Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.401
10 души од моето друштво се in favor за сите права побарани од страна на хомосексуалците, но да ги наречам либерали, нема да сакаат очи да ми видат. Тешки националисти се, и ромите, и албанците и педофилите и зоофилите и неонацистите и наркоманите итн., итн. се живо и диво друго мразат. И нив ќе ги наречеш квази-либерали/лицемерни либерали затоа што не се совпаѓаат со твојата дефиниција за либералност? Човек не мора да биде либерал за подржи некоја група луѓе, дали заедничката нишка е етникум, идентитет, пол, сексуална ориентација ... што и да е.

Aко не сакаш да бидеш боен со четката хомофоб или дискриминатор, можеби и ти треба поумерено да ги изразуваш твоите ставови за хомосексуалците, како што бараш од Haly да биде поумерена во своите ставови кон ромите да не испадне некаков си фејк либерал (што мислам и не е титула која сама си ја припиша, туку ти и ја припиша).
Haly во првиот нејзин пост кажа дека и смета тоа што во Македонија либералите се бројат на прсти. Тоа, по моја проценка значеше дека и таа самата е либерал. После со репликите потврди дека претпоставката ми била точна. Така да, титулата либерал сама си ја даде, јас само и ја допрецизирав подгрупата. Ништо страшно, 90% припаѓаат на истата.

Мене не ми е гајле со која четка ќе бидам боен и сум комплетно свесен за тонот со кој ги изразувам ставовите. Пасусот на кој алудираш беше напишан само за да долови поента и да скрати идна непотребна дискусија.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Haly во првиот нејзин пост кажа дека и смета тоа што во Македонија либералите се бројат на прсти. Тоа, по моја проценка значеше дека и таа самата е либерал. После со репликите потврди дека претпоставката ми била точна. Така да, титулата либерал сама си ја даде, јас само и ја допрецизирав подгрупата. Ништо страшно, 90% припаѓаат на истата.

Мене не ми е гајле со која четка ќе бидам боен и сум комплетно свесен за тонот со кој ги изразувам ставовите. Пасусот на кој алудираш беше напишан само за да долови поента и да скрати идна непотребна дискусија.
Ако не нарекла така, тоа е друго. Сам да си претпоставуваш проценуваш врз основа на лични дефиниции - не. Ако сме за сериозна дискусија нели? Дали ги спомнала или не, воопшто не значи дека таа е либерал. Човек може да има одредени либерални погледи, и воопшто да не се асоцира себе си како либерал. Одредени е клучниот збор овде.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.362
Поени од реакции
26.401
Ако не нарекла така, тоа е друго. Сам да си претпоставуваш проценуваш врз основа на лични дефиниции - не. Ако сме за сериозна дискусија нели? Дали ги спомнала или не, воопшто не значи дека таа е либерал. Човек може да има одредени либерални погледи, и воопшто да не се асоцира себе си како либерал. Одредени е клучниот збор овде.

И многу ми пречи што овде либералните луѓе може да се избројат на прсти. Затоа на крај и заминав од Македонија и за среќа живеам во современа земја каде за жал луѓето се чудат на нашите
За либералите..Тоа не се луѓе кои поддржуваат се живо и диво, знаеш?

И ние имаме свои критериуми за добро и лошо, и расудуваме како и сите нормални луѓе на планетата земја.
Лични дефиниции, сам си проценувам, сериозна дискусија, не значи дека е либерал. :D Е и ова е уште една иритирачка карактеристика на мнозинството од хомосексуалците. Желба да го игнорираат очигледното и да се натегаат за работи што и од авион да ги гледаш се јасни. Зошто побогу, би инсистирала да и објаснам зошто е лицемерен либерал, ако воопшто не е либерал?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Лични дефиниции, сам си проценувам, сериозна дискусија, не значи дека е либерал. :D Е и ова е уште една иритирачка карактеристика на мнозинството од хомосексуалците. Желба да го игнорираат очигледното и да се натегаат за работи што и од авион да ги гледаш се јасни. Зошто побогу, би инсистирала да и објаснам зошто е лицемерен либерал, ако воопшто не е либерал?
дај бе не ми го замарај Шкорпион со виши проблеми. ова е тема за пешковците, не за либералите, па зато чекам одговор од него на мојот пост ЗА НЕГО. пази пост, не друго.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
olaf

Ајде, да не се осеќаш изоставено.

Многумина од овде ми вртеле муабети од типот - "Oд толку многу работи што си можел да бидеш во животот ти си одбрал да бидеш педер?". Некои такви фаци, као тебе друже. Истото можам да го кажам и за вашата група - од толку многу работи кои сте можеле да бидете, вие сте одбрале да бидете идиоти. Го задржувате тоа право да бидете што сакате, како и јас, нели? Гарантирано ви е со повелбата која толку ја искритикувавте низ темава и ти и остала компанија. Плукајте и понатаму, мене не ми пречи.

Ако мислиш дека овде сум за сериозно да наоѓам завршница на прашањето за хомосексуалците во МК многу си згрешил, и тропаш на погрешна врата. Ако тоа што моите фамилијарни динамики околу прашањето на хомосексуалност и каде јас стојам на тоа и каде тие стојат, не сум го споделил овде, ме прави дека ме снемало во муабетот и дека си погодил слаба точка, нека е така. На сите ни треба сон, па ако спиеш помирно со таа мисла во главата - слободно. Јас останувам на тоа дека не треба да те интересираат детали од нечиј приватен живот, во склоп на фамилија. А јас ако сакам, можам да кажам и што сум доручкувал денес, и колку пати сум дркал, и на што сум мислел додека сум дркал. Имам избор што сакам а што не сакам да споделам, нема ти да бираш за мене, звучиш постаро, така да би требало да ти биде тоа јасно до сега.

Јас воопшто немам проблем со мојот родов идентитет, си се осеќам како машко, одам како машко, се облекувам како машко, личам на машко во изглед. Има луѓе кои ме знаат надвор од форумот. За сите останати што не ме знаат сум замислен како буквално свашта - Од брадосан педер хипстер, или бодибилдер, до некој Боки 13ка лик. Пак ќе кажам ич не ми смета, баш ме фасцинира како според 100-1000 карактери напишана мисла некој вади секакви заклучоци за нечиј изглед, однесување, дневниот модус операнди. Можеш да си претпоставиш кој како се осеќа, но да знаеш со сигурност не. Јас ќе го земам тоа за себе "жена во душа" како дерогативен термин, ако сакаш. Но што збори тоа за тебе како машко, што го користиш спротивниот пол како мерка за нешто долно и одбивно. Ако нешто мразам повеќе од хомофоби тоа се мизогинисти. Ве асоцирам со миризбата од контејнер што излегува.

Споредувам облека бидејќи ти зема за облека да правиш споредби. Реално гледано, ако мноштвото мажи носат еден тип облека, ако нешто девиира надвор од тој колосек, не е нормално, барем аргументацијата ваша до сега била таа. Читни наназад, ќе видиш (ако имаш проблем со таа аргументација, не ми мрчи мене, туку тие кои ја употребиле, воедно твоиве колеги на темава). Така да, да, за мене е исто дали некој се шета по мантија, килт, или фустан. Ми прави нула разлика. Ако сум ги прифатил поповите, шкотите (јас се извинувам, последниот килт кој го видов го носеше Ирец, go figure ваљда работава, а?), или некој рандом трансексуалец/транвестит, што и да е. Да не треба и јас, кој не носи такви работи да ги осудувам? Ми спаѓа на исто рамниште да судам некој што носи розева облека, само затоа што "традиционално" тоа се смета за исклучиво женска боја. Да, до толку дебилно ми е. Јас, ако сакам, можам да облечам утре и танга ако сакам, па и фустан. Тоа нема да го промени фактот дека сум машко како што црнец кога би се обоил во бело не го прави белец. Се надевам ако не денес, некој друг ден ќе те стигне и таа логика. Бидејќи очајно ти фали.

Пенисов ме заболе што мислиш за тој на сликата, океј? Или било кој друг. Може од кур ќејф се облекол така да провоцира патетични изговори за машко како тебе. Со уште попатетични проценти цврстина на карактер, па реагираат на провокацијата и мрчат од дома или идат и му го пукаат носот (што е на некој начин автогол, бидејќи следуваат и казни за тоа). Бидејќи дозволени се ред други глупости, не гледам бариера за вакво нешто. А другите глупости само јас ги спомнувам по темиве, бидејќи на другите очигледно не им пречат. Зошто и да ви пречат? Како послушни лоботомирани овци сте проголтале се што ви се сервирало до сега. А ти, кога ќе поднесеш доказ црно на бело дека си некаков портпарол на природата, тогаш можеш да дрндаш што таа створла и кои правила ги крои. Дотогаш, само млатиш празна слама и не знаеш ништо за природата, инаку немаше да ја земеш како аргумент. И не збори за моето друштво кога не го знаеш. Од кај курац па ти знаеш со кого се дружам? Да, верувал или не, јас сум единствениот педер во друштво, а останатите знаат за мене и немаат ни најмал проблем во врска со тоа. Ако тебе ти ја ебе психата тоа, воопшто не е мој проблем, консултирај се со психијатар, реши си го. А за хомо сапиенс, имаш уште многу за еволуирање, и Комитава е далеку пред тебе на таа скала. Со ваков ментален склоп, и ќе останеш на таа бедна позиција.

Се надевам ти е доволно, зошто немам намера да ти реплицирам понатаму. Валцери во круг да вртам со некого само во живо, не вака во дискусија да мота на една, друга, трета, и пак да се врати на почетната мисла.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Шкорпион
охо, некој се изнервира, а?
прво и прво-точќно е дека секој си има право да бира шо сака да биде во животот. ете ти, мене ме споредуваш со идиот, така нека биде. прифаќам. и идиотите се луѓе (пошто секој си е будала на свој начин), ама подобро идиот него изрод и предмет на гадење во опшеството.
од далеку се чита во твоите постови дека тебе болната точка ти е фамилијата. многу е лесно да се заклучи за динамиката на прашањето за твојата хомосексуалност во твојата фамилија. доколку те прифатеа таков каков што си, ти одма овде ќе спукаше дека имаш и од нив поддршка, дека те поддржуваат во тоа што си решил да бидиш и такви ср.ња, што само би ми ја поткрепило тезата дека вакви изродски понашања кај човекот се јавуваат само во нездрава животна средина (најблиско опкружување), но не е така, а ти всушност, или се криеш моментално од твоите и трубиш само тука и немаш сила да се соочиш со нив по то прашање, или си отпишан во весник и исфлен како
некој партал, а остатокот од семејството те гледа како најголем шлајм и срам за нив, па се прават дека не те познаваат на улица.
ти до толку се изгуби во муабетов, шо почна од контекст да вади реченици на тој шо го цитира.
пр.Јас ќе го земам тоа за себе "жена во душа" како дерогативен термин, ако сакаш. Но што збори тоа за тебе како машко, што го користиш спротивниот пол како мерка за нешто долно и одбивно
јас овде го користам спротивниот пол да ти укажам на тоа ШТО НОРМАЛНА ЖЕНА сака (во случајов-мажи), а во никој случај за она што ТИ ВСУШНОСТ ГО ИМАШ КАКО МИСЛЕЊЕ ЗА ЖЕНИТЕ. крај краева, тебе не треба да ти биди навреда тоа што те споредувам со жена, пошто ТИ СИ ЖЕНА, ако не надворешно, внатрешно секако. плус и јас не сум некој си светец, па не ги сакам сите жени, особено не оние на кои им расти брада, каков шо си ти.
гледам дека во дел од постот ми посакуваш и моите деца еден ден да бидат ко тебе. е па да ти кажам. можат слободно да бидат, никој нема да им брани, ама не во мојата куќа и не со моето фамилијарно презиме. тие од мене ќе бидат исфлени како најголеми партали од куќата, без нималку да размислувам. можеби ќе ме боли, но уште повеќе ќе ме боли валкањето на угледот на претходните генерации, нешто слично како што ги боли/би ги болело и твоите со тебе како случај.
природата пешко е нешто што јас најдобро го разбирам, за разлика од тебе, бидејќи ти си нејзина грешка и нормално е да не ја разбираш. неморам јас да бидам нејзин портпарол, а и никаде то не го споменав, доволно е само да ги следиш нејзините закони, ќе видиш и сам. се што јас ти кажав во врска со природата е на место и НАУЧНО аргументирано. то шо ти си или многу млад, па не си стасан до тие лекции или едноставно не си доволно образован, то е твој проблем.
мојот степен на еволуција ми одговара каков што е, а ако ти си еволуирал на пшовисоко ниви и доколку ти и таквите болесници ко тебе се следна фаза во човечката еволуција, тогаш тешко на идните генерации. ако ништо друго, барем би се намалила светската популација, оти нели ЗАКОНОТ НА ПРИРОДАТА ВЕЛИ дека истополви организми неможат да зачнат нов живот. извини ако грешам, па вие пеерите сте нашле нов начин.
ми беше мило шо си напрајв тро муабет со тебе овие 2-3 дена и шо видов дел од твоите проблеми и размислувања. заклучокот ми е-дечко, оди сериозно разговарај со мама и тато, па ако не се пјаници и курви (пешковци гарант не се, оти да беа, ти немаше да се испилиш), ќе ти дадат убав совет или ќе те однесат на психијатар, па можеби и ќе ја надминеш оваа твоја болест.
поздрави си ги другарите од мене и уживај си со такви либерални луѓе, остај не нас затуцаниве. ти и дел од таквите ко тебе, продолжете да си ги барате правата и да бидите отфрелни од најблиските, а ако овде не успеете, можите комотно да зафатите до првата извитоперена западна земја, каде демократијата е на високо ниво, па таму убаво да си живеете.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
стасав и педер да ме вреѓа. идиот ќе му велиш на твоите дома, прки, пошто и јавно ги правиш идиоти со твоите ставови, јасно?
е па еве ти ја дефиницијата за демократија. демократијата ти е орудије кое му дава право на глас и на најголемата будала, а секој то мора да го слуша и да трпи.
опшеството е доведено на работ на пропаста, пеерче од таквите ко тебе, кои ПОДДРЖАНИ од странските месии (за таквите ко тебе) пиочнаа да си ги бараат правата, кои реално, не ги заслужуваат, пошто нашето опшество, какво што е поставено и сеуште некако функционира-реално не ги одобрува.
јас само се мислам, дали ако не беа тие странски невалдини или организации а човекови права, ти и таквите ко тебе, ке излезевте и јавно ќе ги баравте своите тн. права.

Се корегирам. Не си идиот. Само си неписмен, недоучен и затуцан - репрезентативен примерок на заблудената приучена и недоинформирана гоцева тераса чија најразвиена ментална вештина е податноста за тешење со теории на заговор. Дека толку збира... покомплицираните работи претекуваат.

Постов, исто така, потврдува и дека не разбираш што е демократија.

Како појаснување: Демократијата не е орудие, туку форма на владеење во едно општество. И, да, таа гарантира право на избор и слобода на изразување. Ти во својот пост ги негираш двете. Ако не ти се свиѓа демократијата, ако сакаш системот да забранува слободно изразување, ако ти пречи правото на личен избор, не се секирај, има уште понекоја земја што ќе те задоволи. Еве, на пример, можеш у Саудиска Арабија.

Иначе, не сум хомосексуалец. ...ама колку што глеам дека ти збира тоа лејката, не ни очекувам да можеш да поверуваш.

Кон оној најдебилниот дел со теориите на заговор:

СОРОС, УСАИД, СИДА и сличните се единствените институции кои во минативе 20 години вложиија катаљон пари во демократијата во МК. Ниту една македонска влада нема дадено ни денар за демократизација на системот, а уште помалку на граѓаните - пошто не се глупи да ги опаметуваат лејките ко тебе.

Со парите од чичко Сорос цела оваа генерација актуелни политички орангутани се ишколува, изнашета и ни се изнаеба ко да не виделе пичка/чмар. Од орангутаниве, највише соросови пари испотрошија баш овие копилињава што тековно незаситно го крадат и му ебат дете на народов. Тие се оние што преку таквите како тебе плукаат по инсистуциите на кои сеуште секојдневно им се клањаат и ги молат за уште пари.

Да не е тешко за разбирање?
--- надополнето: 2 октомври 2013 во 19:14 ---
Тука си грешка, демократијата ите како е продавница. Електоратот го купува она што сака да го купи и ако не сака да купи нешто некоја политичка опција тогаш нема да ја купи. Со тоа што нема да купи или одобри одредени политички солуции, така да ако мислеше на утпоија тогаш да тоа не е продавница секој си зема што сака и што му треба во утопијата додека во демократијата мнозинството кажува што и како.
Ти си грешка. Демократијата не е продавница каде ти можеш да си купиш каква политичка опција сакаш. Ти само можеш да гласаш. Остатокот се вика демократски систем.

Без оглед на исходот од изборите, демократијата гарантира право на личен избор и слобода на јавно изразување на своите граѓани.

Секој што пробува било како да ги оспори овие две работи нема појма што е демократија.

...и, нели, слободно може да се исели у Саудиарабија, Брунеи, Оман или Свазиленд. Мислам дека уште толку се.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Се корегирам. Не си идиот. Само си неписмен, недоучен и затуцан - репрезентативен примерок на заблудената приучена и недоинформирана гоцева тераса чија најразвиена ментална вештина е податноста за тешење со теории на заговор. Дека толку збира... покомплицираните работи претекуваат.

Како појаснување: Демократијата не е орудие, туку форма на владеење во едно општество. И, да, таа гарантира право на избор и слобода на изразување. Ти во својот пост ги негираш двете. Ако не ти се свиѓа демократијата, ако сакаш системот да забранува слободно изразување, ако ти пречи правото на личен избор, не се секирај, има уште понекоја земја што ќе те задоволи. Еве, на пример, можеш у Саудиска Арабија.

Иначе, не сум хомосексуалец. ...ама колку што глеам дека ти збира тоа лејката, не ни очекувам да можеш да поверуваш.

СОРОС, УСАИД, СИДА и сличните се единствените институции кои во минативе 20 години вложиија катаљон пари во демократијата во МК. Ниту една македонска влада нема дадено ни денар за демократизација на системот, а уште помалку на граѓаните - пошто не се глупи да ги опаметуваат лејките ко тебе.

Со парите од чичко Сорос цела оваа генерација актуелни политички орангутани се ишколува, изнашета и ни се изнаеба ко да не виделе пичка/чмар. Од орангутаниве, највише соросови пари испотрошија баш овие копилињава што тековно незаситно го крадат и му ебат дете на народов. Тие се оние што преку таквите како тебе плукаат по инсистуциите на кои сеуште секојдневно им се клањаат и ги молат за уште пари.

Ти си грешка. Демократијата не е продавница каде ти можеш да си купиш каква политичка опција сакаш. Ти само можеш да гласаш. Остатокот се вика демократски систем.

Без оглед на исходот од изборите, демократијата гарантира право на личен избор и слобода на јавно изразување на своите граѓани.

Секој што пробува било како да ги оспори овие две работи нема појма што е демократија.

...и, нели, слободно може да се исели у Саудиарабија, Брунеи, Оман или Свазиленд. Мислам дека уште толку се.
Машко ај кажи ми што значи зборот демократија вака разглоби го па да праиме муабет.
Е сега ме утепа нели сите немаат појма шо нема да се согласат со било каков став ,тие сите се заостанати пошто ете не сакаат да прифатат нешо или така наречено “ право“ што нема благе везе со човекови “ права “ за мене глупи се оние што мислат дека демократија е давање на привелегии според сексуален фетиш меѓутоа фаворизираат еден а други дискриминираат.Не во саудиска арабија во палестина би ги испратил тие таквите, па таму нека објаснуваат што е демократија а што е диктатура.
Гледаш во парламентарна демократија електоратот е тој што одлучува кој има какво право јас ти друг трет четврт ќе се бунат кај нивниот пратеник ќе лобираат ќе гласаат за политичка партија која што ќе брани педер бракови ќе прават протести пред влада и суд кога ќе пробаат да протнат таков закон да не набројувам, демократија е она што мнозинството ќе реши дека е дозволено секој има право да го изнесе своето мислење став и убедување и да се изрази слободно и да се обиде да влијае на одлуките на законодавниот дом, ако ти мислиш дека тоа не се демократски начини земи појас со бомби влези во собрание и само-разнеси се нај демократски во знак на протест.
Демократија е се додека некој не ми рече дека не смеам слободно да зборам против педер бракови, демократија е се додека сум индиферентен кон нив ама демократијата престанува кога педерите ќе побараат со закон да бидат заштитени дека несмееш да го наречеш педер и дека никој не смее да го избрка од работа пошо може да го тужи дека е педер, педерски е и што бараат со закон казните за напади врз педерите да бидат повисоки да не набројувам сето тоа е диктатура на малцинството врз мнозинството и педерски размислувања.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

На пример ако сакаш да му оспориш на некој противник на хомосексуалноста, и хомосексуалните заедници негово право на мислење и збор?

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830

ај вака ти ко попаметен и поначитан :unsure: од мене, дефнинирај ми демократија, пошто со овој пост, ти ми го спречуваш демократското право јас да си кажам шо имам против геј заедницата.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
па баш ќе те видев дали ако не беа тие странски организации, ти ќе се осмелеше да бараш некакви си пешковски права тука.
Ќе се осмелев, но не е тоа тема - мислам дека и немаш некоја претстава што подразбира општество доведено на раб на пропаст (при што нашето безмалку е), а уште помалку кој би бил (нај)одговорен за такво нешто.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
ај вака ти ко попаметен и поначитан :unsure: од мене, дефнинирај ми демократија, пошто со овој пост, ти ми го спречуваш демократското право јас да си кажам шо имам против геј заедницата.
Јас барам да почитувш право на избор.

Ти викаш, "ја имам "право на избор" да не почитувам право на избор."

Остај ти, него Лет3, ме чуди со дебилнава ментална гимнастика...

Чудесна е ова моја демократска земја.
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 00:24 ---
Машко ај кажи ми што значи зборот демократија вака разглоби го па да праиме муабет.
Е сега ме утепа нели сите немаат појма шо нема да се согласат со било каков став ,тие сите се заостанати пошто ете не сакаат да прифатат нешо или така наречено “ право“ што нема благе везе со човекови “ права “ за мене глупи се оние што мислат дека демократија е давање на привелегии според сексуален фетиш меѓутоа фаворизираат еден а други дискриминираат.Не во саудиска арабија во палестина би ги испратил тие таквите, па таму нека објаснуваат што е демократија а што е диктатура.
Гледаш во парламентарна демократија електоратот е тој што одлучува кој има какво право јас ти друг трет четврт ќе се бунат кај нивниот пратеник ќе лобираат ќе гласаат за политичка партија која што ќе брани педер бракови ќе прават протести пред влада и суд кога ќе пробаат да протнат таков закон да не набројувам, демократија е она што мнозинството ќе реши дека е дозволено секој има право да го изнесе своето мислење став и убедување и да се изрази слободно и да се обиде да влијае на одлуките на законодавниот дом, ако ти мислиш дека тоа не се демократски начини земи појас со бомби влези во собрание и само-разнеси се нај демократски во знак на протест.аво
Демократија е се додека некој не ми рече дека не смеам слободно да зборам против педер бракови, демократија е се додека сум индиферентен кон нив ама демократијата престанува кога педерите ќе побараат со закон да бидат заштитени дека несмееш да го наречеш педер и дека никој не смее да го избрка од работа пошо може да го тужи дека е педер, педерски е и што бараат со закон казните за напади врз педерите да бидат повисоки да не набројувам сето тоа е диктатура на малцинството врз мнозинството и педерски размислувања.
Нема сега да се образоваме тука, колега. Ако сакаш линк, побарај.

И ти си ми малку т'нок со концептиве.

„Право на избор“ не значи дека само ти имаш право на избор. Значи дека секој има право на избор.

Слобода на изразување, исто така, значи дека секој, па дури и педерите и лезбејките имаат право на изразување, без оглед колку тебе лично ти се гади и повраќа од нивниот израз или избор.

Кога ќе научиш да го почитуваш правото на ова или она кај другиот, само тогаш ќе бидеш демократ. Дотогаш си феудално заробен ум.

Од тебе, оваа лејкава погоре или од Лет3 не читам почитување на нечие право на избор или израз. Читам само непочит.

... ај сеа некој фраер нека проба да шпекулира што е тоа почит, па да се насмееме пред да почнеме да вадиме дефиниции.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас барам да почитувш право на избор.

Ти викаш, "ја имам "право на избор" да не почитувам право на избор."

Остај ти, него Лет3, ме чуди со дебилнава ментална гимнастика...

Чудесна е ова моја демократска земја.
аман бе животот ти помина во чудење

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom