Gravity
Кога би требало да одберам едно зборче за филмов налик на цитатите од рецензии што ги користат некои филмови во своите трејлери тоа зборче би било или "stunning" или "breathtaking"
Супер филм што дефинитивно заслужува да остане во топ 100 на сите времиња на IMDb подолго време. Ќе се осмелам уште од сега да предвидам дека филмов ќе земе Оскар за најдобар филм, главна женска улога, специјални ефекти уште 2-3 минимум што значи дека најверојатно ќе биде филмот со најмногу Оскари од годинава, така да мора да се доживее филмов максимално. Ептен ми е криво што не го донесоа во 3Д бидејќи така ќе беше феноменално иксуство ама и вака вреди да се погледне. Далеку е филмов од перфектен, има свои flaws ама мене филмов ми остави голем впечаток.
Ако сакајте филм бујрум в кино имате голем избор на филмови Gravity, Prisoners, Captain Philips (од четврток па натаму), Rush, Despicable Me 2, филмови кои што сигурно ќе добијат номинации за Оскар така да вреди да се погледне било кој од филмовиве. Gravity го има и во Рамстор и во Милениум а и во Синеплекс така да е достапен за повеќето во Скопје
Се на се како комплетен пакет за мене лично Rush > Gravity ама сепак Gravity ќе биде еден од позаслужние победници за Оскар за најдобар филм во последниве години (според мене)
Годинава за филмови станува од добра подобра со некој изгледан филм.
Инаку во Синеплекс наскоро ќе го даваат
Слотер Ник за прецедник. Еден од ретките документарци што ќе ги изгледам, секоја им чест што го донеле. Ептен ме нервира тоа "Terrible series" во трејлерот ама сепак ќе си го испоштувам ликот со кој што 99% од форумов израсна
Не ќе биде лошо и некои врски да фатат и да го донесат Роб Стјуарт за премиерата
tl;dr: Изгледајте го Gravity и Ник Слотер > everyone else