Maкедонија - Србија | 06.09, петок 21 часот |

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Грешка де недела. :D Како и да е Телетовиќ не дава повеќе од 5 поени, повеќе од јасно е тоа. :D Во кладилница мавајте го минус хендикеп, сигурен тип е ова. :pos:

и Деко reloaded! нека го стави Џедовиќ.

B9630.jpg

That will be enough.

Ova Crnogorcive ko da se plasiraat na Evropsko samo za da ne tepaat nas.

Inace mi se napravi merak so pobedata, mislam deka e po nacinot kako odigravme ova e najdobriot natprevar vo kolektiven sport na edna nasa reprezentacija. Od pocetok do kraj izgledavme kako mokjen, organiziran tim koj tocno znae sto saka. Kvalitet da gse napravi prednost i iskustvo da se zadrzi.

Sakam uste nesto da kazam za rosterot. Od kometal navamu imame losa praktika vo rakomet i kosarka da se potpreme 100% na 7-8 igraci. Toa znaci deka imame igraci so 0 minutaza i doverba koi ne igraat ako nekoj ne se povredi. Ova e loso i za niv i za site sto ne gledaat. Nikoj nema da ne unisti ako odigra nekoja minuta vo prvite dve cetvrtini. Neka napravat nekoja licna namesto klucnite igraci i neka im dadat da zemat zdiv. Turnirot e dolg i naporen.

Na strana toa, m n o g u - s m e - j a k i !!!

Денеска беше комплементарен контраст од вчера. Алал им вера на сите до еден! :cuc: Бо, Антиќ, Владо беа неверојатни денес. Бо после слабиот меч вчера, денеска се враќа баш во негов стил, капитенот дабл-дабл, не даде топка да фатат Србите после промашен шут. (фактички да направат офанзивен скок де :D) Владо со тројките одличен исто така. Браво и за другите, сите си ја завршија одлично работата. Вака сакам да ги гледам, вака прават ќејф и тоа ептен. Единствено малце впечатокот ми го расипа сигналот кој многу често се губеше и сецкаше програмата во текот на мечот. А и од другиот кафич, каде што гледаа на видео бим, сликата одеше едно 2-3 секунди порано и кога ќе рипнаа од таму одма се знаеше оти Владо ќе погоди тројка. :D

Друга работа што ми направи мерак е што ги спуштивме малце Србите. Се изнајадоа гомна овие 2 дена и провоцираа ептен. Го примија за сите пари денеска. :D

Сега само да не летнат во облаци нашите. Нека се одморат малце и одиме полека, сигурно, со игра како денешната кон нови победи како што би рекле овие од Сител. :D

Ideme u 2 krug,tamu Bo da mu pokaze na Tony kakov igrac propustija Spurs. :D

Браво дечки! Ајде идеме уште ДВЕ победи

И кој му е курац на Антич со тројките, коа гледаш дека не ти оди не шутирај да ти ебам ќелавицата

ne bev vo moznost da gi gledam prvite dve cetvrtini pa ako nekoj ima nekoj link ili slicno neka mi pise
odnapred zablagodareno

inaku moj mal komentar, generalno zemeno ne zboruvam konkretno samo za protiv severnive sosedi tuku opsto zemeno mislam deka popoleka nasiot kompleks izumira, navistina za edna takva rabota treba vreme i smena na generacii ali spored poslednive slucuvanja poslednive godini voopsto zemeno vo poveke sportovi, doagam do vpecatok deka kompleksot se gubi.
--- надополнето: 7 септември 2013 во 07:52 ---
inaku sega bas citav eden vesnik od Bosna i ja najdov izjavata na Pipan posle porazot so Litvanija kaj nas e nemase ili mozda jas sum ja propustil ali e epten jaka.

"Španski sudac je ranije prijetio da će nam se osvetiti na ovom prvenstvu, znam da u FIBI štite jedni druge, ali se ovome treba stati u kraj", rekao je Pipan komentarišući neke od večerašnjih sudijskih odluka, koje su, prema njegovom mišljenju, oštetile selekciju Makedonije.

On je rekao da "ovakvo suđenje može samo dodatno da motiviše njegove igrače".

"Ovo mi je četvrto Evropsko prvenstvo, ali nikad nije bilo ovako, mislim da nešto nije uredu. Sad su nas tek naljutili i sad će da vide s kim imaju posla", rekao je Pipan, napominjući i da je od reprezentacija u B grupi do sada najviše pokazala Srbija.

"Srbija je najviše pokazala, ali mi tek sad počinjemo da igramo. Moji igrači se mjesec dana pripremaju, troše svoje slobodno vrijeme i svoje pare da bih ih neki čudni ljudi ovdje maltretirali", rekao je.

http://www.oslobodjenje.ba/sport/ko...-naljutili-i-sad-ce-da-vide-s-kim-imaju-posla

inaku sega bas citav eden vesnik od Bosna i ja najdov izjavata na Pipan posle porazot so Litvanija kaj nas e nemase ili mozda jas sum ja propustil ali e epten jaka.

"Španski sudac je ranije prijetio da će nam se osvetiti na ovom prvenstvu, znam da u FIBI štite jedni druge, ali se ovome treba stati u kraj", rekao je Pipan komentarišući neke od večerašnjih sudijskih odluka, koje su, prema njegovom mišljenju, oštetile selekciju Makedonije.

On je rekao da "ovakvo suđenje može samo dodatno da motiviše njegove igrače".

"Ovo mi je četvrto Evropsko prvenstvo, ali nikad nije bilo ovako, mislim da nešto nije uredu. Sad su nas tek naljutili i sad će da vide s kim imaju posla", rekao je Pipan, napominjući i da je od reprezentacija u B grupi do sada najviše pokazala Srbija.

"Srbija je najviše pokazala, ali mi tek sad počinjemo da igramo. Moji igrači se mjesec dana pripremaju, troše svoje slobodno vrijeme i svoje pare da bih ih neki čudni ljudi ovdje maltretirali", rekao je.

http://www.oslobodjenje.ba/sport/ko...-naljutili-i-sad-ce-da-vide-s-kim-imaju-posla

Да де,муабетот со кичмата,си кажа Пипан уште вчера некои тука си мислеа се зебава

Се будам уште посреќна дури и ги сонував како пеат Излези момче право на тераса :D Ех многу сакам кога во некој од овие спорта (ракомет и кошарка) победуваме, иако сите ми се драги, али за овие срце може да ми пукне додека гледам. И исто така сакам ѕверот Антиќ да им се обеси на кош на Босанците, чисто да ми се наполни душата. Не го знам сега вистинскиот термин за тоа, али на времето проф по физичко велеше дека ја куцал :D

И Босна и Летонија ги газиме со булдожерчето, идеме до финале!!! Многу сакам медал, многу, 20 години чекам да си ја видам репрезентацијата во финале. Освен Кометал во 2002 кои ме полудеа од радост, сега очите ми се во Перо Антиќ и Кире. Па напред Македонија!!!

И Никола секоја чест ја сети оваа :D Со Босна и Цитро може да отвори, секако ги тепаме лузерите.

Се будам уште посреќна дури и ги сонував како пеат Излези момче право на тераса :D Ех многу сакам кога во некој од овие спорта (ракомет и кошарка) победуваме, иако сите ми се драги, али за овие срце може да ми пукне додека гледам. И исто така сакам ѕверот Антиќ да им се обеси на кош на Босанците, чисто да ми се наполни душата. Не го знам сега вистинскиот термин за тоа, али на времето проф по физичко велеше дека ја куцал :D

И Босна и Летонија ги газиме со булдожерчето, идеме до финале!!! Многу сакам медал, многу, 20 години чекам да си ја видам репрезентацијата во финале. Освен Кометал во 2002 кои ме полудеа од радост, сега очите ми се во Перо Антиќ и Кире. Па напред Македонија!!!

И Никола секоја чест ја сети оваа :D Со Босна и Цитро може да отвори, секако ги тепаме лузерите.

ами ја неам тераса:( морам изгеда во двор да излезам, ама така нема никој да ме види... :D

заебанцијата настана. сега се си зависи од нас. ако ги тепаме и летонија и босна, одиме во наредна фаза со добра бодовна залиха, во најлош случај, ако одат србите и литванците, сите би имале по 2 бода.

од групата а со која вкрстуваме, освен франција не гледам некоја друга посебно јака репрезентација, па то би била добра шанса за нас, ако ништо друго, барем 6-ти да завршиме и да обезбедиме пласман на СП.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom