The Mentalist

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Интересно епизодиче. Се сретнаа 3-ца, кои се поврзани со колегава од форумов:D
Најноа нешто на средина на епизодата, и видоа што е на крајот од истата.

Ако си одат ВП и ВР, само смрт оправдувам, друго ништо.
Мора малце жар да се внесе.

Интересно епизодиче. Се сретнаа 3-ца, кои се поврзани со колегава од форумов:D
Најноа нешто на средина на епизодата, и видоа што е на крајот од истата.

Ако си одат ВП и ВР, само смрт оправдувам, друго ништо.
Мора малце жар да се внесе.

Па ваљда ќе заврши оваа сезона, со овој интензитет што почна. Нема потреба да го развлечуваат повеќе сезони, ќе ја уништат приказната.
Добра беше епизодата, интересно. Според мене не е ни еден од 3цата во собата, ми изгледаше повеќе дека работат за Ред Џон по разговорот откако излезе од просторијата. Овој што ја посети Лизбон изгледа сомнително но ми изгледа дека затоа и е направена сцената, да изгледа сомнителен.

Just a theory :)

Сè си мислам дека овој лик ќе испадне на крајот Ред Џон:

efqr.png

Бруно Хелер уште во почетните сезони изјавуваше во интервјуа дека веќе сме го виделе Ред Џон, но тој е како Waldo скриен во позадина, никогаш не истакнувајќи се, но секогаш во центарот на случувањата.

CBI Ron е точно таков лик, работи во CBI, се појавува на случаите и епизодите поврзани со Ред Џон, а негова единствена улога е да стои во позадина. Одговара на описот на Росалинд Харкер, носи ист прстен како Ред Џон...а во последната епизода се размина со Патрик чепкајки го телефонот, и по неколку седунди Ред Џон му се јави на Патрик.

Е сега моментот кога Ред Џон го црта смајлито на лицето на Лизбон продуцентите го ставиле во ист момент додека се случува муабетот по телефон, но сето тоа можело да се случи пред тоа, а Ред Џон ака CBI Рон да стигне во CBI и да му се јави на Патрик :)

Ако Рон не е Ред Џон, СИГУРНО работи за него! :)

Интересна работа, 2ра епизода по ред се појавува Рон. Хмммм... :sneaky:

Бертрам не е, прилично сум сигурен. Шерифот ми нема фаца за Џонија. Тој буцкото има шанси, ама не толку.

Бертрам не е, прилично сум сигурен. Шерифот ми нема фаца за Џонија. Тој буцкото има шанси, ама не толку.

Да бе што не мислиш нас? Демек тебе ќе ти веруваме ало!

Прашањето е кој од четворицата колеги на Џејн е соработник на Ред Џон и тапкарош?

1.Чо
2.Ван Пелт
3.Ригзби
4.Лисбон

Знам дека никаде не се спомна дека е некој соработник, ама имам чуство дека некој сигурно ќе биде.
Се двоумам помеѓу Ван Пелт и Ригзби.

Ај ја мојава теорија да ви ја кажам. :)
Мислам дека РЏ е Брет Стајлс. Ви текнува дека во некоја од претходните сезони додека беше во притвор воспостави контакт со Ван Пелт, која мислам дека е негов соработник и тогаш ја придоби. А и некако најмоќен ми е од сите ама тоа не мора да е нешто релевантно.

Човекот што ги хранеше птиците во парк додека разговараа Лизбон и Џејн. Вајда тој ќе да е Ред Џон. Имаше и доста интересен прстен:unsure:

Човекот што ги хранеше птиците во парк додека разговараа Лизбон и Џејн. Вајда тој ќе да е Ред Џон. Имаше и доста интересен прстен:unsure:

Имаше нешто creepy во врска со тоа :cautious:

Можно е да има нешто во фобиите кои ги спомна др. Милер во врска со Ред Џон. Таа рече дека има акрофобија (страв од висина) и можеби уште некаков страв, а тоа би можело да биде фобија од гулаби (птици). Птици имаше и во куќата каде што Ред Џон ја фати Лизбон, а самиот Патрик рече дека можеби нешто го исплашило, па не бил во можност да ја изведе својата вообичаена рутина. Можно е Ред Џон да се исплашил од птиците!

Можеби и Патрик помисли на таквата можност кога правеше муабет со Лизбон во паркот и гледаше во човекот кој ги хранеше птиците.

Овие тројцата шо беа у собата, никој од нив не е Ред Џон. Не верувам и дека работат за него, повеќе е дека просто се дел од службата и тоа им е муабетот што можат да го водат за така голем случај.

Мене сепак најмногу ми е логично да е вака: оној кон кого води се е старчето од Вижуалајз, и затоа ние го исклучуваме од можност дека е уствари Ред Џон. But what if ... the simplest answer is well, the correct one? :)

@Red John дај бе откриј се човеку, одма ти праќам палачинки ок? :X3:
Не се тројцата, а ваљда не е ни овој од Вижуалајз, кој останува... Киркланд (мада нели тој ја сликаше мапата) и Хафнер? :confused: Ајде више аман!

Палачинки you say ? А можда сите се Ред Џон, м ? Ред Џон не е еден човек, туку организација. ХА!

Тапа ќе биде ако искочи дека Ред Џон е организација.

Еве привју за новата епизода

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom