Психоанализи на форумџии, аватари, потписи...

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Малку како да замирисува на бајато на темата...Се познавам во живо, супер човек е и големо срце. Малку оддава впечаток на повлечена личност, но кога ќе го запознаеш тој е многу фин/а.
Ептен интелегентна личност која зрачи со позитивна енергија.

А ваму долу пред зграда секој ден ми крадат бришачи за кола и ми ја чкртаат колата. :rolleyes:

Ај мене ако имаш време. (сос рима) :D

Лик на тапет: Лигеја

Ова е девојката која ја запознав лани во бурни времиња.

Треба да ја анализирам од постови, без да мешам приватност и лични заклучоци. Тоа ќе оди навистина тешко, но ќе се обидам.

Лигеја има две страни. Првата страна никад не сум и ја видела, само сум и ја прочитала. Дел во ветернинарно катче каде се расправа за животињи, дел во литература и уметност каде пишува поезија, дел од нејзиниот лик се наоѓа во филозофија и дел е распрснат во боеми, дами и сваштологија. Колку конфузни тематики за мојот мозок и интереси. Ми изгледа како да го читам Рејзи, само во женско издање:

Таканаречените ''нео-нацисти'' се само групи на збунети деца низ целиот свет кои мислат дека ако ја прочитале Mein Kampf пенетрирале длабоко во суштината и идеологијата на самиот нацизам.Не.Спремни се само за насилство,не за подготовка на интелектуален поредок издигнат над тие ''племиња'' кои толку им пречат.

Лигеја со свој поетски израз на изразување љубов:

Затоа што се убивме со драма,
умревме заедно лежејќи на персиски ќилим,
затоа што ти беше страв да го колнеш жилетот тврдејќи дека веруваш во Бог и
педантерија секогаш кога е густо
дури и кога плачеше по својата невиност оставена во детството.
Денес не ми остана ништо освен да ги сушам остатоците
од комунизмот како пиперки на селски балкон,
да ги поместувам сите лузни кои ми ги оставил татко ми шамарајќи ме
затоа што сум го поместила часовникот за да водам малку подолго љубов,
а сепак израснав во човек,во личност а не како тебе-обичен крвопиец и крвник.
Не знаеше да замолчиш кога зборуваа мудрите,
не знаеше да го калемиш животот како што те учеше Мајсторот над мајсторите,
трчаше по гола страст,ништожност како оваа што ја фаќам за врат
за да ја ставам во стихови кои не личат на мене,
не,не личат но ги пишувам затоа што заслужуваш само поезија од кал,
од заборав и трепет а мене ме боли,
ме боли затоа што сеуште се сеќавам и не можам да заборавам,
да не умеев со зборови ќе лежев пијана на калдрма,
здробена и со кошула изгужвана,послана
на вербата,на надежта,на кармата и казната,
јас не знам да го држам камшикот и да казнувам,
никогаш не сум знаела,но погоди што?
Секогаш успешно те лажев за мојата вештина,
како и ти мене за твојата суштина и целиот твој живот меѓу светците
поминат на колена цитирајќи погрешна молитва.
Никој не е празен балон,сите имаат соништа налик твоите кои лебдат
над Париз,Рим,Барселона и вујкојебина,
јас имам соништа за љубов,љубов,љубов и само љубов
таа за мене е религија,но зошто да сонувам кога ја чувствувам
станувам и одам да љубам.Жива сум.
Слушаш ли?!! Жива сум!!
А ти полежи си на ќилимот.
Биди обична флека.

Мислам кој разбра разбра, јас сигурно ништо не разбрав. Али важно се изнасмеав за флекава на ќилимот и пиперките на селскиот балкон склопени во пост во врска со љубовта. Нормално некој да не ја познава и само да ја чита ќе се запраша на што дроги е малава.

Може да се префрлам на втората страна од Лигеја која ја разбирам. Таа почнува со зборовите: Кај си пичкати ќорава?! Каков почеток на вториот дел од приказната кој нема да ви го раскажам во детали по изминати стотици километри во ноќна вожња, буквално лежење од смеа по улици, присустно на чудни места, приказни за раскажување на внуци. Ја барам неа низ постовите али не се споделила, па нема ни јас.

Она што го забележав, а е во делот критика е непостојани мислења. Има мал број на постови али овие се интересни за љубовта. Ако ги анализирам сите до еден, еден со друг се доста различни. Емоциите преминуваат од „љубов блика, птиците пеат и совршено е се“ до:
Guilty to all charges.
Официјално ми се лоши од тебе.
Фала,пријатно.

Па повторно одново сложувалки и букет рози до ѕвездите. За некое време повторно гитла парти.

Тоа ми зборува за предомислување. Но сепак се емоции во прашање, така да замижувам во карактерна црта.
За пријатели дава втора шанса:
Вака или онака кај мене една работа е сигурна...на сите им давам втора шанса.
До 50та подобро звучи.

Сака да си игра и одмаздува, читам нишка на хранење од мавање на шлаканица:

Не е залудно.Зависи од штетата која ти е нанесена и колку си психички силен.Ако е се работи за релација во која си инвестирал време,трпение,толеранција и си се жртвувал на емотивно поле за да другата личност биде среќна и задоволна а ти возвратила не со нож во грб туку со секира во врат и те оставила да искрвариш,згазена ти е гордоста,честа тогаш и те како ќе сакаш да се одмаздиш.Нема да промениш ништо,точно е тоа но душата ќе ти биде мирна кога ќе си го исплатиш долгот.Како кога некој ќе ти го оштети стариот автомобил а потоа ќе исплати на сметка интересна сума и имаш можност да си купиш што сакаш.Едноставна размена,ништо повеќе.Балашевич го сакам,добар е за опивање и за трошење црн дроб на романтика но сепак подобро задоволство од добри ноќи опивање,гушење во совест и тага се добри години мирно спиење кога знаеш дека некој си го добил заслуженото.Понекогаш треба да ја поттурнеш кармата за да проработи. :)

Само што знам дека си свесна дека резултатот е повторно ист од оној момент кога си ја почнала играта. Кога играш со емоции, секогаш си од ебаната страна запомни. И не заборавај кога си играш пресметај што може да изгуби, а што да добиеш. Ако вреди продолжи, ако вагата тежи кон губиток откажи се не вреди.

За крај не заборавај што си посака:
Драга идна јас,превземи ги работите во свои раце,направи ги своите родители горди и престани да читаш беспотребни филозофски книги и да го трошиш времето залудно пишувајќи поезии или учејќи како да бидеш се и секого наместо една и единствена фокусирајќи се на својата професија која е благородна и со која можеш да помогнеш многу.Залагај се и биди прогресивна,доста ти беа боемски искуства.

Среќен роденден :)

Лик на тапет: Лигеја

Ова е девојката која ја запознав лани во бурни времиња.

Треба да ја анализирам од постови, без да мешам приватност и лични заклучоци. Тоа ќе оди навистина тешко, но ќе се обидам.

Лигеја има две страни. Првата страна никад не сум и ја видела, само сум и ја прочитала. Дел во ветернинарно катче каде се расправа за животињи, дел во литература и уметност каде пишува поезија, дел од нејзиниот лик се наоѓа во филозофија и дел е распрснат во боеми, дами и сваштологија. Колку конфузни тематики за мојот мозок и интереси. Ми изгледа како да го читам Рејзи, само во женско издање:

Лигеја со свој поетски израз на изразување љубов:

Мислам кој разбра разбра, јас сигурно ништо не разбрав. Али важно се изнасмеав за флекава на ќилимот и пиперките на селскиот балкон склопени во пост во врска со љубовта. Нормално некој да не ја познава и само да ја чита ќе се запраша на што дроги е малава.

Може да се префрлам на втората страна од Лигеја која ја разбирам. Таа почнува со зборовите: Кај си пичкати ќорава?! Каков почеток на вториот дел од приказната кој нема да ви го раскажам во детали по изминати стотици километри во ноќна вожња, буквално лежење од смеа по улици, присустно на чудни места, приказни за раскажување на внуци. Ја барам неа низ постовите али не се споделила, па нема ни јас.

Она што го забележав, а е во делот критика е непостојани мислења. Има мал број на постови али овие се интересни за љубовта. Ако ги анализирам сите до еден, еден со друг се доста различни. Емоциите преминуваат од „љубов блика, птиците пеат и совршено е се“ до:

Па повторно одново сложувалки и букет рози до ѕвездите. За некое време повторно гитла парти.

Тоа ми зборува за предомислување. Но сепак се емоции во прашање, така да замижувам во карактерна црта.
За пријатели дава втора шанса:

До 50та подобро звучи.

Сака да си игра и одмаздува, читам нишка на хранење од мавање на шлаканица:

Само што знам дека си свесна дека резултатот е повторно ист од оној момент кога си ја почнала играта. Кога играш со емоции, секогаш си од ебаната страна запомни. И не заборавај кога си играш пресметај што може да изгуби, а што да добиеш. Ако вреди продолжи, ако вагата тежи кон губиток откажи се не вреди.

За крај не заборавај што си посака:

Среќен роденден :)
Лееееее ја направи. :vozbud: Многу ми се допаѓа. :D И благодарам на честитката,годинава тежнеам кон исполнување на плановите но за боемството малце ќе се подразмислам,емотивна сум и страшно ме погоди недовербата дека не постојат жени боеми па традицијата во кафанисување ќе продолжи.Cheers and thank you! :love:

Ќе ми направи на мене некој психоанализа, враќам. :)

Corvus - STOP! :unsure:
Душа бе :X3:
Секако е поентата на темава да ти ја дадат сликата што ја оставаш на форум, а и двајцата знаеме дека јас не го можам тоа.
I know you too well :love:

wot Ја би сакал од тебе анализа, ќе добиеш назад, ќе те проучам деновиве што како, мада имам слика за тебе. Интересен лик си ми, и уште неколку ги има од кајганава што би сакал да им правам анализа, чисто да видам колку читам луѓе. Ама уопште не знам што како иде.

Кога ја прочитав анализава на леандра, си викам у себе, what the fuck u r doing here dumbass. Тури сол wot, нити можам да ти склопам добра анализа, сеа пак и желба изгубив од леандрa:D

Personal Information

Nickname: Anne. (old - Anne Rice)
Avatar: Robin Finck - Nine Inch Nails
Education: University "Kiril i Metodij" - Skopje, faculty of economics
Hair color: red
Favorite TV Series: Supernatural, Six feet under, The Killing etc
Favorite band: Nine Inch Nails
Soulmate: Jensen Ackles
Skills: cooking, sleeping

Сеа малку неформално :D

Ане е една ретките девојки на форумот која слуша квалитетна музика. И плус има изгледано/гледа милион серии. Прави најубави палачинки и сендвичи на брат и' и дечко и. Значи уште од старт, не може да помислиш дека оваа девојка не е кул.
Во еден пост таа има напишано дека како мала била машкуданка, а причината најверојатно е во тоа што има постари браќа со кои го поминувала најголемиот дел од времето. Уште од мала пројавува склоност кон уметноста т.е цртањето, но поради немањето перспектива за во иднина со таа професија, се одлучува за економијата.
Ти оди математика и имаш "око" за да го приметиш убавото. Според мене си можела да запишеш и архитектура.
Таа нејзина изразена креативност, имагинација и посебен вкус што уште од мала ја издвојувала од останатите деца на нејзина возраст кај неа ќе создаде чувство на неприлагоденост што резултирал со ниска самодоверба и самата себе ќе се смета за "чудак"
Дека е дружељубива тоа се познава од старт. Дека е добро воспитана и е девојка со манири, исто така. Остава впечаток дека е девојка која не би одбила да помогне на некој, ако тоа се побара од неа.
Има многу пријатели, но само малку луѓе знаат што се крие во ќелиите на нејзиното мозоче. Обично луѓето како неа кои се секогаш фини со сите, не се експонираат премногу (и на форум и во реалноста), никогаш не си ги видел да имаат испади на нервоза и сл. се многу претпазливи луѓе. Не значи дека ако таа со тебе е најфина на цел свет, дека ја имаш нејзината доверба. Крие работи (што тотално го оправдувам кога се работи за виртуелен живот) затоа што ниедна личност, колку и да е позитивна, не може а да нема моменти на слабост и да не се нервира или да се сомнева во своите способности.
Чист пример, ако добро сум приметила, има дечко кој премногу го сака. Премногу вложува во врската што на моменти помислува дека повеќе дава отколку што добива. Ама, хеј, секој ја изразува љубовта на различен начин.
Луѓето ги третира онака како што тие ја третираат неа. Се кладам дека ако некој ја повреди нема да продолжи да му се смешка, туку ќе му биде возвратено со иста мера.

Еден цитат од Ане што ме остави со ваква фаца o_O
Имам фобија од црни водоводни цевки што ги има по старите згради. Мутаво знам.

Само со читање на нејзините постови се чувствува позитивната енергија што ја носи во себе. Можам да замислам како е кога си во нејзина близина...
All in all, Anne како форумски лик не можеш да не ја сакаш.
:)

Фала ти на издвоеното време, искрено не очекував дека некој ќе се нафати. :D
Мора да те пофалам, ептен ми се свиѓа анализата. Се гледа дека доста труд си вложила во неа, зашто гледам некои работи кои сум заборавила дека ги иам напишано. Пример, за цевките. :D Знам колку чудно звучи, ама фобија е, објаснување неам. :noze:
Не ми текнува дека некогаш имаме правено некој посериозен муабет, а со оглед на тоа дека твојава анализа не остапува многу од сликата што ми кажуваат дека ја добиваат луѓето кои ме знааат, можам да ти кажам дека стварно те бива за ова.
Фала ти уште еднаш. :X3:

Је, после муабетов, no way dude. :icon_lol: Чекам кога можеш, без брзање.

Gregor, или како што ние модералуминатите го викаме, yea that guy.

Yea that guy е релативно нов bundle-of-фајлови во ова парче софтвер, но доволно стар за да дознаеме дека Грегор не му е вистинското име што малку ме разочарува колективното чувство за осет, оти веќе сасвим нормално е Грегор за име во овие модерни времиња. Што ако бидам фер, Грегор е стопати помилозвучно од yea that guy. Зошто yea that guy? Па yea that guy ти е таков guy што ако напише дека ако си вбризгнете солна киселина во анусот ќе имате подобрена значително редовна столица, во следниот час ќе има 10 луѓе со подпржени нервни завршетоци на ургентно. Yea that guy ти е сајентифик уалкинг уикипедија. Може да се дискутира за најубаво миризлив гел за тело, а yea that guy да се убаци со класификација на сите елементи&состојки, системски подредени според штетноста и хранливоста, кои одобрени од европските стандарди за многуте видови детално објаснети за да се пронајдете кожи и така сите се растргнуваат по дома, кој со кучето ќе си заигра, кој бара од мајкаму антидепресиви.. зошто? Па yea that guy ме избедира, зошто...

Пред да изгуби интерес да ме дочита и место тоа да дијангостицира поради која хемиска реакција во фронталниот кортекс кај Ане се создава страв од црни водоводни цевки, yea that guy.. да напишеме нешто позитивно. Ако морам оne-word-description би го одбрал: Ведар. Aма неморам. Па продолжуваме. Од безопасните шеги до трпението и стилот на објаснување yea that guy делува even somewhat наивно, но да се држиш позитивен, ведар и се од посакуваните ефекти на сите антидепресиви во овие времиња, навистина е ретко и треба да се цени. A тоа е резултат на тоа дека yea that guy воопшто нема лош живот. Прилично исполнет и среќен. Што е крајно безобразно и копиљско што сака да се претстави некогаш во поинакво светло. Можеме да го прочитаме за некои one-hour депресии или како некое лошо утро ТОТАЛНО му го расипало денот и да не заборавиме, животот! Би рекол за yea that guy дека освен фактите што ги научил за факс, и рандом исповраќаности препакувани пола во кодови и двосмислености кои на никого не го заинтригираат да дешифрира и најверојатно го скокаат во драга кајгана, би рекол дека нема своја мисла. Би рекол дека ако не е поткрепен од скрипта факт, yea that guy дури нема да дојде до истата мисла. Но впечатокот што навистина ми го остава е дека не е така, yea that guy just couldn't care less. Зашо на Ванчо од Свирипичино би му ги објаснувал своите видишта на животот, идеологии кои го движат и фетиши кои го дигат. Штета за нас, делува како креативен момак со идеи како.. кампања за ОДлепување постери после кампања.

Да фотофиниширам, оти час до два ми трае досадата, yea that guy со неговите безопасни шеги знае да се нашали на своја сметка.
Неговиот аватар (Шелдон) screams Yea that guy. Buzz fucking Killington. Слатко.
Што не би рекол за неговиот претенциозен потпис, пласирајќи се во некаков фиктивен хаос само поради тоа што кога ќе отвори Драга Кајган е толку празен за жалење, што на некој уникатен начин е тажно.

Како и да е, колку што те прочитав, на пат на дипломирање е, скрши нози (поготово ако те зезат на сам крај) па можеби ќе ни посветиш така повеќе време.
Ти си нашиот нов Bacilius Gagus. Ти си второто доаѓање!
Со неколку тапшања по рамо, има да расцветаш!
And we don't really call you that guy.
Печен за модератор,
Грегоре!

8 од 10.

Кога ја прочитав анализава на леандра, си викам у себе, what the fuck u r doing here dumbass. Тури сол wot, нити можам да ти склопам добра анализа, сеа пак и желба изгубив од леандрa:D

Зарем другарското лижење на leandra (те пингнав со причина, do me) ве исплаши за анализирање. Пих.
Не се плаши, ич некомплексен лик сум, не глеј зашеќерувањето, битно е сржта да погодиш. Еве, ќе ти демонстрира леандра дека не ја бива до толку кога не е другарка со жртвата. :rolleyes::P:X3::oops::LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom