Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
сакаш озбилна или на заебанција :D

Инаку и јас давам анализа во замена за анализа кој сака нека ми направи. Иако формално имам само 250 мислења сепак нивната тежина е поголема :D

Спасе Прасе Лубеничарски, шо ќе дадеш, тава ќе ти дадам... Преферирам да видам шо еден грацки лунгур шо не е дигнал потешко од лажицата у неговио живот има да каже за мене. ;)

Спасе Прасе Лубеничарски, шо ќе дадеш, тава ќе ти дадам... Преферирам да видам шо еден грацки лунгур шо не е дигнал потешко од лажицата у неговио живот има да каже за мене. ;)
Како што погоре рекоа и јас очекувам тотална спротивност на форумското издание. Буржуј со тапија. Неговата припадност на буржоаската класа може оддалеку да се намириса иако во подфорумот литература пробуваше да ја камуфлира со некакви извадоци, цитати и раскажувања на книги од типот на Како се калеше челикот. Сепак не може да се камуфлира желбата за поробување на останатите слоеви и издигнување кон владеачкиот аристакрацки градски слој. Како дете е растен е во центарот на поголем град што и се осеќа во арогантиот тон на пишување помешан со некаков дијалект кој не го владее. Го замислувам како дете кое седи во клупа со најскапи тетратки и златни пенкала кои со гадење ги држи во нежните бели градски рачички, наместо да има секретарка која наместо него ќе пишува. Буквално се му е дадено на тацна уште од најрана возраст што веќе во периодот на средна школа и факултет го тера да бесни. Секојдневие станува секоја недела да има нова женска, нова кола. Троши незаработени пари наместо да научи што е тоа одговорнот. Но тука се крши целиот процес. Троши повеќе отколку што може да си дозволи. Заглавува во коцкарски долгови, дроги, биртии. Ех колку само фамилии биле уништени на ваков начин, колку жени здравјето си го изгубиле од вакви мажи само еден Господ знае. Но навремено е спасен благодарение на неколкуте сингл утакмици кој ги уплатил. Викаат дека Госпот ги вардел пијаните и будалите и во право се. Со троа среќа ги одплатил коцкарските долгови. Секако за ова не пишува на фоурм туку се крие зад параванот на тешкиот земјоделски живот. И покрај бесната и луда младост сега е среден фамилијарен човек во своите четириессетти. Вработен е и работи во администрација, нормално тоа е вистинското место за човек кој од пенкало потешко не фатил, кој не знае што е работа и мисли дека пополнување ливчиња е врвот. Моментално е веќе вразумен иако одвреме навреме ја вара невестата. Ги знае сите биртии на балканот и пошироко. Здравјето си го остави по кафани. Значи на оваа маска шо ја прави ниту баронот не му е рамен.

п.с. Сеа си ти на ред да напишиш една анализа за ликот Prasko Karpozov :D

Спаско Праско Карпозовски – Рендевски е човек со ного лица, кое од кое пошантаво. Ама тава не е неговата суштина. Неговата суштина е желбата да биде секојпат најпаметнио у дискусијата. Сите тија негови ликове ги воде желбата да се биде попаметен. Арно ама, ного лесно е да бидеш попаметен у една дискусија, отколко да бидеш помудар у неа. Градски лунгур со афинитети за економија. Сака сите работи да ги прикаже низ призмата на економијата. Највероајтно гестарбајтер негде и иде да се курче со гестарбајтерски евра по Македонијата. Бела шпиц лакирана кондура, бел костум, свилена залепена кошула со отворена јака да му се гледа љубовната јамболија, и златнио ланец шо мама му го купила за матурската.
Како и да е, човек шо ного знаа теорија и филозофира как нештата треба да бидат. Ама у исто време заборава как са нештата. Има си зацртано работи у главата, и си мисле оти така мора да бидат, па ако сака свинче у џамија да флезе. И заради тија теоризирајна, ного често си покажува страната оти и нема баш некакво искуство как функционират нештата у реалнио живот. Потајно си тера некакви филозофи/економисти/успешни гомноадачи од човечката историја за да си мислат другите дека неговите мислења имат тежина оти по автоматизам цитира некакви човеци. И така полека полека си го пумпа егото со такви работи и се фаќа за ситници и додек добива некоја мала битка, војната ја губе оти не успева ного често да ја гледа генералната слика. А генералната слика може да ја добие мудар човек шо е доволно интелегентно поткован. Праско е интелегентно поткован, сега само требе да се поткове мудро. И да, некојпат човек со 8мо одделение може да каже нешто паметно и да паднеш на газо од неговите набљудувачки способности.
Сега, за економската призма. Ванаби капиталист шо ужива у плодовето на остатоците од минатио систем. Сака да биде либертаријанец, ама најверојатно е избрал професија у јавнио сектор, и начино на размислувајне му е така.

Сакаш од мене да добиеш анализа или премногу сурово делувам? :D

Јас сакам од тебе...ама немам некои сериозни постови во последно време. Ако можеш од твоја перцепција за мене, од тоа што сме седеле неколку пати во кафана. Ама онака, најсурово, крваво...иако мислам дека веќе ме имаш анализирано:)

Јас сакам од тебе...ама немам некои сериозни постови во последно време. Ако можеш од твоја перцепција за мене, од тоа што сме седеле неколку пати во кафана. Ама онака, најсурово, крваво...иако мислам дека веќе ме имаш анализирано:)

Може, ако частиш кафана :))

Сакам.

Ич не ми е страв.

:cool:
Еден од моите омилени ликови од зачетокот на форумот до денес Ставрогин.

Лик кој лесно се препознава и се двои од целината, лик на кој неможеш да оддолееш а да не му реплицираш, лик со кој неможеш часови и часови да заглавиш на Кајгана објаснувајќи една реченица бидејќи со втората реплика веднаш ќе те прати пред огледало да се погледнеш или во најблиската установа да ти ја измерат интелегенцијата. Дали времето го научило да не се замара со долги објаснувања или има тенки нерви неможам да проценам. Убер саркастичен лик, човек кој секогаш ќе ти се појави среде дискусија со зборовите: Те знае мајка ти дека тропаш глупости на Кајгана?

Се појавува под никот Заратустра. Доста интересен избор од страна на атеист, но кога би го знаеле фактот дека Заратустра е единствениот човек кој според легендите кога се родил не плачел туку се смеел, веднаш ја добивате комплетната слика за Ставрогин. Првиот пост секако во твој стил и нова тема во историја, културен, прецизен, желен за докажување. Со вториот побара да се избрише темата. Одличен старт.

Го интересира филозофија и книги. Многу импресивни полиња на интерес. Ништо конкретно, ветер у магла со моја терминологија.

За себе ќе рече:
Ништо на светот не може да го увери Ставрогин дека има некоја внатрешна вредност. Но тоа не го спречува до го живее интензивно животот. Тој води еден ироничен живот. Неговиот најголем проблем всушност е досадата која го обзема, затоа што нема каде да си ја мери силата.

Интензивност со досада, навистина иронично. Можеби време е да се смени нешто?

Од каде да почнеме, еве од бруцошките. Тие даваат и интензивен живот и досада. Млади и зелени. Од религијата и спортските утакмици, исто ја имаме комбинацијата. Идеме од крајност до крајност, барајќи ја едната инспирација, заглавуваме во монотонијата. Мислам дека добитната комбинација е во средината.

Јас лично го обожавам твојот хумор, еден од ретките на форум кој знае да ме насмее. Твојата директност:
Најинтересно е што може човек да ти се помоча на глава со постовите, да ти псуе мајката, ништо не те допира. Ти си овде да ги напишеш диктираните бљувотини, и ќе ги напишеш, па што сака нека биде.

Сакаш сендвич?
И твојата клоца која никад не ја добив:

Драга Кајгана,

Сакам да го издадам следното одобрение...

Секој член на кајгана има право да му удри клоца на секој оној кој ќе ги искористи одвратните "зборови" секад, никад и ондак.

Оние кои ги користатат овие бљувотини се виновни за силување на македонскиот јазик, и не заслужуваат ништо друго освен клоца и презир.

Важноста на ова одобрение стапува на сила од овој момент.

Лик кој од мене добива чиста десетка за сарказам и иронија и големо поштовање.

Мистерот на Кајгана Правниче. Да жени, тоа е најубавиот лик на Кајгана кој куца од другата страна на тастатура. И не само што е убав него и внимателен, прав џентламен. Што би рекле постарите, секоја мајка би го посакала за зет.

Настрана од убавината да почнеме со анализата. Правниче долго не пишуваш на Кајгана, но имам да споделам сепак мислење за тебе, ова ќе излезе лично, но нема да ми замериш.

Ми стоиш за лик кој имал големи амбиции кога студирал. Мислам дека животот те научил само на фини нешта, фино воспитан се гледа дека многу внимавале на тебе како мал. Те уверувале дека ќе бидеш најдобар и најуспешен, те очекува блескава иднина, но заборавиле дека те родиле во Македонија. Дете полно со амбиции и високи оценки, доаѓа во контакт со реалноста. Работа колку да се рече дека нешто се работи, примањата секакво подценување. Филмот кој дотогаш си го возел во глава верувам се распукнал на милион делчиња. Останале само зборовите, делата ги нема. Каде и да погледнеш ги гледаш успешните колеги. Твојата работа никако да тргне напред, волонтерски не се обезбедува добар живот. Она што е добро што не се откажуваш, макар и знаел дека на слепо пукаш. Важно е да се заработи.

Некако го чувствувам во последно време твојот крик. Не е ова она што го очекуваше од себе си, не е ова она што го очекуваа од тебе. Те сруши реалноста на колена. Те сруши системот, опкружувањето.

Некаде прочитав дека сакаш да бегаш од државава. Ти посакувам успех во тоа и немој да се срамиш да почнеш од нула. Тоа е секаде така и неколку пати во животот може да ти се случи.

Каков си и што си, ќе мора да те фалам само. Овде ти ја гледам само слабоста.

кафанасекакоастишшомиегајле.

Мистерот на Кајгана Правниче. Да жени, тоа е најубавиот лик на Кајгана кој куца од другата страна на тастатура. И не само што е убав него и внимателен, прав џентламен. Што би рекле постарите, секоја мајка би го посакала за зет.

Настрана од убавината да почнеме со анализата. Правниче долго не пишуваш на Кајгана, но имам да споделам сепак мислење за тебе, ова ќе излезе лично, но нема да ми замериш.

Ми стоиш за лик кој имал големи амбиции кога студирал. Мислам дека животот те научил само на фини нешта, фино воспитан се гледа дека многу внимавале на тебе како мал. Те уверувале дека ќе бидеш најдобар и најуспешен, те очекува блескава иднина, но заборавиле дека те родиле во Македонија. Дете полно со амбиции и високи оценки, доаѓа во контакт со реалноста. Работа колку да се рече дека нешто се работи, примањата секакво подценување. Филмот кој дотогаш си го возел во глава верувам се распукнал на милион делчиња. Останале само зборовите, делата ги нема. Каде и да погледнеш ги гледаш успешните колеги. Твојата работа никако да тргне напред, волонтерски не се обезбедува добар живот. Она што е добро што не се откажуваш, макар и знаел дека на слепо пукаш. Важно е да се заработи.

Некако го чувствувам во последно време твојот крик. Не е ова она што го очекуваше од себе си, не е ова она што го очекуваа од тебе. Те сруши реалноста на колена. Те сруши системот, опкружувањето.

Некаде прочитав дека сакаш да бегаш од државава. Ти посакувам успех во тоа и немој да се срамиш да почнеш од нула. Тоа е секаде така и неколку пати во животот може да ти се случи.

Каков си и што си, ќе мора да те фалам само. Овде ти ја гледам само слабоста.

кафанасекакоастишшомиегајле.

Седи, одличен 5!!! Со мала корекција, каде и да погледнам гледам просечност и апатичност. Али секоја чест, маестрално.
А кафана ти кажи кога и се дешава.

ае на некој и ја да напраам, да се пробам :)
кој сака?

Ајде ако си заинтересиран, пробај се.
Прај му на wot, се откажувам ја, прв си пиша.:icon_lol:
--- надополнето: 15 септември 2013 во 21:28 ---
Психоанализа барат само пичиците и понекогаш оние шо биле тепани ко мали

Со оглед на тоа дека не ја разбираш темава за што служи и како се психоанализира и врз основа на што, можам да проценам дека си спамер, трол, кој само билда постови. Ајт гитла ЧДА, не ти е место овде. А и финтиве на Тошо од К-15 ти се лејм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom