A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.638
Нема да ја вратат Fox crime... Станува збор за канали од повисок квалитет во стилот на тринг само со превод разбирлив за нашето подрачје. Значи ќе има канали со квалитетни филмови и понови.
Темава ја читаат помалку од 7 луѓе ,така да слободно кажи за кој канали станува збор
И онака си скриен под никот "Кобрата", па нема да дознаат од Близу кој си... Кажи ги каналите :pipi:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Нема да ја вратат Fox crime... Станува збор за канали од повисок квалитет во стилот на тринг само со превод разбирлив за нашето подрачје. Значи ќе има канали со квалитетни филмови и понови.
kobrata не е кобра туку е лисица ,само не закачка ,не лаже и заебава бууууууууууу.

Дај кажи сеа штом знаеш.
+На кого ке ве продаваат сеа?Само да не е некој од македонија

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Во стилот на тринг се:
Англиските Sky Movies Premiere, Comedy, Sci-fi&horror, drama, action, family ...
Нордиски Viasat film, action, classic, drama... C More Emotion, kids, first, hits, series..
Германски и Италијански Sky пакет
Турски D-smart
Да не набројувам и да те држам за збор како рече "во стилот на тринг со превод разбирлив за наше подрачје". Е друже таков пакет од канали нема.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
HBO, Cinemax или Cinestar, тоа се најчестите фимски пакети што се даваат во понудите на операторите на Балканот, единствено може да изненадат со Filmbox, не е лошо да го појачаат и спортскиот пакет со некој пакет на спортски канали и да ја воведат 24 Вести иако е тв на конкуренцијата, се разбира тоа да биде за исти пари не да ги цепаат каналите по различни пакети со дополнително плакање.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
тоа ми е и мене, да не дрндаат ќе се доплаќа ова она, па маме му оние коперникус ли дм по дваесет канала се, знам дека кај нас има простоќа народ што радо би гледал тоа него хбо ама нека имаат малце осет.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Јас за нов пакет не им плаќам па кој сака канали нека бидат, ние имавме само интернет и аналогна ставено од нив и земавме дигитална само заради тие ППВ каналите филмски. Не поминаа 6месеци и ги исклучија, и сеа да им плаќам плус за друго нешто нема шанси.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.638
Па и ова преводов што го пуштиле не е асален... на некои документарни го има, на други го нема

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Дали близоо Македонија има некои допрни точки со близоооооо бг? Ако има видете каква разлика постои во цената на услугите кај нас и кај нив. За 1500 денари во нивната најдобра понуда имас 150 канали од кој 9 филмски ама не било кој туку најдобрите (хбо, синемакс 1 и 2 .....) плус сурфање до 150 мб и разговори до 1000 минути за дома и дел во странство зона 1, и плус 25 ХД канали и втор ресивер гратис без никакви дополнителни трошоци. Разликата е поприлична од нашиот и нивниот најдобар пакет. Можеби по нивниот роденден ке тргне на подобро за нас.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Па и ова преводов што го пуштиле не е асален... на некои документарни го има, на други го нема
Не е до blizoo, туку до самите канали. Тие емисии што се преведи се преведени и ги пуштаат, тоа што не стигнале, јбг, гледај го со друг превод (за жал).

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Скоро една година сум на Blizoo NET 20 пакетот (799 ден. / 24 месеци) и кога ми наместија нет, ми наместија и кабел за телевизија, демек бесплатно тоа. Колку што знам, тие се аналогни некои си 50-60 канали. Од Јуни (или Јули) почнаа да ми наплаќаат плус 50 денари (најверојатно за дигитализација). Од вчера имам и ТВ (DVB-T/DVB-C) па да прашам, имам некои плус програми, има ли нешто HD или само аналогниве се претворени во дигитални?

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Скоро една година сум на Blizoo NET 20 пакетот (799 ден. / 24 месеци) и кога ми наместија нет, ми наместија и кабел за телевизија, демек бесплатно тоа. Колку што знам, тие се аналогни некои си 50-60 канали. Од Јуни (или Јули) почнаа да ми наплаќаат плус 50 денари (најверојатно за дигитализација). Од вчера имам и ТВ (DVB-T/DVB-C) па да прашам, имам некои плус програми, има ли нешто HD или само аналогниве се претворени во дигитални?
www.blizoo.mk тука ги имаш сите информации што те интересираат. Иначе зависи каков пакет имаш такви канали добиваш. Има 14 HD канали со доплата од 199 денари или бесплатно во екстра и премиум пакетите. Разгледај на страната

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
www.blizoo.mk тука ги имаш сите информации што те интересираат. Иначе зависи каков пакет имаш такви канали добиваш. Има 14 HD канали со доплата од 199 денари или бесплатно во екстра и премиум пакетите. Разгледај на страната

Знам за ова, ме интересираше што е разликата од аналогните и дигиталните канали без да купам ресивер од кај нив. За што се тие додатни 50 денари...

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Знам за ова, ме интересираше што е разликата од аналогните и дигиталните канали без да купам ресивер од кај нив. За што се тие додатни 50 денари...
Тие се место да гледаш аналогна телевизија со низок квалитет добиваш дигитална телевизија т.е 50-тина канали со дигитален квалитет заедно со бесплатен дигитален приемник. Значи со тие 50 денари плус добиваш и бесплатен дигитален приемник на користење.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Тие се место да гледаш аналогна телевизија со низок квалитет добиваш дигитална телевизија т.е 50-тина канали со дигитален квалитет заедно со бесплатен дигитален приемник. Значи со тие 50 денари плус добиваш и бесплатен дигитален приемник на користење.

Не добив ништо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom