Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
H

HoT IcE

Гостин
Коментар за екипу од прошлу сезону, и овуј сезону у само три букве.
Прошла сезона: meh.
Моментално: nah.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Kako sto vi kazav pred 6 saati , Prishtina e mn. jak tim , i ne trebase da skandirate recisi celo vreme anti-albanski .

Ne ste bile sami :icon_mrgr:

Не се толку јаки колку што нашите беа тапа. Куманово е 2 класи послаб тим од лани и плус комплетно нов тим којшто не е воигран воопшто со тренер којшто незнае ни самиот дали го бива или не.

Буквално со тие 4-5 Американци што ги имаат во тимот Приштина не победи. Тројцата Американци буквално ги дадоа 80% од кошевите за Приштина.

Никој не пеел цел натпревар анти албански песни. Се пееше 2-3 пати кога стана дилириум во сала, затоа што тие 20-30 Косовари дојдени со тимот опколени со 80 желки пробаа нешто да навиваат. Инаку цел натпревар никој не ги ни приметуваше. Вие не сте никаков фактор некој со вас да се замара. Секој доаѓа за Куманово да го гледа. Полиција имаше на секое ќоше. Можности за инциденти или напад на тие Косовари беше сведен на нула, а никој ниту сакаше да ги нападне, затоа што само штета ќе му носи на клубот да плаќа огромни казни. Локални Албанци од Куманово немаше во сала освен 4-5 што јас ги приметив по фаца, но стоеја на страна. Кога можеше Лирија жива глава да вади еднаш од сала со куп полиција немој да мислиш дека и тие Албанци би поминале поубаво да почнаа да галамат нешто. Никој не ги ни примети од 3,000 народ, туку јас ги видов пред сала кога купија карти( најверојатно овие) и по фаца.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Не се толку јаки колку што нашите беа тапа. Куманово е 2 класи послаб тим од лани и плус комплетно нов тим којшто не е воигран воопшто со тренер којшто незнае ни самиот дали го бива или не.

Буквално со тие 4-5 Американци што ги имаат во тимот Приштина не победи. Тројцата Американци буквално ги дадоа 80% од кошевите за Приштина.

Никој не пеел цел натпревар анти албански песни. Се пееше 2-3 пати кога стана дилириум во сала, затоа што тие 20-30 Косовари дојдени со тимот опколени со 80 желки пробаа нешто да навиваат. Инаку цел натпревар никој не ги ни приметуваше. Вие не сте никаков фактор некој со вас да се замара. Секој доаѓа за Куманово да го гледа. Полиција имаше на секое ќоше. Можности за инциденти или напад на тие Косовари беше сведен на нула, а никој ниту сакаше да ги нападне, затоа што само штета ќе му носи на клубот да плаќа огромни казни. Локални Албанци од Куманово немаше во сала освен 4-5 што јас ги приметив по фаца, но стоеја на страна. Кога можеше Лирија жива глава да вади еднаш од сала со куп полиција немој да мислиш дека и тие Албанци би поминале поубаво да почнаа да галамат нешто. Никој не ги ни примети од 3,000 народ, туку јас ги видов пред сала кога купија карти( најверојатно овие) и по фаца.

Znaci ti sega stvarno ke me lazis mene koga vidov se .

Navivackata grupa Plisat od Prishtina najprvo ke gostuvaa 200+ , no seto toa padna vo voda koga upravata na KK Kumanovo odbil da primi gostinski navivaci - NO REASON - za ovaa .

I vo salata imalo 200+ albanci sto gledale kosarkarski mec , za Kumani sto da se kaze , 2 trecini dobro kombinirani so anti-albanski skandiranja i tie umorni pesni , za 3 i 4 cetrvrtina igracite na Prishtina go napraia svoeto , mnogu gi potcenivte i na krajot zasluzeno izgubivte .

p.s. Gresis koga mislis deka samo amerikanicte igrale :

Blerim Mazreku 9 poeni , Alban Veseli 9 , Fisnik Rugova 12 , od amerikancite : Kendrick 21 , K'Zell 10 , Antabia 11 , Aurimas 6 .

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Znaci ti sega stvarno ke me lazis mene koga vidov se .

Navivackata grupa Plisat od Prishtina najprvo ke gostuvaa 200+ , no seto toa padna vo voda koga upravata na KK Kumanovo odbil da primi gostinski navivaci - NO REASON - za ovaa .

I vo salata imalo 200+ albanci sto gledale kosarkarski mec , za Kumani sto da se kaze , 2 trecini dobro kombinirani so anti-albanski skandiranja i tie umorni pesni , za 3 i 4 cetrvrtina igracite na Prishtina go napraia svoeto , mnogu gi potcenivte i na krajot zasluzeno izgubivte .

p.s. Gresis koga mislis deka samo amerikanicte igrale :

Blerim Mazreku 9 poeni , Alban Veseli 9 , Fisnik Rugova 12 , od amerikancite : Kendrick 21 , K'Zell 10 , Antabia 11 , Aurimas 6 .
Не си прави филмови жити се. Јас појма немам зошто тие од Приштина не гостувале, ниту ме интересира, но филмови дека имало 200 Албанци во сала продавај на друг. Ти беше таму или ти го пумпаа некои егото преку Фејсбук?

Во салата немаше преку 10 Албанци од Куманово. Тие 30 од Косово беа опколени со цел кордон полиција и 90% од времето не зуцнаа ни збор, а не дека некој и ќе ги тепал да навиваа. Ние тие детски болести и дивјаштво одамна го прележавме. Инциденти ниту некој сакал, ниту некој планирал. Во Косово сигурно ќе ги пречекаат со Абре Македонче, нели? Исто ќе биде и таму. Тимот на Приштина беше дочекан и испратен професионално без никакви проблеми.

Точно е тоа дека и други даваа кошеви од Приштина, но со претходно изградени акции од Американците. Тие ја завршуваа цела работа во тимот. Буквално со нив почнуваше и завршуваше нападот. Никој не ги потценил, туку Куманово оваа година очигледно е класа послаб тим од претходната и комплетно нов со нов тренер што најверојатно ќе им треба доста време да се вооиграат.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Мишковиќ,Вранеш,Хрватот,Младеновиќ и Димчевски се единствените кои ви имаат некакво кошаркашко знаење.

Па оној Јаневски е комплетна незналица,ниту кошаркашка техника,ниту интелегинција ,ниту брзина ниту атлетика.Нема еден аспект од кошарката во кој е барем просечен.Во одбрана не знае што прави како мува без глава е ,а во напад најчесто кампира на тројка и бара топка а не може бунар да погоди.Па тие неговите играња со грб накај противнички кош се сите фаули во напад , користи раме,раце уште со глава да земе да бутка му фали.Катастрофа од играч.

И тренер мора нов да земете зошто овој ви е очај.Па толку лошо поставува зона што они ви ја пробиваа со напади на обрач од бек без воопшто користење на блок,и ви зимаа офанзивни скокови на истата,работи кои во зона се недозволиви.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Не си прави филмови жити се. Јас појма немам зошто тие од Приштина не гостувале, ниту ме интересира, но филмови дека имало 200 Албанци во сала продавај на друг. Ти беше таму или ти го пумпаа некои егото преку Фејсбук?
Vasata uprava zarazi X pricni ne dozvolila da ima gostinski navivaci , a toa e jasno deka so toa postoi golem rizik da se jade kazna poradi mozni incidenti .

Ipak imalo i od Kosovo navivaci sto go sledile mecot ama ne navivale , a za tia 30-tina sto aludiras ne bile od KS :)

H

HoT IcE

Гостин
Ајде сга да ве прашам нешто? Боли ли ме мене кур колко косовари биле да навивав? Не.
Боли ли ме кур уопште за навивање на утакмицу? Не.
Дали е тема за навивање? Не.
Ајт.
Мишковиќ,Вранеш,Хрватот,Младеновиќ и Димчевски се единствените кои ви имаат некакво кошаркашко знаење.

Па оној Јаневски е комплетна незналица,ниту кошаркашка техника,ниту интелегинција ,ниту брзина ниту атлетика.Нема еден аспект од кошарката во кој е барем просечен.Во одбрана не знае што прави како мува без глава е ,а во напад најчесто кампира на тројка и бара топка а не може бунар да погоди.Па тие неговите играња со грб накај противнички кош се сите фаули во напад , користи раме,раце уште со глава да земе да бутка му фали.Катастрофа од играч.

И тренер мора нов да земете зошто овој ви е очај.Па толку лошо поставува зона што они ви ја пробиваа со напади на обрач од бек без воопшто користење на блок,и ви зимаа офанзивни скокови на истата,работи кои во зона се недозволиви.
Апсолутно се согласују сас тебе. Мислам дека генерално цел тим е послаб од лани, овај Мишковиќ и Врањеш ми изгледав како добри играчи, ама ако се запустив како Димчевскога по кафане, ништи од њима не бива. Едноставно, нема професионализам у Куманово, особено кд се работи за кошарку. Почни од салу, у услови како се игра лига на домашан терен па све остало.
А Димитријевски е добар трењер, за општински на гимназију, можда и на регионално ниво.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296

Општина Куманово е спонзор и сопственик на клуб, а нивна сметка е катастрофална оваа година. Не се мешам во политка зошто е тоа така, туку поента е дека генерално имаме многу послаб тим од претходната година, а плус и слабо воигран. Тренер катастрофа, еден куп промашени слободни фрлања, под кош ни ги собраа сите топки Американците.

Денес во сала беше и Костовски со девојка му( Кумановка). Сепак има преубави сеќавања со публиката од Куманово и атмосферата таму.
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 23:51 ---
Vasata uprava zarazi X pricni ne dozvolila da ima gostinski navivaci , a toa e jasno deka so toa postoi golem rizik da se jade kazna poradi mozni incidenti .

Ipak imalo i od Kosovo navivaci sto go sledile mecot ama ne navivale , a za tia 30-tina sto aludiras ne bile od KS :)
Јас ти кажав убаво дека појма немам зошто тие навивачи од Приштина не биле пуштени да дојдат во Куманово, но сигурно од оправдани причини. Факт е дека Приштина беше професионално пречекана и професионално испратена. Ни влакно не им фалеше. Тоа што имало скандирање ќе има и во Приштина исто. Така било и така ќе остане.

Тие 30 - 40 Албанци што беа во сала ( на крајот на источна трибина) дојдоа 5 минути по почетокот на натпреварот и беа изведени 5 минути пред крајот на натпреварот со огромна полициска придружба внатре и надвор од сала. На Кумани им е отчитана убава лекција од страна на управа во врска со инциденти, затоа што во последните 2 години миниум 10 пати клубот плати големи казни поради инциденти . Ти немаш претстава само колку полиција имаше надвор пред сала, а камоли некој да помисли инциденти да прави. Ќе убиеа душа во нив полицијата.

Факт е дека имаме многу слаб и невоигран тим оваа година.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Што е работава со Кумани ? 60-70 луѓе на трибина....
Заставите си ги вративте ?

Салава протекува од сите страни, како да играат надвор на игралиште некое.
Репресија од страна на ацаб, несогласувањата што ги имаше во групата плус ако се земе дека беше работен ден и плус им наплаќаат карта а ги претресуваат ко терористи си го прави своето. На Исток имаше повеќе Кумани отколку на Запад меѓу кои бев и јас. Можеби со тек на времето како ќе се одвива сезоната ќе се качи бројката вака ... слабо.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
@Drettica и остали...

Момци дај да не се заебавамо и да не си правимо алиби,па овј тим на Приштину наш тим од прошлу сезону би га згазија 20 разлика,такој да не су они јаки,него куде нас много ствари не штимав,а поготово скок.

Људи тренер мислу дека е најголем проблем у овј тим,тој га кажа још кд виде дека Димитриевиќ ке га води тим у наредну сезону.
Скок немамо никакав,ни под свој ни под противнички кош,такој да сас појаки клубови ке биде тешко нас,ако не скрпимо паре за још едно појачање под кош.
Друга работа,голема неодговорност у нашу игру,све се своди на шут за 3 поена,премного се солира,све се своди у игру 1 на 1,ајде Врањеш погаѓа,али нема никакву креативност или бар не гу прикажуе на терен.Мандиќ(7-ца) не знам на кое дроге е тј лик,па тј само шутира за тројку и све од неизградене позиције.У 4/4 свак напад га он завршуеше и свак му беше неуспешан и шут за тројку(погоди само 1 тројку од ќош).Хрват у одбрану беше катастрофалан,скок нема никакав,у напад "ни смрди, ни мерише" што се вика,али да кажемо солидан.Мишковиќ игра дечко рационално,од поле не шутира уопште вероватно нема добар шут,у скок добар,али е недовољно висок,погаѓа зицери,бори се дечко колко можеше.Фока се изгуби,безброј топке му зема онј црнац,и тој неколко напада по ред,у напад не одигра ништо,углавном потврди се оној,дека е он само играч за на клупу и за некои 10-15 минуте.Сас туј висину он не може да организира напад,тс ке има много проблеми и у продужетак на сезону.Димчевски делуе много незаинтересирано,али и повреда е оставила трагу куде њега и његова игра се своди само на шут за 3 поена и ништо више.Нема ги онија улази кои ги правеше прошлу сезону,а можда му и фали топли брат Костоски.Радуловиќ малко игра,изеде едну банану,али не можу ни да га пофалу нити да га критикују,едноставно прекратко игра.Јаневски одигра смешно,има споре кретње,неколко отворени шута не погоди за тројку,неколко пута кораци направи у одбрану ништо не одигра...
И па накрај најголема критика за тренера,Диме е изгубен у време и простор и не е он за тренера,али јебига партиски мора да се запосли и бидна прв тренер на тим.

Иначе тој не бесва навивачи од Косово него некои од Куманово,поедини ги и знам,такој да не изнасајте безвезе муабети.

Курчо-Костоски беше у салу сас понежну половину:D

У Суботу ни доваѓа Вардар Апаве,па у вторник па дома сас Крајову(Романија) у БИБЛ лигу.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Работа е што имамо исту игру од лани... мада сга е катастрофа зашто ги нема тија играчи. Значи Ацо зима топку води искача Урош на блок овј шутира од 10 метра тројку ако погоди супер ако не Урош гу собира и гу куца симпл ас дет. Или па некој алејуп за Уроша и давасмо поени. Плус скокови правесмо ... еднога центра имасмо ама вредеше за пола од нашу лигу.

Сга што правив.... Мандиќ и Врањеш шутирав од неизградени позицие.... промашуев под кош нема никој да собере топку. Ни у напад ни позади.... надрипуев не. ЕЈЈ факикинг Јанески игра центар... сс 2метра и антикошаркар.

Незнам како размислиев дали клуб ги е само за прање паре или стварно сакав да има спорт у Куманово. Неможу да разберу зашто играчи како Петровски,син на страшу,Станимировиќ,Диневски,Маневиќ и остала багра што дреме на клупу и мафта сс пешкири зимав по 600 евра просек. За тија паре можев да се доведев 2 играча што ќе умев да скакав баскет и да имав минутажу 15тина минута.

И сами видесте дека тија 2 амера тј плеј и тј центар сс тија руке огромни сами ни играва, тј плеј ги украде 10 топке док ги водесва и ни даде 12 поена како од шалу. Тј па сс тија руке 20 поена од одбојку... нема кој да рипке да га блокира.

А и тренер што да се каже аматер. Сигурна на тајмаут ги е викаја клајте повеќе кошој 7-8 напада по ред немогасмо поен да дадемо. Сирот ни вика тајм аут ни ништо нити па смени нешто.... мења играчи само заради лични грешке. Пушта га оној дрво Станимировиќа а па Радуловиќа га вади после прву грешку.....

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Не си у право,мислу до негде си и у право,али не се слажам около тој дека све зависеше од Курчу и Уроша.Имасмо игру,имасмо акције за Уроша,алеј-уп е изиграна акција,не можеш да кажеш дека е сплет на околности.Користесмо га максималко Уроша и његове дугачке руке.Курчу ја не га сакаше за тој што превише шутира,али и знаеше одлично да пробие и врати повратан пас за Димчу или пак Ли-а(после кд дојде) или па да му спушти топку на Уроша да закуца.Овој денс што га виде ја е дивља кошарка,без ни едну смислену акцију.Па ако ми веруеш ја сам бољи играч тс баскеташ од на Страшка сина,Диневскога и тија слични,а још 600Е да зимав.......Боље давај ги 300Е,али нека седив дома,нека се водив као вработени у владу или нешто слично.И да Луковиќ е тренерчина у споредбу сас овуј пијаницу.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ја мислу да имамо еднога центра македонац што би играја 10мин би било подруго. Друго е кд имаш ротацију на центри а друго кд си принуден 4ка да ти игра центар. Ни Мишковиќ ни па гзле Јанески не су центри нити па до сга су се покажале дека можев да се снајдев там едноставно висина ги ебе. Супер беше сс Уроша .... мада мислу дека дечко ќе останеше ама незнам куде се сјеба работа и дали управа га поеба што не му понуди нов договор.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Репресија од страна на ацаб, несогласувањата што ги имаше во групата плус ако се земе дека беше работен ден и плус им наплаќаат карта а ги претресуваат ко терористи си го прави своето. На Исток имаше повеќе Кумани отколку на Запад меѓу кои бев и јас. Можеби со тек на времето како ќе се одвива сезоната ќе се качи бројката вака ... слабо.

Еее пријателе ние веќе 5 години плаќаме карти секоја утакмица.....
Мислиш нас не не тресат во Борис ? Прошла утакмица и за кур ме фаќа, све да му ебам педерско.
Заставите си ги вративте од тој воџата што дезертираше ?

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Сас овј тим реално,нема да имамо некое големе шансе за да играмо плеј оф овуј сезону,едноставно Лирија,Кожув,МЗТ су пред нас,а и од Фени и Работнички не сам сигуран дека смо појаки.Сас смену на тренера може ствар много да се поправи,али не знам да ли су наши спремни на такв потез.

Kajgana Shop

На врв Bottom