Kvalitetot e na nasa strana,mada tamu nikogas ne e lesno da e igra.Baska se napaluvaat na Dinamo ko mladi majmuni i igraat do daska.
Pasalic im e dobar i so Andrijasevic vo sredinata se najgolemi zakani.Mada i Dinamo e tuka dosta dobro pokrien so Brozovic,Clayton,Ademi ,Antolic....
Drugive bas i nesto ne mi fakaat oko. Crnceto im trca dosta okolu i brz e,ali nisto posebno.
Kalinic e dobar golman,no nema da brani mislam deka e povreden nesto. Maglica im e prv spic,a na nego mu treba 5 cisti sansi za 1 gol da dade.
Gruziecot lici na promasaj sega za sega i go nema nikade. Milic,Bencun, Basic, Susic, Andjelkovic, Jozinovic, Vrsajevic....itn. se e toa tezok prosek.Mada ima megu niv i nekolku dobri potencijali,ali sega za sega se samo toa. Se na se limitirana ekipa koja Tudor ja ima solidno postaveno i koja e dosta borbena i na toa se vadi vo mnogu situacii
Kaj nas Cop e vo golema serija....Ovaa sezona vo site natprevaruvanja ima 40 nastapi i 25 gola. Pozitivno iznenaduvanje ovaa sezona.Od nego ocekuvam edno golce,on sekogas im siba bar eden na svoite. Standard Soudani e druga najgolema zakana kon Hajduk,a prva spored objektivniot kvalitet. Iako mora da se kaze deka do sega ne se ima nesto mnogu iznaigrano protiv niv. Ako on i Fernandes resat da ne soliraat i igraat za ekiata i ako Ademi izleze na kraj so dvajcata nivni vo sredina nema problemi da imame.
Edinstveno sto me zagrizuva e odbranata.Dvajcata stoperi sto trebase da bidat prv par od slednata sezona (Taravel - golemi pari se poebani za nego i Addy) se povedija identicno.Dvajcata po 6 meseci out. Treba Simunic (veke dosta ostaren i usporen) i Simunovic (mlad i zelen i ne bas nekoj pregolem potencijal) treba da krpat bez zamena za niv. Na gol imame nov golman od Istra koj ne e nisto podobar od Zelenika.
Ima tuka potencijal za kiks i toa samo me zagrizuva.[DOUBLEPOST=1395314547][/DOUBLEPOST]Иначе до сега се најгласни гласините дека Мамиќ ќе си оди.
Самиот го најави тоа,мада на него не може баш многу да му се верува.
4 на бивши играчи се спомнуваат како ново можно водство,но чим во сите весници наеднаш излегуваат статии за тоа како било лоша идеја,дека на клубот му требало стабилност,луѓе што знаат како се води клуб (Мамиќевите кучки) бла бла бла....јасно е дека се спрема за напуштање.Само што не планира да го остави клубот туку така.[DOUBLEPOST=1395314622][/DOUBLEPOST]