A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
ааа епа тоа е добар муабет тогаш, кој и да дојде после овие мора да биде подобар
Ти знаеш дека ова е македонија и дека вакво нешто не се дешава!
Ја лично би сакал телекабел да ги купи

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Јас не. Ако они ги купат, отидоа FOX, FOX life, Nat Geo и некои добри канали што ги има на blizoo.
Абе ако ги има купено близу правата нема шо да ги гасат,мене кај нив ми се свиѓа шо спорт клуб е бесплатна на аналогната тв,а ова за нат гео не знаев дека ја нема у понудата
Едит: катастрофа им е нетот

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
-на Друштво за телекомуникациски инженеринг, софтвер, трговија и услуги БЛИЗУ МЕДИА EНД БРОУДБЕНД ДООЕЛ Скопје, за град Cкопје, Тетово, Куманово Велес, Штип, Прилеп ул. 3-та Македонска Бригада бб, Потврда бр.46со која регистрираниот програмски пакет како целина се дополнува со телевизиските програмски сервиси: Discovery, TLC, Animal Planet, ID, Discovery World, Discovery Science, Showcase HD, Animal HD и Science HD.
Извор: СРД, седница 44
Им текна да ги додадат, само кога и официјално ќе ги пуштат незнам?! (y):vozbud:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Извор: СРД, седница 44
Им текна да ги додадат, само кога и официјално ќе ги пуштат незнам?! (y):vozbud:
ТИе имаат дозвола за многу повеќе канали али не ги ставаат во нивниот пакет http://srd.org.mk/images/blizu_digitalen.pdf http://srd.org.mk/images/Blizu_Skopjpe.pdf
Ете види има ХРТ1 + уше неколку кој се со дозвола а не ги ставаат ниту во аналогна ниту во дигитална

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
ТИе имаат дозвола за многу повеќе канали али не ги ставаат во нивниот пакет http://srd.org.mk/images/blizu_digitalen.pdf http://srd.org.mk/images/Blizu_Skopjpe.pdf
Ете види има ХРТ1 + уше неколку кој се со дозвола а не ги ставаат ниту во аналогна ниту во дигитална
Ха, и јас порано кога не бев нешто упатен добро во овие води се зае*ав, погледи го убаво датумот на истекот на договорот:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Ха, и јас порано кога не бев нешто упатен добро во овие води се зае*ав, погледи го убаво датумот на истекот на договорот:
Ај иди подоле стр6 потврда бр.4
HRT1 |Да |хрватски |Други канали| општ формат| 31.12.2011|

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Не верувам дека нешто во скора иднина ново ке видиме од близоо, и ако ја пуштат ХТВ тоа ке оди во дополнителен пакет најверојатно со ХТВ 3 . за поголем профит. Ме интересира зашто во понудата не оди каналот 24 вести, оди скоро во сите програмски шеми кај другите провајдери?

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Ај иди подоле стр6 потврда бр.4
HRT1 |Да |хрватски |Други канали| општ формат| 31.12.2011|
Датумот означува до кога трае договор за нивно емитување, значи траеше до 31.12.2011. Ваков договор потпишуваат сите оператори во Македонија, но сега кај други оператори би можел да сретнеш друг датум (на пример после 2014;2015 итн итн) зошто го продолжиле договор, за разлика од овие (blizoo, boomtv, MaxTV) кои не го продолжиле.

Не верувам дека нешто во скора иднина ново ке видиме од близоо, и ако ја пуштат ХТВ тоа ке оди во дополнителен пакет најверојатно со ХТВ 3 . за поголем профит. Ме интересира зашто во понудата не оди каналот 24 вести, оди скоро во сите програмски шеми кај другите провајдери?
24Вести изгледа е канал од Телекабел (исти шеф) и затоа boomtv и blizoo не го додаваат.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
МКПредавател шо дозна сеа со каналиве,ке ги пуштаат или ке ги чуваат во фиока?
За TLC и овие неколку канали засега ништо ново, но мислам дека многу скоро треба да бидат пуштени, бидејќи нема логика да ги чуваат и покрај одобрението што го имаат.

Мислам дека имаше некој друг член што работеше или имаше пријател што работи во blizoo, можеби тој знае нешто подетално, ама незнам како се викаше членот.

Kajgana Shop

На врв Bottom