Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
wot на 15ти го имаш потрошено лимитот, како преживуваш до крајот на месецот ?

Да не заборавам, а уште е 1.7мбпс. :)))))))))) Им текна да се опраат, браво! Се надевам после тестирањето, така ќе остане.

TNfraPy.png

еве го и моето
16gzj2b.png

bravo za telekabel, samo posto kazale deka e test, da ne ni go vratat pak na 8, inace da soberat sili i uploadot da go pojacaat od 1 na 2 mbps, togas duplo poveke ke se oseka brzinata za surfanje po net, 100 giga limitot e stvarno limit 10 filma na hd i edna igrica ama sepak e dobro vaka samo da ne go namalat pak

bravo za telekabel, samo posto kazale deka e test, da ne ni go vratat pak na 8, inace da soberat sili i uploadot da go pojacaat od 1 na 2 mbps, togas duplo poveke ke se oseka brzinata za surfanje po net, 100 giga limitot e stvarno limit 10 filma na hd i edna igrica ama sepak e dobro vaka samo da ne go namalat pak
Колку што имам приметено досега се нема случено забележително да тестираат нешто ново па да вратат назад по старо.
Примарно доколку им дадеш нешто па потоа им го земеш истото би креирало разочарување кај корисниците а Телекабел тоа го одбегнува.
Мое мислење во случајов е дека ако ставиле да биде 15 - ќе биде 15Mbps download брзината.

Е сега, поради тоа што претходно беше 8Mbps download брзината на најкористениот пакет, според мене можеле многу лесно да го зголемат на 16Mbps наместо на 15Mbps, а со тоа сместа да следи маркетинг кампања - ДУПЛИРАНИ БРЗИНИ НА ТЕЛЕКАБЕЛ. Со тоа и оној корисник кој што не се разбира од ИТ областа ќе добие впечаток дека добива дупло подобра услуга за исти пари, а тоа е поголема WIN ситуација.

Just my 2 cents.

Колку што имам приметено досега се нема случено забележително да тестираат нешто ново па да вратат назад по старо.
Примарно доколку им дадеш нешто па потоа им го земеш истото би креирало разочарување кај корисниците а Телекабел тоа го одбегнува.
Мое мислење во случајов е дека ако ставиле да биде 15 - ќе биде 15Mbps download брзината.

Е сега, поради тоа што претходно беше 8Mbps download брзината на најкористениот пакет, според мене можеле многу лесно да го зголемат на 16Mbps наместо на 15Mbps, а со тоа сместа да следи маркетинг кампања - ДУПЛИРАНИ БРЗИНИ НА ТЕЛЕКАБЕЛ. Со тоа и оној корисник кој што не се разбира од ИТ областа ќе добие впечаток дека добива дупло подобра услуга за исти пари, а тоа е поголема WIN ситуација.

Just my 2 cents.

samo usti UPLOADOT koj se razbira znae deka e mnogu biten za surfanje po strani po net !

Јас ионака сум продаден. Download со Steam и Origin стандард беше 1mbps на стариот. Со новиот си држи 2 без проблем.

Денес ми е само нестабилен, бавно лоадира страни, исто и торенти.. ама уште средуваат тука изгледа.

Јас ионака сум продаден. Download со Steam и Origin стандард беше 1mbps на стариот. Со новиот си држи 2 без проблем.

Денес ми е само нестабилен, бавно лоадира страни, исто и торенти.. ама уште средуваат тука изгледа.

рестартирај моден изгаси го од струја неколку минути и пак уклучи ќе ти се оправи =)

Just my 2 cents.

Абе не се секирај, они и со 15 пак ќе си пишат ДУПЛИРАНИ БРЗИНИ НА ТЕЛЕКАБЕЛ :icon_lol:
Туку ајде добро е и вака со 15 само да остане така и да се тргне тој МИЗЕРНИОТ ЛИМИТ.

Добро бе кој му кур бизнис, знам дека сум на најефтиното ама 300 лаг ми качува на ЛоЛ, од петок попладне па се до понеделник наутро интернетот е шит. Да не има некој сличен проблем, пошто преку кур ми е више, у декември имаа вируси у мрежата сеа пак истото ми се случува, едино за СК Прајм ги трпам.

wot Dark HaCkeR Што бидна, до кај сте со сообраќајот, ви намалија брзина?

Ја више 3-4 месеца ми немаат намалено лимит изгледа им е расипан бројчаникот, и фурам до даска ама си кутам и не кажувам дека не е во ред пошто одма ке ти го средат :)

wot Dark HaCkeR Што бидна, до кај сте со сообраќајот, ви намалија брзина?

Иако уште тестираат или незнам, ама не секаде тука е со големи брзини, кај мене не е баш стабилен и имам висок пинг.
Но, лимит засега нема, го поминав значително и уште тера со 1.7 константно безразлика на се.
Е сега значително, во бројачот покажува само 30 надминато, а јас симнав 2 филма од 1080p, 10 гига од LOST, 20 гига Battlefield 3, 15 гига Payday2 itn.. дупло во најмала рака.

и ја више преку 2-3 месеца го надминувам лимитот преку 100 гб, и не ми се намалила брзината

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom