Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
54 страни, неам ни намера да ги читам, со оглед дека нема да ми сменат мислење, нити ја некој ќе му сменам мислење.
Да, постои љубов меѓу машко и женско.
Иам страшно убави и згодни другарки, па чак што више и паметни, па ги сакам како сестри, и неможам ни да се замислам јазик да пуштам на такви персони..
Едноставно ради многу околности на старт сум си сватил дека небива нишо од шмекање со нив, со тек на време и многу дружење сум ги засакал толку многу, шо ги глеам као сестри и живот би дал за нив.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
ајсбој од кај толкав процент ископа-квадкор CPU не би бил сигурен,абе чупињата сакаат машки од кај знаеш дека барем едната од нив...барем на момент не помислила??
Оти и имаме муабет правено на таа тема, и едноставно сигурен сум знам дека не ме гледаат со такви намери

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Si[M]onA;3001572 напиша:
Па добросигурно пред другарите нема да смениш прслук:vozbud:....а зашто да не пред другарките?? али треба да знаеш..т.е сигурно знаеш дека другар повеќе може да те ислуша и повеќе да ти помогне него другарка....па дури и за во шопинг .....точно ќе ти каже во што најдобро изгледаш....додека.. другарката во тој поглед мож:icon_lol:е малку и да ти позавиди ...
Прво, ако ми завидува не ми е другарка.
Второ, не пред другарките од истата причина поради која не би и пред другарите.Едноставно не сакам, тоа е мое....
А и не верувам дека некој од моите другари би ми помогнале во шопинг.Што и да облечам коментарот би бил...,,сеедно, побрзај ајде досадно е...,,

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
И ја мислам дека и за шопинг пореално ти кажува машко него женско.. Мислам кога не е претерано она шопинг баш (на таков идам со мама) кога одам по нешто малце да купам секад кога идам со другар добивам одговори - ок е, бомба или не чини. Со девојче све е ок или ваууу и тоа не ми се свиѓа пошо не е реално. Другарите ми кажуваат онака најоупен мајндед што ми чини у тоа што не, и колку ми стои.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Godlike и Iceboy не се возубдувајте толку јас само кажувам за случаи кои јас ги знам е сега од кај знам како е кај вас :toe: и според тие случаи јас коментирам дека шансите за другарска љубов спрема машко и женско е 1:100000 :nesum:

I

Intex

Гостин
Хах, другарство меѓу машко и женско ми изгледа како мишн импосибл. Пријателство е могуќе, али другарство не може.
Личноста со која го поминуваш поголемиот дел од денот (пример и за работа), ти станува помило од сите други личност кои ти се другари во моментот. Едноставно се случува некаква хемија меѓу таквите личности. И баш поради тоа ако го поминуваат машко и женско денот заедно (другари), другарство оди едно ниво нагоре, прераснува во љубов. Проблем е ако едната страна признае дека е вљубена, а другата го одбие. Во секој случај пријателството нема да биде тоа што било дотогаш, или ќе прекине да постои или ќе прерасне во љубов. :)

Срничка

just a simple girl
Член од
12 јуни 2007
Мислења
63
Поени од реакции
2
има една вистина која колку и да се залажуваме неможеме да ја заборавиме.колку и големи другари да сме на крајот еден од двајцата или машкото или девојката завршува вљубувајќи се во другарот/ката,дури мислам дека и најголемите љубовни приказни започнуваат со многу добри пријателства.јас лично имам лошо искуство во овие пријателства,имено другарми со кој пораснавме заедно ,со кој спиевме заедно на исти кревет дури бевме на факултет некој кој го сметав за повеке од брат излезе дека пола живот бил заљубен у мене а јас глупави ни на крај памет не ми паѓа.мислев дека губам дел од себе кога морав да се одддалечам од него,целата се ежам кога ке ми текне на тоа,али тоа ти е тоа :toe: што се може?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Хах, другарство меѓу машко и женско ми изгледа како мишн импосибл. Пријателство е могуќе, али другарство не може.
Личноста со која го поминуваш поголемиот дел од денот (пример и за работа), ти станува помило од сите други личност кои ти се другари во моментот. Едноставно се случува некаква хемија меѓу таквите личности. И баш поради тоа ако го поминуваат машко и женско денот заедно (другари), другарство оди едно ниво нагоре, прераснува во љубов. Проблем е ако едната страна признае дека е вљубена, а другата го одбие. Во секој случај пријателството нема да биде тоа што било дотогаш, или ќе прекине да постои или ќе прерасне во љубов. :)
Ги иам такви многу, ти кажав.
За да се заљубиш во другарка треба да си ментално-нестабилно теле шо неможе да си ги контролира страстите и мислите.
А верувам, стварно верувам дека само ја не сум таков.
Затоа па и верувам дека има другарство меѓу машко и женско, сум осетил, како на моја кожа, така и кај луѓето шо ме опкружуваат..

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Зашто така.. Имам две другарки со кои поминувам доста време, а ми се другарки по некои 7-8 години, имам и една многу убаа..12 години другарка шо ми е, ми се засвиѓа, знаев дека не е у ред, па си ќутев, ама имаше додатни фактори..
Постои другарство меѓу машко и женско.. Прашај ја магде.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ги иам такви многу, ти кажав.
За да се заљубиш во другарка треба да си ментално-нестабилно теле шо неможе да си ги контролира страстите и мислите.
А верувам, стварно верувам дека само ја не сум таков.
Затоа па и верувам дека има другарство меѓу машко и женско, сум осетил, како на моја кожа, така и кај луѓето шо ме опкружуваат..
геј си?
не е можно со некоја си другарка да сте блиски цел ден муабет и воопшто да не ти иде паметот за нешто повеќе од тоа...
сите машки мислат..сакале или не ..но некои имаат храброст да признаат некои не...

и да можно е ...се додека девојката е грда или машкото:)

пс:зборот ми е за другарство што викаат овие ауу го сакам како брат како сестра не е можно така:)
можно е да ги гледаш како сестра и брат..т.е да не помислуваш ништо секусално у врска со нив...што јас така глеам како сестри и браќа...т.е сексуалнте трти мртиња ми се одвратни....

и даааааааааааааааа баш оваа година ...онака што знам едни..си викааа ауу те сакам ко брат,,,тој: те сакам ко сестра:)
и ете денеска се заедно..:XD:

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
геј си?
не е можно со некоја си другарка да сте блиски цел ден муабет и воопшто да не ти иде паметот за нешто повеќе од тоа...
сите машки мислат..сакале или не ..но некои имаат храброст да признаат некои не...

и да можно е ...се додека девојката е грда или машкото:)

пс:зборот ми е за другарство што викаат овие ауу го сакам како брат како сестра не е можно така:)
можно е да ги гледаш како сестра и брат..т.е да не помислуваш ништо секусално у врска со нив...што јас така глеам како сестри и браќа...т.е сексуалнте трти мртиња ми се одвратни....

и даааааааааааааааа баш оваа година ...онака што знам едни..си викааа ауу те сакам ко брат,,,тој: те сакам ко сестра:)
и ете денеска се заедно..:XD:
Може пер, и немора да си геј, за да разликуваш другарка од потенцијална мета за секс.
Со една од другарките се шлапаме по екстремитети, сум ја бацил у уста, па пак не сум пуштил јазик. Пошо е сето тоа другарски, конташ.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Може пер, и немора да си геј, за да разликуваш другарка од потенцијална мета за секс.
Со една од другарките се шлапаме по екстремитети, сум ја бацил у уста, па пак не сум пуштил јазик. Пошо е сето тоа другарски, конташ.
пер сеа знам...даваш слика за себе:)
демек јас не гледам кон другарки така али....јбг машки сме
сеа пак не знам за какво другарство станува збор...
дали е од типот:
у школо :здр како си, што праиш ..ново старо...некој си муабет што е актуелно у школо или било што и то.
или у маало или било од каде...онака обичем муабет:)

или пак од типот...што секоја минута :те сакам...најдобар другар си, и гушкања од типот како дечкото излегол од затвор после 10 години па се се виделе ...а секој ебан ден се гледаат..

да е како у првиот случај да...можно е...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
пер сеа знам...даваш слика за себе:)
демек јас не гледам кон другарки така али....јбг машки сме
сеа пак не знам за какво другарство станува збор...
дали е од типот:
у школо :здр како си, што праиш ..ново старо...некој си муабет што е актуелно у школо или било што и то.
или у маало или било од каде...онака обичем муабет:)

или пак од типот...што секоја минута :те сакам...најдобар другар си, и гушкања од типот како дечкото излегол од затвор после 10 години па се се виделе ...а секој ебан ден се гледаат..

да е како у првиот случај да...можно е...
Давам слика за себе ко машко..

Инаку зборам за другарство од 8 години.. глеање.. преку еден ден... евентуално секој ден.. онака активно не само на здраво.. И без делот со лигавењето :), него убаци морбиден хумор, и тоа како јас јадам заушки ради истиот... и слично :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Давам слика за себе ко машко..

Инаку зборам за другарство од 8 години.. глеање.. преку еден ден... евентуално секој ден.. онака активно не само на здраво.. И без делот со лигавењето :), него убаци морбиден хумор, и тоа како јас јадам заушки ради истиот... и слично :)
е да тоа е можно......
но сепак не онака чисто другарсво..од една страна има барем маала желба за нешто повеќе :hihi:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Има разлика меѓу РАЗУМЕН и ГЕЈ....

Али, али ти не би знаел...

Kajgana Shop

На врв Bottom