- Член од
- 14 април 2008
- Мислења
- 1.257
- Поени од реакции
- 914
Ако трајно си заминал од Македонија, кои и да се причините, не се оправдани и ти СИ ГУБИТНИК.А од кај знаеш па ти јас каде, како и зошто заминав?![]()
Ако трајно си заминал од Македонија, кои и да се причините, не се оправдани и ти СИ ГУБИТНИК.А од кај знаеш па ти јас каде, како и зошто заминав?![]()
Финтата е што Гоце бил за културен натпревар меѓу народите, а сандоканов наш не трпи многу други раси. Повеќе на Љубчо ми личити па најде на форумска нинџа од гоцевата раса да му се оправдуваш....
Ости го нек јаде трици![]()
Барем ќе си го среди животот он, нема да биде како 30% од луѓево тука што едвај крпат, што попрво да платат, дали за струја, вода, а за храна, нешто на страна?Ако трајно си заминал од Македонија, кои и да се причините, не се оправдани и ти СИ ГУБИТНИК.
Тава како видеото од баничане и кладилницата. Дек зимаш, дек пропаѓаш.....Ако трајно си заминал од Македонија, кои и да се причините, не се оправдани и ти СИ ГУБИТНИК.
А за што ти таму живееш. Кои се духовни вредности на твојот живот? И зошто таму, а не овде?Искрено мене ме интересира дали сам веруваш во глупостиве што ги изнатреска, а ако ти платиле колку зема за оваа врвна остроумност која ни ја прикажа?
Неможам на старост да ги менувам вредностите. Со истите вредности и таму и тука. А зошто не овде? Гоце од 1903 до сега се сменија работите, после твојата смрт само безрбетници ја водат државата. Сега Гоце се спремаат и за федерализација. Гоце нема борба, ниту одбрана. Гоце сите се со свиткани кичми, на протест едвај 20тина искачаат. Тешко време дојде Гоце и надежта за подобро ја убија.А за што ти таму живееш. Кои се духовни вредности на твојот живот? И зошто таму, а не овде?
Јас сум бедник со илјадници порази, а сепак победник затоа што независно од се нема да се лажам со лажни изговори и лажни замени како надоместок за напуштање на она кое како поединец како Македонец кој овде живее треба да биде постигнато.Гоце Делчев ти си ?
Олимпија, не троши си ги партиските флоскули зачувај ги за вашите близнаци од другата партија.Да не беше ти немаше да знам дека живеам достоинствено во земјата на Александар Македонски каде секој те е*е како сака и ти наплаќа шо ќе му се сони.
Кај мене има хиерархија во таа работа и е малку покомплицирано.За оној кој што сум да останам тој, и да го издигнам низ борбата, а не да посакам да бидам некој друг. За моето достоинство и духовно-културните вредности во кои верувам.
А ти за кого и за што живееш?
Чим не можеш, а знаеш дека се погрешни, немој да ги убедуваш и другите да не ги менуваат.Неможам на старост да ги менувам вредностите. Со истите вредности и таму и тука. А зошто не овде? Гоце од 1903 до сега се сменија работите, после твојата смрт само безрбетници ја водат државата. Сега Гоце се спремаат и за федерализација. Гоце нема борба, ниту одбрана. Гоце сите се со свиткани кичми, на протест едвај 20тина искачаат. Тешко време дојде Гоце и надежта за подобро ја убија.
Ништо вистински нема да постигне. Само ќе се мафта осамен и без љубов низ цел живот. Ќе му остане една кола и недоплатена куќа за кои постојано ќе стрепи да не ја изгуби и да стане скитник како милиони други таму во таа далечна земја. Зошто, затоа што ако ги оставил своите, ја напуштил битката, кој ќе го сака. Нема ни жената да го сака, затоа што нема карактер за такво нешто чим бега.Барем ќе си го среди животот он, нема да биде како 30% од луѓево тука што едвај крпат, што попрво да платат, дали за струја, вода, а за храна, нешто на страна?
Сите ќе ги убедувам додека ме држат и раце и нозе и здрава свест. Тоа е најдоброто што можам да го направам за својот народ.Чим не можеш, а знаеш дека се погрешни, немој да ги убедуваш и другите да не ги менуваат.
Но не те прашав дали можеш или не можеш, туку те прашав, за што живееш?
Ништо вистински нема да постигне. Само ќе се мафта осамен и без љубов низ цел живот. Ќе му остане една кола и недоплатена куќа за кои постојано ќе стрепи да не ја изгуби и да стане скитник како милиони други таму во таа далечна земја. Зошто, затоа што ако ги оставил своите, ја напуштил битката, кој ќе го сака. Нема ни жената да го сака, затоа што нема карактер за такво нешто чим бега.
Сите кои што ја напуштиле својата земја и својот народ се губитници. Ако некој отишол привремено надвор, но тоа го сторил за некоја идна полза за заедницата на која и припаѓа, може да се разбере. Тие кои трајно се одвоиле колку и да успеале во приватниот живот секогаш ќе бидат губитници. Затоа што ниедно вртење на грбот и напуштањето на полето на битката не донело победа.
Животот е борба и прекрасно е што е така. Страшливците бегаат и се правдаат. Се гордеам што сум во малобројниот македонски народ кој покажа невидена цврстина во исклучително тешки времиња како од памтивек така и во изминативе две децении. Останавме овде, како Македонци и ја зачувавме верата во Господ. А која друга духовно-културна и национална битка е на Македонецот. Битката за Германија, Австралија, Шведска...??? За кого и за што?
Настрана од политичарите и дел од побогатите, сите други Македонци во Македонија се херои за се она кое го поднесуваме! Тие кои се надвор барем би покажале поштеност ако споменатите 2 вистини ги признаат. Дека се дезертери и дека треба да им се честита на оние кои останале овде на самото место на тешка животна битка. Ако се поштени и искрени...
Земја ко земја? Песок ко песок, камен ко камен? Што тоа го сакаш во ЗЕМЈАТА штои си ја напуштила заради НАРОДОТ КОЈ НЕ ГО САКАШ?Сите ќе ги убедувам додека ме држат и раце и нозе и здрава свест. Тоа е најдоброто што можам да го направам за својот народ.
А живеам за себе Гоце. Потоа за мојата фамилија и моите најблиски пријатели. Ја сакам земјата. Не го сакам народот во МКД. Не те сакам тебе. Поточно да се изразам, ради такви како тебе ние стасавме до тоа дереџе. Ти си причината за омраза, гнев и јад. Ти си патриот, јас сум предавник Гоце. Седи доле и потпиши ја со две раце федерализицијата. Во тој момент само свеќа ќе ти запалам за здравје да те чува, да можеш да останеш и да гледаш до последно.
Сите кои што ја напуштиле својата земја и својот народ се губитници. Ако некој отишол привремено надвор, но тоа го сторил за некоја идна полза за заедницата на која и припаѓа, може да се разбере. Тие кои трајно се одвоиле колку и да успеале во приватниот живот секогаш ќе бидат губитници. Затоа што ниедно вртење на грбот и напуштањето на полето на битката не донело победа.
Животот е борба и прекрасно е што е така. Страшливците бегаат и се правдаат. Се гордеам што сум во малобројниот македонски народ кој покажа невидена цврстина во исклучително тешки времиња како од памтивек така и во изминативе две децении. Останавме овде, како Македонци и ја зачувавме верата во Господ. А која друга духовно-културна и национална битка е на Македонецот. Битката за Германија, Австралија, Шведска...??? За кого и за што?
Настрана од политичарите и дел од побогатите, сите други Македонци во Македонија се херои за се она кое го поднесуваме! Тие кои се надвор барем би покажале поштеност ако споменатите 2 вистини ги признаат. Дека се дезертери и дека треба да им се честита на оние кои останале овде на самото место на тешка животна битка. Ако се поштени и искрени...