Serie A 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Клипче
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои скудетото во сезоната 2013/14?

• Вкупно гласачи
    367
Статус
Затворена за нови мислења.
сега за сега во Рома не сум приметил а и нема некој испад од негова страна .. на мечот против Лацио дури го замоли Де Роси да го шутира пеналот:)

Moже се смирил сега, има голем авторитет над него, Тоти и Де Роси. Во Фиорентина прво Михајловиќ му даде преголема слобода па после и Делио Роси не успеа да го смири, проба со боксови едно време ама го избркаа од работа, јебига.

@Io Sono Interista чим сме толку големи местачи, што не ја спомна и 1999/00 сезоната кога на последниот дуел игравме на ваков терен против Реџина(А беше важен за титулата)...?
collina-perugia-juventus_580x324.jpg

О да, тогаш Јувентус не освоија титула... не е важна таа сезона:pipi:.

- Прво, држи фокус, не разводнувај. Зборуваме за титули што Јувентус ги освоил пред Интер. Кога сме кај ова, имаш малку чудни сфаќања. Ако не сте тепале 2-3 разлика не било местено. 1-0 е поштен резултат :) Ако не тепате секоја година значи пак не местите, во спротивно ќе тепате секоја година :)

Види, Јуве имаше (значи имаше, не викам ништо за сега) организиран систем на делегирање судии на нивни натпревари и на натпревари на конкурентите. За тоа го јадевте а не за рекла казала. Значи тие судии можат лесно да направат разлика од +10 бода, а за останатото Јувентус е доволно силен. Јувентус добиваше огромна помош со мали екипи, не од типот 50см офсајд па не видел судијата, него онака блам да пропаднеш во земја од срам. Остај ти децава што фаќаат јутјуб клипчиња и читаат состави на википедија. Прашај не нас што гризевме нокти секоја недела. Туку ај, морам да му одговорам на Бјанконеро да не се увреди. Во пауза, следи скрин шот:

Capture.PNG

Шо викаш за офсајдов, а? :love:

- Прво, држи фокус, не разводнувај. Зборуваме за титули што Јувентус ги освоил пред Интер. Кога сме кај ова, имаш малку чудни сфаќања. Ако не сте тепале 2-3 разлика не било местено. 1-0 е поштен резултат :) Ако не тепате секоја година значи пак не местите, во спротивно ќе тепате секоја година :)

Види, Јуве имаше (значи имаше, не викам ништо за сега) организиран систем на делегирање судии на нивни натпревари и на натпревари на конкурентите. За тоа го јадевте а не за рекла казала. Значи тие судии можат лесно да направат разлика од +10 бода, а за останатото Јувентус е доволно силен. Јувентус добиваше огромна помош со мали екипи, не од типот 50см офсајд па не видел судијата, него онака блам да пропаднеш во земја од срам. Остај ти децава што фаќаат јутјуб клипчиња и читаат состави на википедија. Прашај не нас што гризевме нокти секоја недела. Туку ај, морам да му одговорам на Бјанконеро да не се увреди. Во пауза, следи скрин шот:

Прегледај го приврзокот 73522

Шо викаш за офсајдов, а? :love:

Јас си стојам на тоа дека ако некогаш Интер е оштетен на сметка на Јуве тоа е 1998 година и тоа само поради мечот во Торино. Другиве 14-15 првенства ако некој бил оштетен од Јуве, тоа сигурно не бил Интер. Значи нема да се правдам, Јуве не местел, ти реков-ми рече. Дури и да се убил од местење деценија ипол, Интер е во долниот дел на листата на оштетени екипи од тоа местење.

Иначе што правиме со голов?:love:

Јас си стојам на тоа дека ако некогаш Интер е оштетен на сметка на Јуве тоа е 1998 година и тоа само поради мечот во Торино. Другиве 14-15 првенства ако некој бил оштетен од Јуве, тоа сигурно не бил Интер. Значи нема да се правдам, Јуве не местел, ти реков-ми рече. Дури и да се убил од местење деценија ипол, Интер е во долниот дел на листата на оштетени екипи од тоа местење.

Види го линискиот судија колку касни. :P

ПС. Колку очаен шут на Кордоба. :facepalm:

Остај го брат не можиш на Интераш да го убедиш секогаш интер кога имал неуспех Јувентус е крив, чекај сега уште малце ќе ти речи дека последниве две години дека со интер сме се бореле за титула, а уствари интер беше еднаш 7 , еднаш 9 место !

Еј, не р'чкај се, немој цел хајлајтс да ти пуштам од утакмицата со офсајдот па да видиш :pos:

Види, статистиката е многу егзактна дисциплина. Од 5 титули помеѓу 95-2003, Интер само еднаш не ви дишел во врат. Значи во 4 сме во трка, она што ти сакаш да го сведеш на една утакмица е чиста делузија, затоа што се работеше за континуирано помагање на Јувентус и одмагање на конкурентите. Се работеше за комплетен систем на кој беа сведоци сите фанови на Сериа А со години, а кога завршивте на суд истиот беше и докажан.

Јебига, што уопште се занимавам со скрин-шотови. Еве ти го хајлајтсот. Хинт: не е Јувентус-Интер.

Io Sono Interista ама не те разбирам бе човек. Во првиот пост што го пиша ми збориш како Јувентус во 90-те и почетокот на 2000 (Ти точно кажа до сезоната 2002/03) ги освоил скудетата на нечист начин. И сега во недостиг на аргументи ми поставуваш видео од сезоната 2004/2005 каде што Јувентус си ја одслужи казната за таа сезона и наредната... Освен спорниот момент помеѓу Интер - Јувентус во 1998 година, друг доказ немате (Наводното дрогирање на фудбалерите е одфрлено од ФИГЦ), и одма почнувате со плачењето. Немој да ми мешаш титулите земени во 90-те па се до 2003, со овие од 2004/2006 година. Тоа што сте се треселе, не е заради Јувентус, туку заради твојот тим што очигледно неможел да го направи финалниот удар за да дојде до скудетото.

Така е интераши,Хакан Шуќур,Емре и компанија му дишеа во врат на дрим тимот на Јувентус пред 2006.Којзнае да не биле тие судии можда Рекоба и Кордоба ќе земеле златни топки место Недвед и Канаваро.Гревни сте бе..:pos:

Еј, не р'чкај се, немој цел хајлајтс да ти пуштам од утакмицата со офсајдот па да видиш :pos:

Види, статистиката е многу егзактна дисциплина. Од 5 титули помеѓу 95-2003, Интер само еднаш не ви дишел во врат. Значи во 4 сме во трка, она што ти сакаш да го сведеш на една утакмица е чиста делузија, затоа што се работеше за континуирано помагање на Јувентус и одмагање на конкурентите. Се работеше за комплетен систем на кој беа сведоци сите фанови на Сериа А со години, а кога завршивте на суд истиот беше и докажан.

Јебига, што уопште се занимавам со скрин-шотови. Еве ти го хајлајтсот. Хинт: не е Јувентус-Интер.

Па 'офсајдов' не е суден офсајд туку фаул колку што видов.
Друга работа, од формирањето на ЛШ 1993 до 2006 година за 14 сезони Интер играл во истата само пет пати. Значи со исклучок на првите четири сезони каде Италија имале еден претставник, односно шампионот, другите 10 сезони имале 2 претставника четирипати и 4 претставника шест пати. Ова дојде со проширувањето на ЛШ. Според ова Интер не бил способен да заврши најпрво од 97 до 2000 во топ 2 а потоа од 2000 до 2006 во топ 4 (со исклучок на 5те сезони кога тоа им успеало). Е како сега Јуве е крив што Интер завршувал петти или шести? А да, сега ми текна, Јуве веројатно е крив што Интер испадна во квалификациско коло од факинг Хелсингборг.

Па 'офсајдов' не е суден офсајд туку фаул колку што видов.
Друга работа, од формирањето на ЛШ 1993 до 2006 година за 14 сезони Интер играл во истата само пет пати. Значи со исклучок на првите четири сезони каде Италија имале еден претставник, односно шампионот, другите 10 сезони имале 2 претставника четирипати и 4 претставника шест пати. Ова дојде со проширувањето на ЛШ. Според ова Интер не бил способен да заврши најпрво од 97 до 2000 во топ 2 а потоа од 2000 до 2006 во топ 4 (со исклучок на 5те сезони кога тоа им успеало). Е како сега Јуве е крив што Интер завршувал петти или шести? А да, сега ми текна, Јуве веројатно е крив што Интер испадна во квалификациско коло од факинг Хелсингборг.

Не врди брат да го трошиш мозокот, сега ќе ти пиши пост ти кажав каков, како интер ове две задни години се тркал со јувентус за скудето , а уствари разликата беше над 30 бода :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom