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Сега прочитав во коментар на фб, дека близу најавува како што се шушкаше во темава нов филмски канал, и тоа го најавуваат дека ќе биде во ХД.
Мислам дека ќе биде cinestar зошто денеска пуштиле и нови два канали кои се во ХД а и имаат многу подобри филмови одколу другите канали што ги имаат.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Мислам дека ќе биде cinestar зошто денеска пуштиле и нови два канали кои се во ХД а и имаат многу подобри филмови одколу другите канали што ги имаат.
Ако бидат нека бидат барем со превод на македонски.
Ама јас сакам да биде AXN и новиот AXN Spin. Двата се со превод на македонски. Но не се бунам за било кој канал што не е FTA од србија, бугарија, турција, за браќата и сл.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.032
Поени од реакции
8.352
Овие новиве Cinestar Premiere ќе се на претплата ? Пошо гледам малку и понови филмови даваат ,не се до толку постари.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Се мислат во кој пакет да ги опнат за поголем помфрит, штета што нема повеке кабловски оператори гледам и кја останатите ништо не се случува ни нови пакети ниту нови тв канали ниту пак поевтини услуги.За cine star premiere не ми се верува ама дека ке го пуштат KLASIK TV сум 99,9% убеден.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
А видовте дека дискавери се исклучени од аналогната?? Како причина се наведува неможноста да стават преводи :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: лопови ММЕ нивна

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.638
Сега приметив на Viasat History во преводите додале DVB [mkd] . Ама моментало нема превод на документарниве што идат на каналов...Ќе видам овие денови дали навистина ставиле мак. превод, или како за украс да им стои тоа :D

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Сега приметив на Viasat History во преводите додале DVB [mkd] . Ама моментало нема превод на документарниве што идат на каналов...Ќе видам овие денови дали навистина ставиле мак. превод, или како за украс да им стои тоа :D
Чим ставиле, значи планираат да воведат. Иначе овие канали изгледа се „спонзорирани“ околу преводот од страна на blizoo, бидејќи сите останати преведени канали се „спонзорирани“ од boomtv.
ps: ова е одлична вест, уште да направат и на FOX, FOX life, Nat Geo channel, MTV Adria, и да додадат некои други канали што се исто така со превод (од типот на 24Kitchen, E! Entertainment, Cinestar TV, Cinestar Action, History channel, Da Vinci learning, AXN, AXN Spin (каналот е достапен веќе скоро пола година и тоа е со превод, но никој не го нуди освен јас, но без превод на сајтот).

Kajgana Shop

На врв Bottom