mercedes C270 cdi

• Креатор на темата Креатор на темата montreux
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 август 2012
Мислења
19
Поени од реакции
0
oh mi treba pomos ako znae nekoj ..imam mercedes c270 CDI 2003 god i imam eden problem -koga naglo ke ja pritisnam gasta i koga brzinata ke stigne okolu 140-180 km i od ednas prestanuva da vlece kako turboto da otkazuva i pocnuva naglo da zastanuva i kolku i da davam gas ne odi i koga ke zastane celosno i ugasnuva i koga nanovo ke ja zapalam posle odi i ne znam sto moze da e ...fala

Блазе си ти. Камо јас да го имам и него и тој проблем .
--------
Инаку се знае,секој втор е мајстор по населбиве ама за таа кола
си има мајстор и кој си е стварно мајстор.

Блазе си ти. Камо јас да го имам и него и тој проблем .
--------
Инаку се знае,секој втор е мајстор по населбиве ама за таа кола
си има мајстор и кој си е стварно мајстор.

Другар не живееме у времиња коа ти си терал фичо..
Си ја проверил ли температурата при тие брзини? Можеби нешто прави колата да загрее и моторот сам да се изгасне, исто може и сензорот да е заебан па да ја гаси.. Провери ги светлата на инструмент таблата додека се случува ова дали има нешто невообичаено.. Дали се слуша некој звук на штракање кога се случува ова или нешто друго необично?

Другар не живееме у времиња коа ти си терал фичо..
Си ја проверил ли температурата при тие брзини? Можеби нешто прави колата да загрее и моторот сам да се изгасне, исто може и сензорот да е заебан па да ја гаси.. Провери ги светлата на инструмент таблата додека се случува ова дали има нешто невообичаено.. Дали се слуша некој звук на штракање кога се случува ова или нешто друго необично?

mi napisa problem so EPC i poseti rabotilnica :(

mi napisa problem so EPC i poseti rabotilnica :(

лоши вести..
EPC-Еlectronic Power Control... Нешто лошо се дешава со електрониката.. Да не е чипувано возилото, ремап или нешто слично? Според проблемов најчесто се дијагнозира дека колата има проблем со усисните вентили. Мој совет ти е да отидеш во овластен сервис на дијагностика бидеејќи сепак возилото ти е скапа играчка... А богами и проблемов..

Klasičen overboost ili underboost problem. ne znam kako e reguliran pritisokot vo turbinata i vario lopatkite,verovatno ima EM ventil za regulacija na pritisokot i VNT pecurka standardno kako i drugite vozila. Znaci mozni problemi:
- puknato ili zatnato vakuumsko cevče okolu turbinata
- rasipan em ventil ili VNT mehanizmot
- zaglaveni vario lopatki vo turboto i zatoa dovaga do over ili underboost
- vo najlos slucaj rasipano turbo ili puknat interkuler.

ДПФ филтерот ти е затнат или дизните преливаат.
У превод оди на мајстор, сам неможеш да го поправиш.

ДПФ филтерот ти е затнат или дизните преливаат.
У превод оди на мајстор, сам неможеш да го поправиш.
cdi od taa godina ako ne se lazam use nemaat dpf. A i da imaat nema vo rezerven program da go frli zaradi nego. 95% od slucaevite koga kolata ja frla vo rezerven program e kako posledica na nepravilna rabota na turboto.

Честитки, штотуку останавте без најмалце 300 евра. Ако го добивте и џек потот, таа сума можно е да се помножи со рандом број помеѓу 2 и 5.

- Електрониката на бошот
- Проблеми со дизните
- Секс со турбото

А можеби и сите три???

Честитки, штотуку останавте без најмалце 300 евра. Ако го добивте и џек потот, таа сума можно е да се помножи со рандом број помеѓу 2 и 5.

- Електрониката на бошот
- Проблеми со дизните
- Секс со турбото

А можеби и сите три???

Нели и ти Мерцедес имаше?Ее,ти без колку џекпотови си останал додека да го присредиш,и во некоја тема те имам читано кукаш ти трошел многу и не си го возел.Мерцедес е мерцедес.Барем не му се потсмевај на човекот,си има мака.
--- надополнето: 6 октомври 2013 во 22:13 ---
da ne ti e so bos pumpa?

CDI-COMON RAIL-Direct-Injection.

Нели и ти Мерцедес имаше?Ее,ти без колку џекпотови си останал додека да го присредиш,и во некоја тема те имам читано кукаш ти трошел многу и не си го возел.Мерцедес е мерцедес.Барем не му се потсмевај на човекот,си има мака.
--- надополнето: 6 октомври 2013 во 22:13 ---

CDI-COMON RAIL-Direct-Injection.

ne razbiram mnogu po koli,ne znam sto e CDI, ama mojot mercedes vaka pravese, a problemot bese do bos pumpata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom