- Член од
- 7 мај 2013
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 387
Барај.
Ти кажав свое мислење, ти кажаа и другите, и општиот впечаток е дека скоро сите се со тој став.
Сега по ново пуштаат лелекање на оџата по 45 минути. Од 4 до кај 4:45. Ми оди базука да купам да ги гаѓам.
Ај ако е од една џамија ама 14 џамии можам да ги избројам и од сите наизменично се слуша лелекањето на оџите.![]()
Пост со 8 лајкови

Од 7-8те џамии околу Бит Пазар, само од една оџата има некаква врска со пеење. Сите други завиваат како гладни кучиња. Кога ќе викнат сите одеднаш во тој дел од Скопје, не да е акустично лудило, мислиш смак света дошол. Башка тоа што се работи за манифестирање „сила“ кон немухамеданското населени, туку во вакво каша-општество, се работи и за форма на заплашување. У комбинација со чудните типови со кратки панталони и долги бради кои се шетаат како да се у Исламска република Иран, секуларна Македонија има основано право за загриженост.
Allahu ajvar!
Во денешно време на секое минаре има по 5-6 звучници од по 1000 вати кои ствараат ненормално иритирачка галама која кога ќе ја чујам рано наутро во 4:00 часот,ми доаѓа да откопам тоа зољите па да гаѓам по тоа минарињата.
И тебе те најдов

Конечно ќе се сопре идиотштината со звучниците, и покажување сила со истото.
И за крај,најбисерко постот

фала му на бога што живеам во претежно македонско-турско мало па џамијате си е со нормален звук, дури иако блиску не се ни слуша од музиката од ресторанчето карши мене. Турците колку многу се разликуваат ( во последниве години од останатава албанско-ромско-торбешка-вахабистичка багра, дури самите се нервираат што ги ставаме во ист кош со нив