Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Еее пријателе ние веќе 5 години плаќаме карти секоја утакмица.....
Мислиш нас не не тресат во Борис ? Прошла утакмица и за кур ме фаќа, све да му ебам педерско.
Заставите си ги вративте од тој воџата што дезертираше ?

Последниве два натпревари исто,и кога ќе му преречеш уште те гледа онаков навреден.Едниот зема и да се расправа.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Еее пријателе ние веќе 5 години плаќаме карти секоја утакмица.....
Мислиш нас не не тресат во Борис ? Прошла утакмица и за кур ме фаќа, све да му ебам педерско.
Заставите си ги вративте од тој воџата што дезертираше ?
Брат ти се фати за најбаналната работа, финта е што обезбедувањето ти се качува на коп со полиција те изведуваат надвор и идеш у станица да преспиеш за глупости. Плус голем дел од луѓето премногу озбилно го сфатија дезертерството на воџата и се дистанцираа од групата надевајќи дека ќе се среди и групата пак ќе биде озбилно водена.

Јас лично кога ќе се качам на трибина сакам да видам пун Запад и сите да навиваат, а не тие ветераните што се во први редови потпрени на шипка позираат и чекаат од овие помладите навивачи да се прави атмосфера. Плус голем фактор играат песните... едноставно лошиот избор на песни и досадното повторување на песните цела 1/4 на некој му оди на нерви :icon_lol:

Ќе дојде Мзт или Работнички ќе врие трибината, тоа а брат македонски менталитет. Се иде на трибина заради противникот...

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Гледа гу на ТВ, не успеја да дојду у сали али ипак... Па детски проблеми сс тим. И против Струмицу и сга, иста прича, контролираш меч, водиш, и на крај све у воду. Надам се дека некој ќе му каже на Врањеша дека не смее кд направимо малу разлику да шутира од трибине ебате! Што е проблем сс руководство?! Такој беше проблем и сс Костоскога, а дојде некој посаглам играч, они му одвржев руке скроз! Не бива такој. Проблем беше и што Мандиќ немаше свој дн, друго ќе беше да се разиграше и он кд у второ Врањеш почна да се губи. У Мишковиќа имамо одлично појачање, измислен крилан за све што смо до сга имале у тим, борбен, одличан! Шарлија би требало да се разигра сс тек на време, исто како и Јанески. Ичера беше КАМЕН, море да ми извини камен што га вреѓам! Али он си има такви моменти на почетак на сезону, ќе биде корисан после, ќе видите. Маце мал не е стартан плеј, тој се види. Нема силу за цел меч. Бар за тој Ацо беше супер. Димчевски играше сс стра, и нормално, први минуте су му после повреду, ќе си биде и тој. Оној што га ја сакам е да се даде повише улога на Радуловиќа и да му се даде слобода малце, да видимо како ќе игра, боље он него капитен. Само ме стра да не овија нови засилувања почнев да си формирав свој некој клан у клуб па да се курчив као бољи од староседелци овдека, тимска хемија мора да е на високо ниво, не смее пречке да има у тим! Иначе добро, ја сам задовољан све до средину на 3\4 кд појде све надоле... ипак ни е само 2 меч, а искрено, овуј годину БИБЛ е појака лига и потежак формат, малце тешко ќе иде ама па много битно, барем у лигу да играмо океј. А да, клупа е тнка у пм, мора центар + едн крилан или 3-ка, македонче некое, не мора странац. Нека намалив плате на младинци и нека додадев још некое евро од управу, нема да ни шкоди :D

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Лани беше супер тим за run&gun кошарку,страшно пуно не вадесва second chance points сс скокови на Луковиќа,па и шутери од калибар на Костоскога,Димчевскога и Инграм,кои сипасва тројке од сви стране,што и да промашесва они,Урош само tip-in правеше.

Димчевски неможу да му замеру на човека,7 месеца баскет не е пипнаја после такву повреду којзнае сс какв стра игра само...

А играчи како Петровскога,Диневски,на Страшка син,Маневиќ,Димитар Илиевски,Марко Јовановски само Куманово може да има у тим,6 играча 1 минуту су сви заедно одиграле овуј сезону,а плате лапав,па боље доведи 2 квалитетни играча него овакви легачи кои само лапав си плату и седив си дома.Сеќам се лани Диневски му беше кажаја на Љубисава дека немогаја да иде у Кавалу имаја испит да спрема,кои смешке. :pos:

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Прва утакмица на Куманово што сум ја изгледал после финалето на купот со МЗТ и можам да кажам дека екипата што тогаш ја гледав на овој таканаречен клуб од таканаречената држава ќе го добиеше барем 15 разлика. Ве слушам имале црнци имале курци имале палци. Па овие копуци да отидат у Бондстил да играат против петорка маринци (избрани по случаен избор) ќе го јадат од шала. Незнам од што мака си ги трошите и оние малку пари што ги имате на партиципација во оваа кошаркарски безначајна Бугарско - Косовска лига? Па уште гледам еден куп народ се собрал дошол да гледа, ама што да види? Брука! Па волку публика нема на сите утакмици од пет кола во цела лига заедно колку кај вас што има. Лигата добива повеќе со вашето учество него вие! Сте искочиле неспремни со карикатура од екипа и им праите ќејфови на арнаутиве демек им давате меѓународен карактер па они искочиле на гостовање у странство па уште сликаат карти мислиш кој знае шо направиле гревовите:drk:. Со тие пари фрлени на патувања и разни други организациски трошоци на БИБЛ ќе си земевте 2-3 саглам играчи доволни за плејоф а многу веројатно со домашниот терен шо го имате и полуфинале. Подобро полуфинале/ финале со МЗТ/ Работнички или било кој друг македонски тим па да грми ко некогаш, него вака да ме нервирате по телевизии;) а тоа што ви прокиснува салата иде на душа на Градоначалникот од која год партија да е. Ако он не знае како да издејствува градежен материјал у ,,компензација'' незнам кој знае. И да Кожув ќе ги тепа овие ,,јакиве'' 20 разлика. Само што они имаат газда што има пари и се пали на кошарка па вложува, а вие немате ништо освен љубов кон клубот. Штета што од федерација го ебаа па му го препорачаа,, надежниот'' тренер ама тоа е за у друг фан клуб.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Прва утакмица на Куманово што сум ја изгледал после финалето на купот со МЗТ и можам да кажам дека екипата што тогаш ја гледав на овој таканаречен клуб од таканаречената држава ќе го добиеше барем 15 разлика. Ве слушам имале црнци имале курци имале палци. Па овие копуци да отидат у Бондстил да играат против петорка маринци (избрани по случаен избор) ќе го јадат од шала. Незнам од што мака си ги трошите и оние малку пари што ги имате на партиципација во оваа кошаркарски безначајна Бугарско - Косовска лига? Па уште гледам еден куп народ се собрал дошол да гледа, ама што да види? Брука! Па волку публика нема на сите утакмици од пет кола во цела лига заедно колку кај вас што има. Лигата добива повеќе со вашето учество него вие! Сте искочиле неспремни со карикатура од екипа и им праите ќејфови на арнаутиве демек им давате меѓународен карактер па они искочиле на гостовање у странство па уште сликаат карти мислиш кој знае шо направиле гревовите:drk:. Со тие пари фрлени на патувања и разни други организациски трошоци на БИБЛ ќе си земевте 2-3 саглам играчи доволни за плејоф а многу веројатно со домашниот терен шо го имате и полуфинале. Подобро полуфинале/ финале со МЗТ/ Работнички или било кој друг македонски тим па да грми ко некогаш, него вака да ме нервирате по телевизии;) а тоа што ви прокиснува салата иде на душа на Градоначалникот од која год партија да е. Ако он не знае како да издејствува градежен материјал у ,,компензација'' незнам кој знае. И да Кожув ќе ги тепа овие ,,јакиве'' 20 разлика. Само што они имаат газда што има пари и се пали на кошарка па вложува, а вие немате ништо освен љубов кон клубот. Штета што од федерација го ебаа па му го препорачаа,, надежниот'' тренер ама тоа е за у друг фан клуб.
Ако те нервираме по телевизии,не гледај бе братче што да ти кажам.:pos:
После таков припремен период никој не веруваше дека можемо да изгубимо од Приштину.
Па ми ги добисмо сви утакмице што ги играсмо,само изгубисмо од ваш државан проект на 1 посед топку,у егал завршницу.Ја још увек верују дека беше тој само лош дн против Приштину,па од овија странци кој е играја пред 4-5000 публику?Никој.Бесва под притисак људи.

Да не ти е криво што ние против секакви екипи имаме по 4000 минум гледачи во работен ден,а вие против еден Будуќност едвај 3000 и тоа пола со гратиси од ЕВН,МЕПСО и Т-Хоум.

Еве гледам сега Струмица го победи Фени,а Фени има сосема респектабилен тим сезонава,значи ние супер сме одиграле на првото гостување во сезоната,лани едвај 1-2 победа имавме и тоа против тоа боранијата.

Утре со Вардар повторно ке има 5000 во сала,нешто за што вие и вашата провинција можете да сонувате.На така наречениот клуб,од така наречената селска провинција. :pos:

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Ако те нервираме по телевизии,не гледај бе братче што да ти кажам.:pos:
После таков припремен период никој не веруваше дека можемо да изгубимо од Приштину.
Па ми ги добисмо сви утакмице што ги играсмо,само изгубисмо од ваш државан проект на 1 посед топку,у егал завршницу.Ја још увек верују дека беше тој само лош дн против Приштину,па од овија странци кој е играја пред 4-5000 публику?Никој.Бесва под притисак људи.

Да не ти е криво што ние против секакви екипи имаме по 4000 минум гледачи во работен ден,а вие против еден Будуќност едвај 3000 и тоа пола со гратиси од ЕВН,МЕПСО и Т-Хоум.

Еве гледам сега Струмица го победи Фени,а Фени има сосема респектабилен тим сезонава,значи ние супер сме одиграле на првото гостување во сезоната,лани едвај 1-2 победа имавме и тоа против тоа боранијата.

Утре со Вардар повторно ке има 5000 во сала,нешто за што вие и вашата провинција можете да сонувате.На така наречениот клуб,од така наречената селска провинција. :pos:

Мр. Комплекс те молам олади :D
Ти ако знаеш што зборуваш јас куров си го сечам :D
Све све, ама болдираново не ти требаше........ :tapp: :tapp:

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Има кумановци у гранит што работат,им даваат карти секој пат за џабе да идат по утакмици,не ми кажувај жити се.Можам тогаш да замислам како е со појаките спонзори...не ме јеби,си живиш у некој свој филм,биди реален ебате. :D

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Има кумановци у гранит што работат,им даваат карти секој пат за џабе да идат по утакмици,не ми кажувај жити се.Можам тогаш да замислам како е со појаките спонзори...не ме јеби,си живиш у некој свој филм,биди реален ебате. :D

Дечко МЗТ недава на навивачите гратис карти а не па на фирми.. Немој да збориш глупости, не сме ние Металург, Мично дава по 2000-3000 сезонски на неговите работници.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Што ке се објаснувам со тебе,незнаеш кај тераш,ја ти давам факти,пошто имам пријател на кој му имаат нудено карти,ти ми мешаш баби и жаби ми спомнуваш Минчо,што ке се расправам со тебе...џабе е.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
84
Поени од реакции
15
Decko aj moluti se ne tresi gluposti za metalurg ja rabotu u tjbklub I znam kako e, igraci sto igrav I treneri I medicinskiblica zimav po 3 gratis karte a sve drugo se plakja moze ti e krivo sto za metalurg karta e 200/300 den I sala e full a vi davate dve karte za 50den I edvaj 3000 se soberete pozz I dr put ne kenjaj mnogo za metalurg I bilo koj dr klub za toj sto samo vi ste proekt na vladu a svi drugi se finansirav koj kako stigne

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Да, а Циц и градски фирме на Цица не давав карте гратис да се пуни сала. Пола сала у Куманово иде по партиску директиву с’с гратис карте освен тија будале мал процент што плаќав и се изгорив на врата.

Да, тачно е тој дека МЗТ е партиски проект на Вмро и свака будала га знае е тој, ама ти се понашаш како Куманово да не е партиски проект на општину. Од прв до послеѓан у клуб су партиски људи блиски до Цица и сви спонзори су фирме блиски до Сдсм. Затоа у салу нема ни 5% гласачи на Вмро и Циц им трзаше тија стари знамиња на навивачи тамо како “вмровски“.

Не мора да се служимо с’с ниски страсти к’д не гледамо у свој двор. Спорт у Македонију е строго партизиран и која партија или градоначалник е на власт т’ј га финансира клуб. Па како би врбувале гласачи они и би се промовирале. Све док не си дојдев приватни газде и спонзори не бива спорт у Македонију. Овој не е љубав спрема спорт и клубови, него веќ собирање партиски поени од сви партије.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Decko aj moluti se ne tresi gluposti za metalurg ja rabotu u tjbklub I znam kako e, igraci sto igrav I treneri I medicinskiblica zimav po 3 gratis karte a sve drugo se plakja moze ti e krivo sto za metalurg karta e 200/300 den I sala e full a vi davate dve karte za 50den I edvaj 3000 se soberete pozz I dr put ne kenjaj mnogo za metalurg I bilo koj dr klub za toj sto samo vi ste proekt na vladu a svi drugi se finansirav koj kako stigne

Татко ми работи во Макстил и има сезонска за цела сезона во ЛШ и маички еден куп дома. Ама со сељаци од Куманово никогаш нема на крај да испаднеш.....
Сељаци што плаќаат карта по 30 денари или ич не ни плаќаат.
МЗТ кога се бореше за опстанок имаше полна сала, али вие тоа може да го сонувате. Исто може да го сонувате и тоа што ФА го има достигнато изминативе години. Ајт у пм сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom