Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
О ти,не сум љоч,не се секирај.
Се додека завивањето и ракетите ќе ти бидат проблем,се повеќе ќе ги гледаш и слушаш.

Не заебавај, мене да ми пуштаат и рок музика на толку гласно у 5 сабајле пак ќе се бунам. Мене и на повеќето тука не им смета тоа што оџите пеат и повикуваат, фората е што е гласно кога не треба. Можеби на тебе, Дарди, некоја баба, некој чичко или бебе не му смета, ама постои голем број на луѓе па и муслимани кои им смета тоа. Не може цело време да браниш очигледни работи со ставот „тебе ти смета религијата а не што е гласно“, зашто не е така. Да кажам дека оџата од некое село или пак Тачи ми се сељаци, ти тоа ќе го сфатиш дека мислам дека сите Албанци се сељаци? Ако мислиш така, тогаш нема потреба да се збори повеќе.

Исламски пропис,кој важи 1400 години,и ќе важи до Судниот ден е повикот за молитва да биде со човечки глас,тоа што технологијата овозможила тој човечки глас да биде погласен,тоа не е наш проблем.

Па не е ваш проблем де.

Затоа ќе го решат оние другите, чиј проблем е:pipi:

Не заебавај, мене да ми пуштаат и рок музика на толку гласно у 5 сабајле пак ќе се бунам. Мене и на повеќето тука не им смета тоа што оџите пеат и повикуваат, фората е што е гласно кога не треба. Можеби на тебе, Дарди, некоја баба, некој чичко или бебе не му смета, ама постои голем број на луѓе па и муслимани кои им смета тоа. Не може цело време да браниш очигледни работи со ставот „тебе ти смета религијата а не што е гласно“, зашто не е така. Да кажам дека оџата од некое село или пак Тачи ми се сељаци, ти тоа ќе го сфатиш дека мислам дека сите Албанци се сељаци? Ако мислиш така, тогаш нема потреба да се збори повеќе.

Реков друже,добар процент не мисли како тебе.
Кога мнозинството ќе го има овој твој став,сами ќе намалиме :)

А не со тие куршуми.

Сите се со тој став.

Ама не ви одговара да го видите тоа.

Исламски пропис,кој важи 1400 години,и ќе важи до Судниот ден е повикот за молитва да биде со човечки глас,тоа што технологијата овозможила тој човечки глас да биде погласен,тоа не е наш проблем.

Може тебе не ти е проблем, ама на тие што им смета е нивен проблем. Не знам како не сфаќаш, религијата е дозволена за сите, но ако навлегува со сила во други домови а тоа не сакаат - тогаш е проблем. Глуп пример, али прв ми текнува сега. Замисли да ти ја прскаат куќата секој ден со осветена вода. Ако не веруваш во тоа ќе речеш дека е вода но пак ќе ти смета. Исто и е со луѓето на кои им смета гласниот звук на џамиите. За нив е само звук, но им смета.

А не со тие куршуми.

Сите се со тој став.

Ама не ви одговара да го видите тоа.

Да ти барам постови само низ темава или? :)
--- надополнето: 26 септември 2013 во 01:26 ---
Може тебе не ти е проблем, ама на тие што им смета е нивен проблем. Не знам како не сфаќаш, религијата е дозволена за сите, но ако навлегува со сила во други домови а тоа не сакаат - тогаш е проблем. Глуп пример, али прв ми текнува сега. Замисли да ти ја прскаат куќата секој ден со осветена вода. Ако не веруваш во тоа ќе речеш дека е вода но пак ќе ти смета. Исто и е со луѓето на кои им смета гласниот звук на џамиите. За нив е само звук, но им смета.

И сега ќе играме кој прв попушти? Не е тоа малце глупо? Ај ако не нека биде уште погласно па така најбоље ќе ги натерате луѓето да не им смета религијата. Не е логички.

И сега ќе играме кој прв попушти? Не е тоа малце глупо? Ај ако не нека биде уште погласно па така најбоље ќе ги натерате луѓето да не им смета религијата. Не е логички.

Малце е.
Ама како се понашате,така и ви се одразува.
Ова го говорам во глобала.

Дали истото важи и за тепаните деца, убиените деца, сквернавените и испокрадени цркви ?

Да ве оставиме да испоубиете, испотепате, испокрадете, уште малку, па потоа ќе престанете ?

Абе питбули чувам ама сите разбираат кога не треба да се иде со глава кроз стакло,а овие комшииве за инат вреќа сол ќе изедат и со вреќа сунѓери во вода ќе легнат.

Признаваш дека е провокација и дека нема потреба толку гласно да пее оџата?

Не го гледам тоа како провокација,веќе реков.
Е сега,не дека нема потреба да пее гласно,туку на места каде што има и христијани(односно луѓе на кои им смета гласноста во 5-6 сабајле,ако навистина е гласноста проблем тогаш би можела да се намали гласноста).
Јас немам ништо против намалувањето на гласноста,ако гласноста е проблем.
Но ако оџата е проблем,е тогаш би ги купил појачалата од Вудсток.

Малце е.
Ама како се понашате,така и ви се одразува.
Ова го говорам во глобала.

Чек, чек, сакаш да кажеш дека ние заслужуваме бидејќи постои народ кој не ја почитува религијата? Чекај малце баце, сакаш да кажеш дека МОРА да се прифати религијата на другиот, со СИЛА? Јебеш, мене ако ме тера некој со сила нешто, уште повеќе нема никогаш да почитувам нешто. Глеј си на себе, ако со сила ти намалам минарето, ќе почитуваш? Ако сам намалиш, народот ќе го почитува повеќе. Нели е битно да ти ја почитуваат религијата? Или побитно тие ти да натераш некого да почитува со сила и така да победиш? Одговори, што ти е приоритет - да ти почитуваат религијата или ти да направиш со сила да ти ја почитуваат преку некој вид на победа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom