leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.562
Малку го пребарав човеков ме потсети на едни ликови кои беа присутни во 2008мата на Кајгана. Се викаа Македонско Братство. Нивната борба беше: „да муабетиме за Македонскиот род“ и слични тези. Не ја потценувам таа акција, беа и во првите редови кога беше протестот на Пела за промена на името. Е сега по таа бурна 2008ма на Кајгана, тие се приклучија кон ставовите на Миленко. Се дружеа со него, активно. Гарантирам и до ден денес се до него. Миленко моменталниот гробар на Македонија. Дел од нив беа активни членови на Достоинство. По дебакалот на парламентарните избори каде подадоа рака на БЦ и Љубчо Георгиевски им ја губам трагата.достоинствен преродбеник
Конечно се појави еден претставник да не учи за љубовта кон Македонија. Сивито веќе го имате за него, лик кој проповеда за верата и како христијанките треба да попримат од муслиманките норми на облакање.
Она што претходно го реков, во служба на продолжената рака, другар на Алекс наш голем маж. А кампањата „Не идете настрана, лошо е“ ја почна дебелион бурекчија. Во очекување на слични кампањи од овој тип Сијка Пиштолова.
--- надополнето: 24 септември 2013 во 13:27 ---
Поздрави го Миленко од мене, кажи му мир никад да не најде ни на овој ни на оној свет. Амин. Знам кај ти е духот тебе моментално, шетај си го. Остави го мојот не ми го гади.Земја ко земја? Песок ко песок, камен ко камен? Што тоа го сакаш во ЗЕМЈАТА штои си ја напуштила заради НАРОДОТ КОЈ НЕ ГО САКАШ?
Изгорена си за федерализација и да ни запалиш свеќа. Но што и да се случи, мене духот секогаш ми е и ќе ми биде наместо, а ти секогаш ќе бидеш внатрешно празна.