UEFA Лига на шампиони 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема врска дали ќе даеше. Чист пенал е, незнам зошто се буните.

Беше фаул, ама дали мораше пенал?
И сега на полувреме се гледа убаво дека Буфон сигурно ја фаќа, освен ако Рамос со супермен брзина не стигнеше пред него и го надскокаше.

Dobro sea, sudiite ne treba da sudat OCIGLEDEN faul ako topkata ne stiga do igracot, toa znaci deka mozea Ramos da go shamaraat i da go ishutiraat na zemja, zasto topkata ne stigase do nego, taa e logikata ...

Bolje kazete si paceraj od greska na Kielini, so koj pamet prai vakov faul ne mi e jasno, prv vpecatok dobiv deka nemase veze od penal ama posle snimkata :eek:, neznam so koj pamet so ogled na iskustvoto.

Тоа е проблемот. Никој не го „шамараше“ Рамос, имаше „спортски“ дуел во шеснаесетник.

Тоа е осетот, ако ги судат сите вакви мислам дека по 2-3 пенали ќе има по натпревар во просек.

И сега на полувреме се гледа убаво дека Буфон сигурно ја фаќа, освен ако Рамос со супермен брзина не стигнеше пред него и го надскокаше.

Зошто во глобала сите велите „не стига до топката, оти му судат пенал“ . Ако не стига до топката не значи дека можат него на грб да му се качат. Според мене чист пенал, а еве гледам и на OBN тој стручњакот шо ги коментира спорните ситуации рече дека било пенал.

Судијава во глобала е катастрофа. Сличен пенал им свирнаа на Милан против Ајакс и тогаш немаше некој кој рече дека било пенал.

Него батали тоа. Јуве игра добро, ама глупи се. Првиот гол не смееше да се случи. Како што оди од лани и оваа сезона, поарно во ЛШ со 1-0 предност за противникот да почнуваме, бидејќи и онака секогаш први примаме гол.

Немој само да ми речете дека не беше пенал ова за Реал. Дај бе не зезајте, што требаше и за муда да го потегне малку?
Судијава е УЖАС, ама дека имаше пенал - имаше. Крај краева, помошникот го досуди пеналов, иначе главниов ни ова немаше да го види, слепец!

Тоа е проблемот. Никој не го „шамараше“ Рамос, имаше „спортски“ дуел во шеснаесетник.

Тоа е осетот, ако ги судат сите вакви мислам дека по 2-3 пенали ќе има по натпревар во просек.
Пепе(Ла Лига) и Балотели(ЛШ со Ајакс) кога можеа овие да бидат пенали ова со Киелини и Рамос мораше да биде пенал.

Чист ко солза.

OК е имаше влечење, ама гледајте сега во второ полувреме дека при некој корнер или слободен удар за Јуве ќе има исто такво влечење од страна на некој играч на Реал, а судијата нема да се реши да покаже пенал. При секое нафрлување има вакви влечења и кај ќе се стигне ако се судат пенали? Ќе мора по неколку пенали на меч да има.

Ибра го направивте играчиште сега, а човекот даде 3 пати поефективен гол пред 5-6 дена во Француско првенство :pos:

Иначе, не е судијата крив, Киелини е глуп што гушка играч кој не може да стигне до топка.

И самиот Рамос се изненади од одлуката за пенал :D

Epa druze, toa e momentot, bese faul, a faul vo sesnaesterec e penal, nema veze toa dali topkata stiga ili ne do nego, muabetot mi e deka daleku e ova od neregularna situacija zasto fakt e deka imase ocigleden faul.
Ne postoi pravilo u fudbal koe veli deka ne treba da se sankcionira faul u sitaucija ako topkata nema sansa da dojde do fauliraniot igrac.

Mnogu glupa greska na Kielini, im pokloni gol na Real vo situacija koga bea dosta padnati u igra a Juve ja imase kontrolata na natprevarot.

Od koga sportski duel e ocigledno vlecenje od takov tip okolu vrat ? Vidi ja uste ednas snimkata, preocigleden totalno nepotreben prekrsok napraven od Kielini.
I greska si deka po 2-3 penali ke ima za vakvi kontakti zasto vakvi vlecenja ( gushkanja ) nema pri site korneri, ili istite se pravat apla neprimetno za dres i se obostrani, a ne vaka okolu vrat da go faka i da go butka na zemja, cist faul bese dzabe se debatira za toa, problemot gledam deka e toa sto topkata ne stigala do Ramos, a za toa veke kazav sto mislam.

Пепе(Ла Лига) и Балотели(ЛШ со Ајакс) кога можеа овие да бидат пенали ова со Киелини и Рамос мораше да биде пенал.

Чист ко солза.

За Пепе не знам, не сум видел. А тоа за Милан беше смешка.

Чист ко солза.

Овие два што ги наброја цел фудбалски свет рече дека се пенали паднати од небото.

ех сеа секое влечење у 16 при нафрлена топка од прекина да се судеа пенали ке имаше доста пенали, ама ај да се разбие монотонија не само 1 ист тим да тепа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom