Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Ако има љубов помеѓу нив тогаш тие не се другари и неможат да се гледаат на другаски начин.Помеѓу вистински другари нема чувство на љубов.

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Ако има љубов помеѓу нив тогаш тие не се другари и неможат да се гледаат на другаски начин.Помеѓу вистински другари нема чувство на љубов.
Морав да те цитирам за да се надоврзам.. :)
Значи, доколку постои љубов помеѓу тие двајца, таа љубов не е онаа истата што може да се роди кога двајца се во врска или сл. Зборам за другарска љубов, која е конкретизирана и која ја знае границата помоѓу другарството и она другото. Таа љубов е, да кажам слична, како љубовта која ја имаме кон своите домашни, кон роднините.
Викаат дека помеѓу машко и женско неможе да постои другарство, дека или кај едниот или кај другиот ќе се роди некогаш некоја искра.. но незнам, не викам дека ми се нема случено, напротив, но сепак неможам да го конкеризирам тој став. Ок, имам другар кој знае дека со мене може да биде само другарски настроен и ништо повеќе од тоа. До сега бар ниту мене ми се родиле некои емоции ниту пак него, заедно сме од деца, заедно пораснавме, но не викам дека никогаш нема да се случи нешто (никогаш не викај никогаш).

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
E takvo nesto nema i ne e mozno.Koga masko i devojka veke stanuvaat bliski vo pocetokot toa mozebi e eden vid drugarstvo no vo idnina koga veke toa ne znam kako da go narecam se prodlabocuva ne mora da znaci od dvete strani,od bilo koja strana i ne e bitno,i da nemalo do togas,ce se pojavi simpatija,ljubov a koga toa ce se sluci avtomatski nema poveke drugarstvo togas veke preminuva vo simpatija,ednostavno togas e krajot na drugarstvoto kolku i da bilo bez takov motiv vo pocetokot,koj sigurno bi bil kratok pocetok.

Има разлика од попален идиот и од разумен истотака.
Не се сите толку загорени да имаат ерекција на блиски другарки. (доколку ги имаат и се компетентни да зборат овде)

Инфекшн. Јас имам другарка која ја сакам буквално како другарка. Се гушкам.
Делиме тајни. Па и ми се доверува за секс тајни. Но никогаш, никогаш не сум имал ерекција за неа.

И цицки добри има. :)

A od kaj si ti siguren deka i taa isto se custvuva,deka i taa ne se pali,ili i veruvas na muabetot.Mozebi eve koga ti ne razmisluvas za nea kako za devojka,togas mozebi taa ne se custvuva taka,i ne moze da ti kaze,a so cel da i bides se poblisku go pravi seto toa ne mora da znaci deka mora maskoto da bide onoj koj ce bide zaljuben i naoalen,ponekogas a mozebi i pocesto devojkite se bas takvi.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
mislam deka ne postoi drugarstvo pomegu masko i zensko:toe:, koga togas mora da izbie nekoja iskra sekad e taka:icon_neut

M

M del Mar

Гостин
mislam deka ne postoi drugarstvo pomegu masko i zensko:toe:, koga togas mora da izbie nekoja iskra sekad e taka:icon_neut
ех мал ангелу...
постои другарство помеѓу женско и машко, имам личен пример а мислам дека веќе претпоставуваш :wink: скоро 5 год имам најдобар другар и немам осетено чувства кои што сите претпоставуваат дека би требало да избијат, само чиста другарска љубов, а да имало нешто до сега, сигурно не би биле другари, а и во секој случај машките се подобри другари од женските, знаат да помогнат, да дадат искрени совети, мислења, дали се негативни, позитивни сепак се искрени, а искреност најмногу се цени
значи доколку машкото и женското се другари не значи дека тоа другарство се базира врз основа на привлечност од едната односно од двете страни...(меѓутоа колку што можам да видам за жал тоа е така)
сепак во сето тоа се вклучени икс фактори и во сите случаеви приказната не е иста и не можеме да се водиме од едно нешто...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Морав да те цитирам за да се надоврзам.. :)
Значи, доколку постои љубов помеѓу тие двајца, таа љубов не е онаа истата што може да се роди кога двајца се во врска или сл. Зборам за другарска љубов, која е конкретизирана и која ја знае границата помоѓу другарството и она другото. Таа љубов е, да кажам слична, како љубовта која ја имаме кон своите домашни, кон роднините.
Викаат дека помеѓу машко и женско неможе да постои другарство, дека или кај едниот или кај другиот ќе се роди некогаш некоја искра.. но незнам, не викам дека ми се нема случено, напротив, но сепак неможам да го конкеризирам тој став. Ок, имам другар кој знае дека со мене може да биде само другарски настроен и ништо повеќе од тоа. До сега бар ниту мене ми се родиле некои емоции ниту пак него, заедно сме од деца, заедно пораснавме, но не викам дека никогаш нема да се случи нешто (никогаш не викај никогаш).
ај за тебе можеш да тврдиш ...али како може да кажеш за друг?

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Може и за мене да се каже. Имам другарка која ми е многу блиска, порано ми се свиѓаше и сакав да ја ќарам не викам не :)icon_lol:) ама сега меѓу нас има чиста другарска љубов. Па ти види :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Може и за мене да се каже. Имам другарка која ми е многу блиска, порано ми се свиѓаше и сакав да ја ќарам не викам не :)icon_lol:) ама сега меѓу нас има чиста другарска љубов. Па ти види :)
ете ти искреност :XD:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Бидна шо бидна, друга ми дојде измеѓу време и после неможе на 2 столици да седиш :)
Сепак, има другарска љубов помеѓу машко и женско.
кој вика дека нема :)
само што не е баш онака најдругарски во некои ситауции:XD: а откако ќе сфатиш дека неможе да ја ќариш...си викаш подобро нешто (другарство) одкокку ништо :ha:
не викам дека нема...само што ете како што кажа и ти ...некогаш мислите летаат на некои места каде што не треба :XD:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ја до скоро само машки другари имав. Ниедно женско, долг период.
И ниту имав, ниту сакав да имам секс со нив.

Дали сум нормална?:nesum:
Ne si.:toe: :nesvest::nesvest::baeh::baeh:

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Ако имал, ако му се родиле некои чувства и на него ќе се изјаснеше или ќе се приметев. Дечкото е сега женет со клинец од година дена и е во странство. :smir:

vlakno

guitar shredder
Член од
20 септември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
3
MISLAM DEKA NEMA POSO MASKOTO SEKAD IMA SKRIENI NAMERI,HHHHH

Fragola

највкусната јагодка..
Член од
25 септември 2009
Мислења
301
Поени од реакции
7
Абе ја мислам дека може да има другарска љубов меѓу машко и женско..добро,не викам дека немало случаи кога другарства преминувале во љубов,но помеѓу некои луѓе се гради таков однос,уште на самиот почеток,другарски и едноставно на таков начин продолжуваш да ја гледаш особата..па дури и некој од нив да изрази некоја симпатија поголема,а др.не,ќе си се разберат и на крај краева сето тоа ќе си остане пак другарство(у повеќето случаи нали)...:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom