DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Pudge: Meat Hook now pulls the target to the initial hook position regardless of where Pudge is
Не бе не, не било bug, feature било. Така работело и во Дота кец. Жими куров.

Не знам кај имам прочитано или слушнато дека знаеле за багов само не се нафатиле и не сакале изгледа да го средат, наводно како интересно било. Сега очигледно одлучиле да го променат тоа, сигурно поттикнати од последниот International.

саме мене ли мио прави вака како лаг да има кога отварам шоп или некој херој како замаглени прво се сликичките од ајтемите па после 1 секунда се нормални?

саме мене ли мио прави вака како лаг да има кога отварам шоп или некој херој како замаглени прво се сликичките од ајтемите па после 1 секунда се нормални?

Секаде е така, од новиот апдејт е тоа.

terrorblade_hero_concept_art_by_gothicmalam91-d64qidt.jpg

Wraith King=Terrorblade :eek:

Пред некој ден исто еден дечко вака го играше Еarthshaker...исто како на видеово и јас се чудев :D

Пола БКБ за еден Гирокоптер ако некој е доволно глуп да ја проба стратегијава.
Нема да е така лесно... Овој уште на старт ги блока крипците и не им дозволува на противниците да фатат левели. Плус го имаат Axe кој не им дава да им се доближат на кула заради counter-helix, така да гиро нема ништо да фати, а нема шанси да ги тепа сите крипци со прв левел флек кенон.

^Тоа без проблем ќе го решам со Windrunner :)
Да да, ќе ти дозволи противничкиот тим да влезеш таму.
Плус сметај прв левел дека си, ќе треба 3-4 пати да пуштиш стрела, а за тоа време 10 пати ќе те згазат.

Да да, ќе ти дозволи противничкиот тим да влезеш таму.
Плус сметај прв левел дека си, ќе треба 3-4 пати да пуштиш стрела, а за тоа време 10 пати ќе те згазат.

Не. Зборувам кога ќе ми дојдат крипците на кула. Пуштам стрела и они по мене ке тргнат.. а на втората кула веќе ќе изгинат сите, евентуално трета :)
--- надополнето: 27 септември 2013 во 18:57 ---
P.S. Успат и јас ќе фармам кога пул ќе им направам на крипците.

Не. Зборувам кога ќе ми дојдат крипците на кула. Пуштам стрела и они по мене ке тргнат.. а на втората кула веќе ќе изгинат сите, евентуално трета :)
--- надополнето: 27 септември 2013 во 18:57 ---
P.S. Успат и јас ќе фармам кога пул ќе им направам на крипците.
Нема да тргнат сите по тебе, тоа е најголемиот проблем. А дури и да тргнат, сигурен си дека ќе изгинат сите кај втора кула ако противниците знаат да тргаат tower aggro?

Нема да тргнат сите по тебе, тоа е најголемиот проблем. А дури и да тргнат, сигурен си дека ќе изгинат сите кај втора кула ако противниците знаат да тргаат tower aggro?

Што има врска tower aggro со ситуацијава? :)
Зборот ми е кога ќе тргнат сите крипци по мене, ќе ги однесам на втора кула, која доколку првата не е уништена. нема ХП. Е сега ако во мејгу време успеат да ја уништат, продолжувам да ги носам крипците на 3та кула, така да и да изгубиме една кула, финтицата нема да им успее.

Што има врска tower aggro со ситуацијава? :)
Зборот ми е кога ќе тргнат сите крипци по мене, ќе ги однесам на втора кула, која доколку првата не е уништена. нема ХП. Е сега ако во мејгу време успеат да ја уништат, продолжувам да ги носам крипците на 3та кула, така да и да изгубиме една кула, финтицата нема да им успее.

Во 5та минута остануваш без кула, втора кула сигурно на некои 70-80% hp (ако не и помалку), едвај 10-15 last hits и тоа без другиот тим да инвестира многу (Axe кој цело време си фарма и ES кој единствен трпи - но сепак е support). Мислиш дека не им успеала „финтицата“, дури и да однесеш половина на трета кула и да направиш неколку пула?

Нема да е така лесно... Овој уште на старт ги блока крипците и не им дозволува на противниците да фатат левели. Плус го имаат Axe кој не им дава да им се доближат на кула заради counter-helix, така да гиро нема ништо да фати, а нема шанси да ги тепа сите крипци со прв левел флек кенон.

Како левел 1?
Double pull знаеш што е?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom