Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Смешно ми падна тоа што го напиша, не мислев да се расправаме.

Мене не ми смета пеењето на оџата, глупава ми е темата. Ќе викне некои 10 минути максимум, но не до тој степен да биде неподносливо, како што на темава повеќето пробуваат да прикажат.

Правите вие многу поголеми пиздарии, тепање и убивање деца, малтретирање недолжен народ итн. Ова воопшто не ми смета.

Ете тоа е поентата на мојот муабет овде,нормално ако си искрен за болдираното.
Вториот дел не е за коментирање овде,на некоја друга тема во некоја друга прилика.
Иначе, не е главен проблем на Македонија пеењето на оџата,ви го вртата вниманието од крадењето милијарди.
Реков и повторно ќе кажам,Македонија можеби се извлече а можеби и може да и парира на етничката поделеност и нетрпеливост,но верска нетрпеливост во Македонија може само да биде на штета на државата.

Ете тоа е поентата на мојот муабет овде,нормално ако си искрен за болдираното.
Вториот дел не е за коментирање овде,на некоја друга тема во некоја друга прилика.
Иначе, не е главен проблем на Македонија пеењето на оџата,ви го вртата вниманието од крадењето милијарди.
Реков и повторно ќе кажам,Македонија можеби се извлече а можеби и може да и парира на етничката поделеност и нетрпеливост,но верска нетрпеливост во Македонија може само да биде на штета на државата.

Искрен сум, но говорам за себе. Мене не ми е неподносливо. Најчесто во три наутро или четири пее. Но, иако е одалечена џамијата само два километри, не е гласно.

Абе луѓе не заебавајте у Кисела Вода живеам,у четири сабајле јасно слушам по неколку оџи наизменично.Незнам што се дешава со луѓено што живеат во близина на џамиине,како не оглувеле до сеа.. Ова го нема у нормална држава

Прашање за поупатените:
Дали по оваа логика црковно пеење пуштено во црквите ‘плејбек‘ (пр. Св.Пантелејмон на Плаошник, Св. Петка во Велгошти, Св. Јован Канео итн.) е контра црковните правила т.е. дали и во христијанството не е дозволено користење помошни инструменти за молитви и пеење?

normalno deka ova e zabraneto narocito vo pravoslavnata crkva
--- надополнето: 23 септември 2013 во 02:41 ---
so e odzata mene mi e sekojdnevie ali koga im ide ramazan onda se bruka nevidena vo bagaz od kola se pikaat i vrtat niz selo i silno ropaat so tapan i toa najsilno pred makedonskite kuki ,taka i ke prodolzat koga grujo im gi turna gakite na uckite pa sega neka ne ebavaat kako sakaat tie zemaat plati sedat doma ,glupa e sdsm so ne probuva da zaigra na taa karta im garantiram rejting so 5-6 % pogolem od segasniov

Веќе реков дека за Македонија нема полошо сценарио од тоа.
vikas a
mene ne mi smeta islamot kako religija ne mi smetaat islamskite obicai duri i smetam deka nekoi se ispravni ,isto i kako hristijansvoto ,no za mene neprifatlivo e nekoj da mi ropa so tapan vo 2 saat posle polnok decina ima mali po kukite sekoj ima doma budilnik moze da go namesti i da se razbudi druga strana nitu pak sakam kambana vo 5 saatot da ropa nitu sakam majkl dzekson da mi se dere nitu odzata da se moli a najmalku nekoj so tapan da ropa ,od druga strana znaci celi 5 veka pod turcite sme bile i tapan ne ropal ili odete vo istanbul i za ramazan ropajte so tapan nema da ve izmijat 1000 e za narusuvanje na javnot red i mir

Лично не ми смета преку ден во работно време, и цркви и џамии, нека пеат ако им се пее... ама не може бе луѓе сабајле во 4-5 да рокате како улави. Има народ што треба да отспие и да оди на работа, има деца на кои им е неопходен сон за да функционираат нормално. Мислам, со кој памет? И самите си правите лошо за вас и за вашите деца. Тешко тој што живее во радиус од 2 километри до џамија деновиве.

Конечно ќе се сопре идиотштината со звучниците, и покажување сила со истото.

Лично не ми смета преку ден во работно време, и цркви и џамии, нека пеат ако им се пее... ама не може бе луѓе сабајле во 4-5 да рокате како улави. Има народ што треба да отспие и да оди на работа, има деца на кои им е неопходен сон за да функционираат нормално. Мислам, со кој памет? И самите си правите лошо за вас и за вашите деца. Тешко тој што живее во радиус од 2 километри до џамија деновиве.

2 километрааа? јас бев до пред 3 месеци 500 м.и само јас и мојата фамилија знаат како е...сега сум 5,5 км. и повторно ја сушам...некогаш :mad::(

Hattab1 и Omer el Faruk ^^ еднаш бе да кажевте нешто реално на форумов.

Од бранење на убијци, протести за нив, оправдување на секој масакр ширум светот инициран и поттикнат од исламот, секое постирано видео со сурови сцени оправдано со разни лингвистички акробации, дојдовте и ова да го браните:facepalm:

Hattab1 и Omer el Faruk ^^ еднаш бе да кажевте нешто реално на форумов.

Од бранење на убијци, протести за нив, оправдување на секој масакр ширум светот инициран и поттикнат од исламот, секое постирано видео со сурови сцени оправдано со разни лингвистички акробации, дојдовте и ова да го браните:facepalm:
Ако е од нивна страна во нивна корист секогаш оправдуваат,а ако е од спротивна страна како по обичај
''ОНИ СЕ ОБЕСПРАВЕНИ ,ОМАЛОВАЖУВАНИ И ГРАЃАНИ ОД ВТОР РЕД'' па одма се организираат протести со нарушување на ЈРМ и така пак другата страна е виновна.

Тоа им е во законите и никој не може да ги примори да го променат така е во цел свет.

Треба само да се испита силината на звукот и до одредени децибели да им се дозволи а не да го пробива звучниот зид од Чаир цело Скопје да ечи.
Иако треае само неколку минути доволно е да им го скрши сонот на околоните живеалишта.

Ако на муслиманите им сметале дискотеки зашто тогаш идат во дискотеки во скопје? и како на големо во косово се градат нови дискотеки нокни клубови све така поврзано со музика?

Абе луѓе не заебавајте у Кисела Вода живеам,у четири сабајле јасно слушам по неколку оџи наизменично.Незнам што се дешава со луѓено што живеат во близина на џамиине,како не оглувеле до сеа.. Ова го нема у нормална држава

Тие што се во близина,бегаат....:(

Оџата пее по 5 пати на ден , и должност на секој муслиман е да клања по 5 пати на ден . Што значи дека езанот е потсетник дека треба да се иврши намаз.И онака тврдокорните муслимани клањаат по 5 пати на ден , испраксирани си се и не треба звук од незнам колку децибели да ги потсетува.Како што христијаните одат на литургија во петок и на празници .Јас лично одам секогаш кога имам потреба за да најдам душевен мир .. М е интересира само што пее ??Од секоја џамија истата порака се праќа до верниците?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom