Барате некој закон?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дали за престанок на работен однос следува некој надоместок од бирото за вработување според стажот ... кој е тој закон?

Дали за престанок на работен однос следува некој надоместок од бирото за вработување според стажот ... кој е тој закон?
Види во закон за осигурување во случај на невработеност, има таму некои услови.

Вака сега. Јас не возам, сопругот вози. За некоја недела ќе имаме бебе. За време на возење бебето ќе биде кај мене во раце, на задното седиште. Немаме потреба од транспортер. Дали сепак мораме да имаме транспортер во автомобилот? Дали е казниво со закон ако го нема?

Btw, ова е транспортер:

images

Едно прашање имам, сакам да одам на Подгоричкиот маратон во Црна Гора , видов дека има организирано превоз од МК , е сега имам 17 години , дали ќе ми треба за вадење некаква дозвола , каде родителот ќе треба да се потпише ?

Дали некој може да ми каже дали јас како возач почетник имам дозвола да возам надвор од граници на Р.М. без присуство на искусен возач.. ?

Друштво, според кој Закон и кои членови конкретно, ЈСП мора да постави повеќе јазичен дисплеј на своите автобуси? Искрено премногу ме иритира кога на 2ка или 9ка гледам покрај македонски и друг јазик.

Знае некој кој е законскиот рок за електронско пријавување за работа на државен празник,колку дена унапред да се пријави?

Знае некој кој е законскиот рок за електронско пријавување за работа на државен празник,колку дена унапред да се пријави?
Од Законот за работните односи:
„... работодавачот е должен за секое воведување на работа на државен празник претходно писмено да го извести подрачниот државен инспектор на трудот.“
Никаде во Законот за работните односи и други закони не сретнав во кој рок треба да се поднесе пријавата!

„... работодавачот е должен за секое воведување на работа на државен празник претходно писмено да го извести подрачниот државен инспектор на трудот.“
Никаде во Законот за работните односи и други закони не сретнав во кој рок треба да се поднесе пријавата!

и јас не сретнав затоа,сеа има електронско пријавување и пишуваше као да не го пречекорува законскиот рок во упатството.А тој законски рок нигде не го пишува.
Фала :)

а дали може физичко лице да провери дали работодавачот пријавил работа на државен празник?

Здраво, може ли некој да ми каже дали постое 9-ти час прекувремен да може да сум вработен во една фирма 8 часа и плус прекувремено да си плаќам 9-ти. Дали такво нешто постое...

Според законот за здруженија, организации и фондации финансиските средства се користат за осварување на претходно прикажаните цели.

Неможев да најдам, дали од готовината која ја поседува фондацијата се исплатуваат платите на вработените, одборот, директорите, членовите, основачите итн?

Вака сега. Јас не возам, сопругот вози. За некоја недела ќе имаме бебе. За време на возење бебето ќе биде кај мене во раце, на задното седиште. Немаме потреба од транспортер. Дали сепак мораме да имаме транспортер во автомобилот? Дали е казниво со закон ако го нема?

Btw, ова е транспортер:

images
Не бре, не заебавај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom