Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Кај некој 1.7 мб/сек, кај некој 170 кб/сек со пинг до небо, еве кај мене :pos:
lvUqfXK.jpg

2970861938.png

Нема врска, чисто се сомневам дека е покачување, сигурно е некој дефек.

Пингот ти е голем зошто ти е уклучен торентот

И кај мене симнува со 1,7 мегабајти. Да се надеваме дека има некакви покачувања на брзините и гигабајтите :)

и кај мене е исто значи ништо ново

Стварно има бе покачување на брзиниве а конечно и ние да почнеме да живееме во 21 век :) утре за ова одам да им платам една сметка ако има и неограничен лимит тогаш дефинитино им плакам 2 сметки однапред :)
2971172528.png

Прашање:

Имам ресивер Salora од првите телекабел што ги нудеше. Кога ќе го исклучам од струја после тоа ресиверот му треба месеци за да го синхронизира саатот и датумот? Дали е проблемот до ресиверот или до телекабел?

Стварно има бе покачување на брзиниве а конечно и ние да почнеме да живееме во 21 век :) утре за ова одам да им платам една сметка ако има и неограничен лимит тогаш дефинитино им плакам 2 сметки однапред :)
2971172528.png

Da ne te razocaram, ama eve, pominat..

2971192627.png

Na 16ti mesecov, minatiot na 13, aj sledniot so novite brzini a ist limit na 4ti ke imam jas dial up internet.
Tuzno sto vo gradov imam najdobar internet paket vo MK. 15/10, nelimitiran, 500 denari.
Ali aj..

Абе сега сите имате 1.7мб/сек а? :icon_lol:

Да ја еве пуштив еден торент колку тест да видам како е и добро е уште да има неограничено и останувам со телекабел во наредните години
2ltple8.png

Брзината е качена и јас да потврдам.Тестирав кај другари од Штип 15мбпс вади.Што значи ако е стварно за 1 месец и јас ќе преминам на нив секако ми истекува договорот со Оне.

Еии навистина бе, го ресетирав модемот и оп 1.7. :D Само да не е некоја грешка. Али лимитот е глуп, 100 гига.

3lcPec3.jpg

Исклучете ги модемите од струја и пак ги вклучите и ќе се зголеми брзината за тие што уште не виделе.

Еии навистина бе, го ресетирав модемот и оп 1.7. :D Само да не е некоја грешка. Али лимитот е глуп, 100 гига.

3lcPec3.jpg

нај вероватно и лимитот е зголемен чим брзината е зголемена иначе нема логика да се покачи брзината ако лимитот е 100 GB

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom