W
Werther
Гостин
Јас со еден другар во средно на 17 години (илегала) отидовме во Сенатор. Немавме пари да јадеме и со автобус дома да си одиме. Собравме 50 денари (тоа е минимално нели), нешто позајмивме.Така е. Пред два-три месеци бев во Фламенго во Гевгелија со еден пријател, хроничен коцкар. Носеше 1500 евра со него. Отидовме таму околу 2 после пладне, до 11 вечерта имаше 6500 евра, односно 5000 евра плус. Играше само рулет.
Заминавме од таму, и по две три недели повторно отиде, овој пат без мене. Го кренал рулетот на 20 000 евра, за потоа да ги изгуби сите, заедно со се профитот од првиот пат. Не можеш да ја надмудриш математиката долгорочно. Ако играта има маргина, и ако играш флет стејкс, нема бегање, ќе бидеш минус за таа маргина.
Друга работа е што овој ликот не ни играл флет стејкс, туку по најизвртената комарџиска логика го кревал влогот кога не му одело, демек сега мора да даде...
Игравме рулет. Мене ми беше првпат, и поим немав како и другарот играше. Ни даде 200 денари. Си ги земавме, јадевме по една баничка и јогуртче и дома си отидвме, среќни.